Suomi
Gamereactor
arviot
Exoprimal

Lauantain arviossa Exoprimal

Mechit vastaan dinosaurukset on loistava konsepti, mutta täyttääkö Capcomin uusin räiskintäpeli odotukset?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Exoprimal, Capcomin katsaus PvPvE:n maailmaan, perustuu siihen, mitä kutsun Pacific Rim -efektiksi. Vuoden 2013 elokuva jättiläisroboteista, jotka taistelevat Godzillan kaltaisia ​​hirviöitä vastaan, ei koskaan vienyt meitä eksistentiaaliseen kriisiin. Sen sijaan julkaisun piti tarjota täysin kaaosmaista toimintaa, joka saa sinut tuntemaan, että olisit palannut lapsuuden ajan makuuhuoneeseen, jossa kalisuttelet muovihahmoja toisiaan vasten.

Kun suuntasin ensimmäisen kerran Exoprimalin maailmaan, se sisälsi aidosti kaikkea, mitä olin odottanut. Siinä on makeita mech-hahmoja, mielenkiintoinen lähtökohta ja lupaus jännittävästä toiminnasta. Kuten tulemme näkemään tämän katsauksen aikana, Exoprimal osuu hermopisteisiin useilla tavoilla, mutta sen ytimessä on myös joitain ongelmia, jotka ovat ilmaantuneet yhä uudestaan pelisessioideni aikana.

Ensin kuitenkin lyhyt huomautus ennen aloitusta. Exoprimalin palvelimet julkaistiin virallisesti 14. heinäkuuta. Tällöin kaikki, myös minä ja pelikaverini, pääsivät siihen käsiksi, ja vaikka olen viettänyt niin paljon aikaa kuin mahdollista pelissä ja pelannut sitä aiemmin esikatseluversioissa, en ole vielä kokenut kaikkea, mitä sillä on tarjottavanaan. Tätä julkaisua kannattaa pitää alustavana katsauksena, jota päivitetään ajan kanssa - siltä varalta jos mielipiteeni pelistä muuttuvat. Toistaiseksi viettämäni ajan myötä epäilen kuitenkin, että saan äkillisen ja positiivisen kokemuksen tästä pelistä.

Tämä on mainos:
HQ

Pintapuolisella tasolla Exoprimalin lähtökohta on yksinkertainen. Olet exotaistelija, yksi pelin kymmenen exosuitin piloteista, ja tehtäväsi on tappaa dinosauruksia Leviathaniksi nimetyn tekoälyn tieteellistä tutkimusta varten. Et kuitenkaan ole vapaaehtoinen osallistuja Leviathanin sotapeleihin, vaan sinut on vedetty mukaan tuhansien muiden exotaistelijoiden rinnalle muista ulottuvuuksista. Tämä on vain Exoprimalin tarinan yllättävän syvän jäävuoren huippu. Se on ensi alkuun melko sekava, mutta voimme antaa sen anteeksi ottaen lähtökohdan huomioon. Elämää suuremman hahmojoukon keskellä tutustuin juoneen, joka vaikuttaa suoraan B-luokan toimintaelokuvasta revityltä asialta (parhaalla mahdollisella tavalla). Huomasin olevani koukussa näkemään, mitä tapahtuisi meidän repaleisen ryhmämme ympärillä. Olimme valmiita tutkimaan Bikitoa-saaren, sekä dinosaurusten ja Leviathanin takana olevia mysteereitä.

Ansaitaksesi katsottavat välivideot ja edetäksesi tarinassa, sinun täytyy sukeltaa Dino Survival -pelimuotoon, joka on käytännössä ainoa asia, jota voit tehdä Exoprimalissa. Tämä tiivistyy siihen, että sinä ja neljä muuta joukkuetoveria ampuvat alas dinosauruksia, ja kohtaatte satunnaisesti ison pomon, ennen kuin taistelette vihollisjoukkuetta vastaan ​​(tai sitten voit valita vain PvE-vaihtoehdon) kaoottisessa viimeisessä erässä saavuttaaksesi voiton. Kuten aiemmin mainitsin, tarjolla olevat mechit ovat visuaalisesti herkullisia, ja niillä jokaisella on omat kykynsä ja pelityylinsä. Esimerkiksi Deadeye on tyypillinen sotilastyyppinen mech, joka taistelee rynnäkkökiväärillä ja kranaatinheittimellä, kun taas Barrage tekee suuria vaurioita isolle alueelle räjähteillään. Jopa mechien kolmesta ryhmästä (Damage, Tank ja Support) löydät suuren valikoiman, jotka sopivat moniin pelityyleihin. Jotkut haluavat päästä lähelle taistelemaan, kun taas toiset sotivat ilmasta käsin.

Exoprimal
Tämä on mainos:

Hauskat ja näyttävät tehosteet korostavat kaikkea mitä teet Exoprimalissa, ja ne kaikki näyttävät hyvältä pelissä. Perusdinosauruksista myöhemmin löydettäviin tappavampiin neosauruksiin viholliset ovat ulkoiselta habitukseltaan lähes yhtä erinomaisia ​​kuin itse mechit, ja vaikka kartat tuntuvat usein siltä, ​​että juokset samoilla käytävillä pelin näkökulmasta, niillä jokaisella on oma immersiivinen ja vaikuttava ulkoasunsa.

Miksi kaikki sitten hajoaa käsiin? Valitettavasti, ainakaan minulle, Exoprimalin ydinpelin toistaminen ei vain täytä sitä puolta, kuinka jännittävän lähtökohdan se saa aikaan. Tähän liittyy pari varoitusta. Pelin viimeinen osio, jossa joukkueesi kohtaa lopullisen haasteen, voi olla hauskaa kaoottisella tavalla, ja myös pomoja vastaan taisteleminen myöhemmin pelissä on hauskaa. Mutta mitä tulee siihen, mihin kulutat suurimman osan ajasta eli ammut kasapäin dinosauruslaumoja, Exoprimal voi tuntua tylsältä. Teet toki tuhoa aseellasi tai miekallasi, ja puhdistat väyliä kohti rynnivistä raptoreista lentäessäsi näiden yläpuolella, mutta luodit kuitenkin tuntuvat lähes paperilta, eikä millään oikeastaan ​​ole merkittävää vaikutusta. Toisin kuin muut uhkaavia ja valtavia vihollismassoja sisältävät pelit, Exoprimalin PvE tuntuu usein raskaalta ruumiilliselta työltä, jossa kaikki pitää tehdä järjestyksessä päästäksesi johonkin mielenkiintoisimmista osista.

Exoprimal

Myös kaikki kamppailut tuntuvat uskomattoman samanlaisilta. Juokset paikasta toiseen, tapat tietyn määrän dinosauruksia, ja toistat tämän noin viisi kertaa ennen kuin räiskit tiimisi kera kohti lopullista tavoitetta. Silloinkin lopullinen tavoite voi joskus olla vain tappaa lisää dinosauruksia. Kun Dino Survival on ainoa tehtävä ja tapa jatkaa tarinaa, siitä voi tulla uskomattoman masentavaa, kun tiedän, että minun on palattava tuohon kovin elottomaan moninpelikokemukseen. Se ei koukuta samalla tavalla kuin online-pelaamisen kuninkaat tekevät. Pelissä näyttää myös olevan tasapaino-ongelmia, koska jäädessäsi jälkeen missä tahansa vaiheessa, on uskomattoman vaikeaa tehdä paluuta. Sinua muistutetaan aina, että olet jäämässä jälkeen vihollisjoukkueesta, mutta peli antaa vain harvoin sinulle mahdollisuuden korvata menetettyä aikaa tai kääntää saavutettua välimatkaa takaisin omalle joukkueellesi. Jopa silloin, kun saat käyttöösi Dominatorin, joka muuttaa sinut massiiviseksi dinosaurukseksi, sama tuhon väline annetaan myös vihollistiimille. Vaikka en halua rangaista pelaajia edellä olemisesta, häviäjien puolella tämä tarkoittaa sitä, että 20 minuutin mittaiset ottelut tuntuvat jo ratkaistuilta muutamasta ensimmäisestä hetkestä lähtien.

Capcomilla on ollut uskomattoman kuuma sarja vuonna 2023 tähän mennessä, mutta näyttää siltä, ​​​​että tässä se on päättymässä. Exoprimal ei suinkaan ole huono peli, mutta se ei vain saavuta niitä korkeuksia, joita voisi odottaa kuultuasi etukäteen sen lähtökohdista. Se on kokonaisuutena sekalainen kokemus, mutta jos etsit uutta moninpelikokemusta ja kestät Dino Survival -tilan, se on ehkä oikea peli sinulle.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Mielenkiintoinen tarina, upeat mekaniikkasuunnittelut, kiinteitä isoja taisteluita
-
Core PvE -peli tuntuu tylsältä, taistelu on harvoin jännittävää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lauantain arvostelussa Exoprimal

Lauantain arvostelussa Exoprimal

UUTINEN. Kirjoittaja Toni Turunen

Lähtökohtaisesti paljon hypetetty julkaisu sisältää monia hyviä elementtejä, mutta aivan terävimpään kärkeen ei päästä.Ladataan seuraavaa sisältöä