Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego Horizon Adventures

Lego Horizon Adventures on se Horizon: Zero Dawn koko perheelle

Näin maailmanlopun jälkeinen peli muuntuu legoiseen muotoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Playstation ja Guerrilla Games melkein onnistuivat pitämään Lego Horizon Adventuresin yllätyksenä. Tulossa on seikkailullinen roolipeli Horizonin maailmanlopun jälkeisessä maailmassa vielä vuonna 2024. Julkaisun tarkka ajankohta ei ole tiedossa, mutta pääsin silti testaamaan peliä 45 minuutin ajan. Seuranani oli Guerrilla Gamesin studion viestintäpomo Bo De Vries.

Lego Horizon Adventures on se ensimmäinen peli sarjassa, jolla halutaan tavoittaa uutta ja nuorempaa yleisöä Horizonin pariin. Horizon: Zero Dawnin keskeiset hetket on sovitettu uudenlaiseen muotoon legoiseen tyyliin huumoria unohtamatta.

Pelin on tehnyt Guerrilla Games yhdessä Studio Gobon kanssa. Yhteistyötä on tehty Legon kanssa, jotta kehitystyökalut on saatu kunnolla käyttöön palikkaisessa muodossa. Toisin sanoen ulkoisesti peli on vaikuttava ja legoinen, mutta samaan aikaa myös ehdottomasti Horizon-peli.

Tämä on mainos:

Tutut henkilöhahmot tekevät paluun, ja taistot ovat kovin tuttuja, joskin suoraviivaisempia kuin ennen. Aloyn äänenä on taas kerran Ashly Burch, mutta Sylensin äänenä ei tokikaan ole nyt jo edesmennyt Lance Reddick. Lisää luvattiin kertoa myöhemmin. Taitoissa ei painoteta entiseen malliin sitä niin sanottua elementaalista vahinkoa, mutta ominaisuus on silti mukana vaikuttamassa pelaamiseen.

Kenttien varrella on väliaikaisia parannuksia Aloyn nuoliin, kuten tulinuolia ja kovemmin iskeviä voimanuolia. Boost Boots auttavat tekemään tuplahypyn ja hiillostamaan alla olevia pahiksia. Nämä lisäkyvyt katoavat, kun lataukset ovat loppuun käytetyt. Pelaaminen on enemmän perinteistä tasoloikkaa, jossa väistellään kohti tulevia hyökkäyksiä. Taistot ovat vauhdikkaampia ja kaoottisempia kuin perinteisesti Horizonissa on totuttu.

Legon peliltä odotetusti jokaisessa kentässä on muutama kerättävä tavara, ja muutamia kevyitä ja hauskoja tilanteita muutenkin. Mutta toisin kuin Lego Star Wars: The Skywalker Sagassa, on Lego Horizon Adventures selvästi tarinavetoisempi. Näin ollen pulmia ei ratkota yhtä paljon kuin ennen. Hauskoja tilanteita on muun muassa siten, että Lego Cityn väkeä vilahtaa välivideoissa. Kyseessä on siis mitä selkeimmin nimenomaan Lego-peli.

Aloy kehittyy kenttiä suorittamalla ja robotteja päihittämällä. Näin toki saa sitten käyttöönsä uusia kykyjä ja muita keinoja. Päivitykset ovat hyvinkin selkeitä ja odotettuja, sillä peli on suunnattu kaikenikäisille. Kaiken ohella myös sitä keskusaluetta Mother's Heart voi päivittää. Voi ostaa uusia rakennuksia ja maa-alueita Aloyn parhaaksi. Voi esimerkiksi rakentaa vaatekomeron, ja pukea Aloyn uudella tavalla. Huumoria on mukana nytkin, sillä rakentaa voi esimerkiksi vuoristoratoja.

Tämä on mainos:

Lego Horizon Adventures ei ole pelkkä yksinpeli, vaikka alusta loppuun pääseekin yksin. Toinen pelaaja voi loikata peliin mukaan saumatta, ja tällöin kakkospelaaja on Varl keihäänsä kanssa. Moninpeli ei ole jaetulla ruudulla, joten näkymä vain venyy, kun pelihahmot kauemmaksi toisistaan ajautuvat. Testaamani perusteella co-opin hengessä pelaaminen on hyvä tapa saada nuorempi polvi ihmettelemään Horizonin maailmaa veteraaneja unohtamatta.

Lego Horizon Adventures ei ehkä sovi aivan kaikille, mutta sarjan faneilla on ainakin hauskaa. Lisäksi tasoloikka on tehty ammattitaidolla ja tyylillä. Yksityiskohtiin paneutuminen tekee selväksi, että kyseessä on edelleen Horizon-peli, ja tarina on nyt vain palikkaisessa muodossa.

Lego Horizon AdventuresLego Horizon AdventuresLego Horizon Adventures
Lego Horizon AdventuresLego Horizon AdventuresLego Horizon Adventures
Lego Horizon AdventuresLego Horizon Adventures

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä