Suomi
Gamereactor
laitearviot

LG C1 OLED 55"

Luokkansa paras televisio niin videopelien pelaamiseen kuin elokuvien katseluunkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jo vuosia LG:n televisiot OLED-näytöillään ovat hallinneet maailmaa. Tämän vuoden televisiot C1 ja G1 Evo ovat taas ottaneet pienen, mutta merkittävän, askeleen kohti parempaa elokuva-, TV-, ja pelikokemusta. Jos etsinnässä on vuoden 2021 paras OLED-televisio (vain) elokuvien katseluun, on valinta silloin Sony A90J. Jos taas aikomuksena on katsoa niin elokuvia kuin pelata videopelejäkin, silloin paras valinta on LG C1 ja G1.

LG C1 tulee peräti neljän HDMI 2.1 -paikan kanssa, joka on tuplasti verrattuna lähimpiin kilpailijoihin. Hintaa on 1300 euroa vähemmän kuin Sonylla, ja keinot käsitellä pelien grafiikkaa ovat paljon paremmat. Mukana on täysi tuki G-Syncille ja Free Sync Premiumille, VRR-ongelmat on korjattu, 9,2 ms input lagia ja erillinen Game Mode -asetus, joka tekee LG C1:n OLEDin optimaaliseksi videopelaamista varten.

LG C1 sisältää myös parhaan sisäänrakennetun käyttöjärjestelmän WebOS, joka on luotettava, toimiva, nopea ja ongelmaton. Ja on ollut sitä jo viimeisen viisi vuotta. Uusimmassa WebOS 2021:ssa on sujuvampi aloitusvalikko suosikkiohjelmien ja -sovellusten järjestämiseksi, ja yhteys laitteisiin (kuten Playstation 5, Xbox Series X ja PC) muodostuu entistäkin nopeammin. Päivitetty uusi Magic Remote on sekin luokkansa paras niin kuin aina.

LG C1 OLED 55"
Tämä on mainos:

Kuvanlaatu on mahtava. Uusi Tru Motion -suodin toistaa 24p-materiaalia paremmin kuin koskaan ennen. Kontrasti on mahtava, ja musta on upea samoin kuin terävyyskin. Kirkkautta ei ole päivitetty viime vuodesta, mutta toisaalta en ole koskaan kokenut OLEDin kirkkautta ongelmaksi.

Ääni on parempi C1:ssä verrattuna CX-malliin. Jalka kuljettaa äänen kaiutinelementeistä ja homma toimii hyvin, vaikka oletin moisen alun perin silkaksi markkinointipuheeksi. Muotoilun osalta LG C1 on tyylikkäin luokassaan olemalla ohut alumiinisen jalan kanssa.

Kuukauden käytön jälkeen voi sanoa, että TV:n osalta värimaailma on turhan punainen ilman erillistä värimaailman muokkaamista. Color Facts -valikossa punaisuudesta pääsee onneksi eroon kahdessa minuutissa. Silti asia kannattaa muistaa, kun vehjettä television katseluun käyttää.

Jos siis haluat katsella niin televisiota, elokuvia kuin pelata pelejäkin, on LG C1 oikea valinta. Erillinen pelitila on mahtava, kaukosäädin on sitä parasta mahdollista ja ääntä on parannettu. Ei voi kuin suositella.

Tämä on mainos:
LG C1 OLED 55"
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mahtava käyttöjärjestelmä, hyvä kuvanlaatu, parannettu ääni
-
Television kuva turhan punainen ilman erillistä asetusten muokkaamista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä