LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      ennakot
      Lego Marvel Super Heroes

      Lego Marvel Super Heroes

      Hulk lyö, Iron Man lentää, Spider-Man seittisinkoilee. Lego Marvel Super Heroes on juuri sitä, mitä siltä odottaakin.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Déjà-vun tunne on melkoinen. Lego Star Warsin (2005) jälkeen TT Gamesin palikkapelejä on julkaistu peräti 15 kappaletta, eivätkä aiheet uusille osille näytä loppuvan vieläkään. Kahden Batman/DC-pelin jälkeen Marvel-maailma oli harvinaisen looginen askel. TT:n oli vain odotettava, että Lego itse sai lelusetit ensin kauppojen hyllyille, mikä tapahtui viime keväänä. Nyt tulossa on Lego Marvel Super Heroes konsoleille ja PC:lle.

      Saavuimme hieman myöhässä sanfranciscolaisen Westin-hotellin konferenssihuoneeseen. Toiminta oli jo täydessä vauhdissa Hulkin, Rautamiehen ja Hämiksen kamppaillessa Hiekkamiestä vastaan. Pelihahmon taakse lukittu kamerakulma hyppeli villisti tuottaja Phil Ringin vaihdellessa hahmoja taistelussa. Eipä kuitenkaan mennä asioiden edelle. Jäimme seuraavaankin presentaatioon, jotta pääsimme kuulemaan alusta asti, millä eväillä Lego Marvel Super Heroes on tehty.

      Lego Marvel Super Heroes

      Lego Marvel Super Heroes ei perustu suoraan mihinkään Marvel-elokuvaan, vaan TT Games on lähtenyt tavoittelemaan ihan alkuperäistä tarinaa. Siinä ei kuitenkaan ole väliä, millä hahmojoukkiolla pelaa. Eri tehtävissä nähdäänkin melko erikoisia yhdistelmiä X-Menistä, The Avengersistä ja muista sankariryhmistä.

      Tämä on mainos:

      Viimeaikaisten Lego-pelien tapaan Lego Marvel Super Heroes pyörii lähes kokonaan avoimessa pelimaailmassa. Tilaisuudessa meille esiteltiin tosin vain pelin ensimmäistä juonivetoista kenttää, joka oli nimetty Sand Central Stationiksi. (Sanaleikit eivät ilmeisesti TT:llä vanhene?) Kuten kentän nimestä voi arvata, peli sijoittuu New Yorkin kaupunkiin, mutta myös monissa muissa paikoissa, kuten X-Menin kartanossa ja Asgardissa vieraillaan aika ajoin.

      Lego Marvel Super HeroesLego Marvel Super Heroes

      Ensimmäisessä tehtävässä Sandman ja Abomination ovat ottaneet arvovaltaisia panttivankeja ja vaativat heistä lunnaina esineitä, joita pelissä kutsuttiin nimellä Cosmic Bricks. Nämä kosmiset palikat ovat tarinan keskiössä ja kaikkien Marvel-maailman pahisten hankintalistalla. Niiden avulla kun voi ilmeisesti rakentaa maailmanvalloituksen sopivan superaseen. Esittelyssä pahiksia pieksemään lähti uusiin isoihin hahmoihin lukeutuva Hulk, joka pystyy heittämään autoja ja iskemään maan tasalle kokonaisia seiniä. Rauhoittumalla pelaaja pääsee myös Hulkin alter egon, tiedemies Bruce Bannerin ohjaksiin. Tämä taas kykenee käsittelemään hienovaraisempia laitteita.

      Rautamiehen äänenä ei ainakaan vielä kuultu elokuvien Robert Downey Junioria, mutta Lego-hahmoksi Iron Man / Tony Stark näytti harvinaisen osuvalta. Taisteluhaarniskainen sankari liiteli maan yläpuolella ja ampui ohjuksia raivaten tilaa muille sankareille. Pelin edetessä käyttöön saa monenlaisia erilaisia haarniskoita, jotka toimivat parhaiten tietyissä olosuhteissa samaan tapaan kuin Batmanin asut tämän Lego-peleissä.

      Tämä on mainos:
      Lego Marvel Super Heroes

      Hahmojen pelimekaniikat olivat hyvin erilaisia, ja tätä korosti vielä Spider-Man, joka flengaili edestakaisin seitin varassa, kiipeili seinillä ja väisteli vihollisten ammuksia hämähäkkivaistonsa avulla. Jos tämä lyhyt vilaus oli osoitus pelin lupaamasta vaihtelevuudesta, niin tylsää ei luulisi Marvelin sankareiden kanssa tulevan.

      Esittelyssä olleen sankaritrion lisäksi on vahvistettu myös monia muita pelattavia hahmoja. Mukana ovat Wolverine, Captain America, Black Widow, Loki ja Deadpool. Kaikkiaan hahmoja luvataan yli 100 kappaletta. Kuten arvata saattaa, suurta osaa näistä ei ole pelattavissa päätarinassa, vaan niitä avataan erilaisia haasteita ja sivutehtäviä suorittamalla. Jos valmiit hahmot eivät miellytä, on oheen luvattu myös hahmoeditori omien sankareiden ja konnien luomista varten.

      Lego Marvel Super HeroesLego Marvel Super Heroes

      Pelattavuudeltaan Lego Marvel Super Heroes on sitä itseään, eli tuttua mutta toimivaa, kepeämielistä ja helposti lähestyttävää toimintaa ja tasoloikkaa, jota on kiva pelata kaverin kanssa pieniä pulmia ratkoen ja pomoja kellistäen.

      Peli on vahvistettu peräti seitsemälle eri alustalle, mutta joukosta on jätetty Wii pois. Toivottavasti tämä antaa TT Gamesille mahdollisuuden tehdä pelistä näyttävimmän ja laajimman Lego-pelin tähän asti. Uuden sukupolven konsoleista ei mainittu, mutta kun julkaisu ajoittuu syksyyn 2013, niiden mahdollisuutta tuskin kannattaa tyystin lukea pois laskuista.

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      6
      Lego Marvel Super HeroesScore

      Lego Marvel Super Heroes

      ARVIO. Kirjoittaja Raine Laaksonen

      On hirvittävää astua huomaamattaan Lego-palikan päälle. Vielä hirveämpää on kun ne yrittävät valloittaa maailman.

      0
      Lego Marvel Super Heroes myi kultaa

      Lego Marvel Super Heroes myi kultaa

      UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Suosituksi osoittautunut Lego Marvel Super Heroes on palkittu Figman toimesta kultalevyllä yli 10 000 kappaleen myynnistä PlayStation 3:lle Suomessa.

      6
      Mitä tapahtuu kun Lego kohtaa Thorin?

      Mitä tapahtuu kun Lego kohtaa Thorin?

      UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Thor: The Dark World ilmestyy elokuvateattereihin kuun lopussa, ja TT Gamesin väki on värkännyt elokuvan julisteesta tietysti Lego-henkisemmän version.



      Ladataan seuraavaa sisältöä