Suomi
Gamereactor
laitearviot

Lego Super Mario

Lego Super Mario on saapunut, ja hauskaa on pidetty Starter Coursen kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Super Mario on taas täällä, mutta ei digitaalisessa tai paperisessa muodossa. Tällä kertaa homman nimi on Lego. Pakkauksessa mukana oleva kirjanen on itse asiassa vain ohjeistus siihen, miten sovelluksen saa toimimaan rakentamisen aloittamista varten. Olisin vanhan koulukunnan kannattajana halunnut ihan oikean ohjekirjan, mutta ehkä se tekisi sovelluksen käyttämisen turhaksi.

Asennuksen jälkeen ohjeistetaan kokoamaan Mario. Sovelluksen pitäessä kaikenlaista meteliä tulen katuneeksi sitä, etten laittanut sovellusta ensin päältä pois ennen kokoamisen aloitusta. Akku nimittäin kuluu koko ajan, ja laturi on pidettävä saapuvilla, mikäli aikoo rakentaa useamman rakennussarjan kerralla.

Lego Super Mario
Tämä on mainos:

Sovellus itsessään on siisti. Mukana on klassisia sävelmiä ja äänitehosteita. Ulkonäkö on miellyttävä ja värikäs. Ohjeita on helppo noudattaa. Nyt on myös aika skannata ne muut Lego-sarjat saadakseen niiden tekemisen ohjeet näkyviin.

Marion äänen tekee tietenkin Charles Martinet, ja Marion figuurissa on useita hauskoja toimintoja. Liikuttaessa kuuluu se tuttu hypyn ääni, ja kuumassa laavassa seisoessa kuuluu tuskan parahdus. Marion jaloissa on sensori, joka lukee viivakoodeja osaten siten sanoa, minkä värisellä alustalla Mario seisoo. Näitä viivakoodeja on valmiiksi kaikissa esineissä goombasta esinelaatikkoon.

Lego Super Mario

Starter Coursessa on mukana useita esteitä, tasoja ja pahiksia. Mukana on muun muassa kelluvia pilviä ja Bowser Jr. Mukana on riittävästi idean ymmärtämiseksi ja alkuun pääsemiseksi, mutta silti tässä on mukana hieman liian vähän sisältöä. Jos haluaa enemmän, on pakko kaivaa kuvetta, ja ostettava enemmän rakennussarjoja. Lego Super Mario on sittenkin enemmän Super Mario kuin Lego. Rakentelu peleissä nähdyn mallin mukaiseksi on toki hauskaa, mutta sitä rakennusmateriaalia ei ole riittävästi.

Tämä on mainos:
Lego Super Mario

Tarkoituksena on laittaa erilaiset osat yhteen siten, että niistä muodostuu rata. Kun laskee Lego Super Marion aloitusputken päälle, 60 sekunnin laskuri alkaa juosta. Sitten on ehdittävä lipputangolle keräten matkalla mahdollisimman paljon kolikoita. Näitä kolikoita saa kaikenlaisista toimista, kuten hyppimisestä, goomban päälle tallomisesta tai tason pyörittämisestä. Pitkälle ei pötkitä ilman mielikuvitusta, ja rakennussarja on selvästi suunnattu nuoremmille pelaajille. Viihde on yksinkertaista ja idea on hauska, mutta käyttäminen muuttuu nopeasti tylsäksi.

Hintaa on yksinkertaisesti liikaa suhteessa siihen, miten paljon mukana on sisältöä (noin 50 euroa). Lisäksi tämä kokonaisuus on turhan yksinkertainen ja rajoittunut toteutukseltaan. Palat voi toki yhdistellä niin kuin itse mielii, ja viihteen määrä lisääntyy, kun rakennussarjoja on enemmän käytössä. Odotin kuitenkin enemmän. Lego-palikoita ei juuri mukana ole, ja ne vähätkin ovat yleensä erikoispalikoita.

Lego Super Mario

Lego Super Mario koettaa istua samaan aikaan kahdella eri tuolilla. Mieluiten pelaisin joko Mario-peliä, tai sitten rakentaisin oikeaa Lego-rakennussarjaa. Toisaalta nytkin mukana on jotain erittäin nintendomaista, ja se on hieno juttu. Monella tavalla rakennussarjan omistaminen on mukavampaa kuin sillä leikkiminen.

Starter Course sisältää kaiken tarvittavan alkuun pääsemiseksi, mutta sitä alkua pidemmälle ei sitten pääsekään. En tietenkään kuulu kohderyhmään, mutta rakennusmahdollisuuksia ja sisältöä olisi saanut olla enemmän. Sovellus tekee tehtävänsä, vaikka ei vaikutusta teekään. Mariossa on monenlaisia toimintoja, ja esineeseen on selvästi käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Lego Super Mario ei tehnyt suurta vaikutusta, mutta hauskaa minulla kyllä oli. Ainakin hetken verran.

05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Hyvin tehty sovellus, Mariolla paljon erilaisia toimintoja, Starter Course tarjoaa kaiken tarvittavan alkuun pääsemiseksi
-
Liian vähän sisältöä, ohjekirja on vain digitaalisena, hyvin rajallisesti vaihtoehtoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä