Suomi
Gamereactor
ennakot
Lego 2K Drive

Lego 2K Drive kurvailee avoimessa maailmassa

Tästä ei ajaminen parane?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuosien varrella on saatu ulos mahtava kokoelma legopelejä. On Star Warsia, Harry Potteria, The Lord of the Ringsia, Marvelia, DC Comicsia ja sitten niitä Legon omiakin pelejä, kuten Lego Builder's Journey ja Lego Island. 2K on tehnyt monivuotisen sopimuksen Legon kanssa, ja tulossa on joukko uusia videopelejä. Ensimmäinen on Lego 2K Drive. Kyseessä on puhtaasti ajamiseen luottava teos, jossa on paljon muutakin kuin vain radalla pysyttelemistä.

Visual Conceptsin kehittämä Lego 2K Drive on avoimen maailman kaahailupeli, jossa etsitään keräilytavaroita, ajetaan nopeasti kisoissa, tehdään sivutehtäviä ja tuunaillaan niitä omia ajokkeja Bricklandiassa. Kyseessä on kuin Forza Horizon kart-ajopelin tyyliin.

Fysiikkamallinnus takaa vauhdikkaan ja kaoottisen kisailun, jossa voittaja ei aina ole se, joka ajaa nopeimmin. Voiton määrittää myös mukaan tarttuvien apukeinojen tehokas käyttö Mario Kartin malliin. Toki on tärkeää myös mahdollisuuksien mukaan estää kilpakumppaneita käyttämästä näitä esineitä.

Tämä on mainos:

Mukana on niin sanottu loadout-toiminto. Call of Dutyn kaltaisesta Gunsmith-mekaniikasta ei ole kyse, mutta se antaa mahdollisuuden määrittää, mitä autoa käyttää kaduilla, soralla ja vedessä. Ja vaihto tapahtuu sitten automaattisesti, kun maasto muuttuu. Epätavallinen mekaniikka alleviivaa kisojen kaaosta, mutta muuten sitä ei oikeastaan huomaa.

Aikani Lego 2K Driven parissa ei tehnyt poikkeuksellisen suurta vaikutusta, tai ollut jotain uutta ja outoa, mutta hauskaa pelaaminen silti oli. Visual Concepts on luonut hyvinkin kilpailukykyisen kart-ajopelin.

Lego 2K Drive
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive
Tämä on mainos:

Lego 2K Drive on ajamisen ohella avoimen maailman peli, jota pääsee tutkimaan tarinaa unohtamatta. Tässä vaiheessa huomaa, kuinka peli on suunnattu nuoremmille pelaajille. Maailma on jaettu erillisiin alueisiin, joilla ei ole yhteyttä toisiinsa. Harmillisesti maailma on turhan tyhjä, ja kurvailu tylsänlaista. Tarjolla on perinteisiä sivutehtäviä, tavaroita kerättäväksi ja minipelejä. Ellei näiden tekemisestä saisi etua seuraavaa kisaa ajatellen, jättäisin sivuhommat kokonaan väliin.

Lego 2K Driven avoin maailma ei tarjoa kymmeniä tunteja tekemistä massiivisen kokonsa ansiosta. Alueet ovat pienempiä, ja ne ovat kuin omia hiekkalaatikoitaan, joissa saa kulumaan tunnin tai kaksi. Pelattuani hieman yli tunnin ehdin tekemään opastusalueen ja osia toisesta alueesta Big Butte.

Lego 2K Drivessa on läsnä samanlaista huumoria kuin muissakin legopeleissä. Jälleen suuntaus on nuorempiin pelaajiin, mutta varttuneemmatkin pääsevät ajoittain hörähtelemään naurusta. Huumori onkin se syy seurailla tarinaa, joka ei muuten tee mitään erityisen merkillepantavaa. Juoni tuntuu olevan mukana siksi, että voidaan sanoa sellaisen pelissä mukana olevan. Tarina ei nimittäin ole kummoinen, eivätkä henkilöhahmot kiinnostavia. Toisaalta pelin painopiste onkin selvästi ajamisessa ja tuunailussa, ja hyvä niin.

Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive

Ajamisen osalta mukana on mahdollisuus jaetun ruudun pelaamiseen, verkkomatseihin, ja tulevaisuudessa peliä laajennetaan niin radoilla kuin isommilla pelialueillakin. Julkaisun jälkeinen päivittäminen ei tarkoita huimaa määrää mikromaksuja, sillä tästä Lego on tarkka. Tulossa on Battle Passeja, mutta ne eivät vaikuta pelattavuuteen. Toisaalta Garage on jo niin kattava, ettei kosmeettista roinaa välttämättä tarvitse enää lisää ostaa.

Garage muistuttaakin Lego Builder's Journeyn rakennusvalikoimaa, jossa voi rakennella melkein millaisen ajokin haluaa asetellen palikoita rungon päälle. Tyypit ovat katuautot, maastoautot ja vesivehkeet. Ensivilkaisulla järjestelmä on aika vaikea hahmottaa, mutta ajan kanssa homman nimi avautuu.

Ensimmäisen kolmen tunnin tutustumisen perusteella Lego 2K Drive ei ehkä tehnyt suuren suurta vaikutusta, mutta olihan minulla hauskaa. Lapsilla ja pienten lasten vanhemmilla tulee varmasti olemaan hauskaa. Julkaisu tapahtuu 19. toukokuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X:lle (ja S:lle) ja Nintendo Switchille.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä