Suomi
Gamereactor
laitearviot

OnePlus 10 Pro

Entisen lippulaivan tappajan lippulaiva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
OnePlus 10 Pro

OnePlus aloitti älypuhelinmarkkinoilla rohkeasti ilmoittamalla olevansa muiden valmistajien parhaiden puhelimien veroinen huomattavasti halvemmalla hintalapulla. Strategia kannatti ja monet ottivat jonkun OnePlus-puhelimen taskuunsa. Nykymeno on sittemmin muuttunut niin, että edullisempi Nord-linjasto vetää nyt keskihintaisten tuotteiden linjaa isommilla numeroilla merkittyjen kilpaillessa muiden lippulaivojen kanssa pitkälti samoilla ehdoilla.

OnePlus 10 Pro:n suurimpia myyntivaltteja ovat hinnan sijaan sen uusittu kamerajärjestelmä, 120 hertsin Amoled-näyttö, Snapdragonin 8 Gen 1 -prosessori ja tuttu pikalataus. Värivalikoimaa on kahden eri version verran, joista testattavaksi saapui mustanpuhuvampi versio. Väri on kenties perinteinen, mutta piilottaa samalla melkoisen massiivisen kamerapatteriston paremmin, mikäli sellaisesta tykkää. Tyylikkään minimalistisen pakkauksen sisuksissa on puhelimen lisäksi tuttu punainen latauspiuha latureineen, ohjeet sekä erilaisia suojakuoria. Itse puhelin on normaalin kokoiseksi laitteeksi yllättävän painava, ja kertonee sen sisuksiin pakatun teknologian määrästä. Kuvien perusteella voisi myös kuvitella sen olevan kevyen karhennettu, mutta käytännössä puhelinta suojaa sileä ja hieman liukas pinnoite.

OnePlus 10 ProOnePlus 10 Pro
Tämä on mainos:

Alkuasentelun jälkeen ensimmäisenä huomaa, kuinka vikkelä puhelin on. Snapdragon pyörittää Android 12:sta perustuvaa Oxygen OS 12.1:ta nopeasti sovelluksesta ja ikkunasta toiseen. Nettisivutkin ainakin tuntuvat latautuvan vikkelämmin kuin verrokkina toimivassa ja nyt vanhentumaan päin olevassa OnePlus 6:ssa. Sormenjälkitunnistus sen sijaan toimii veteraanissa edelleen paremmin kuin nykyversioissa, jossa se on piilotettu näytön alle. Huolellisesta kalibroinnista huolimatta naamantunnistus, PIN-koodin tai kuvion käyttäminen tuntuu olevan varmin tapa puhelimen nopeaan avaamiseen. Pelikäytössä 10 Pro osoittautui myös takuuvarmaksi suorittajaksi. Esimerkiksi Civilization VI:n kaltaisen strategiajärkäleen pelaaminen onnistui hämmentävän hyvin ilman, että vuoroajat venähtivät ärsyttävän pitkiksi. Mobiilipelaamisessa mennään muutenkin usein tehottomimman laitteen ehdoilla, joten suurin osa sovelluskaupan tarjonnasta pyörii kepeämmälläkin raudalla.

Hasselblad-kameraominaisuudet ovat OnePlussan markkinoinnissa näkyvästi esillä. Hieman hämäävästi tämän perinteikkään kameranvalmistajan osaaminen näkyy ennen kaikkea ohjelmistossa, sillä itse kuvasensorit ovat Sonyn käsialaa. Puhelimen pääkamerana toimii 48 megapikselin IMX789-sensori, joka pystyy 10-bittiseen värialaan, samoin kuin sen 8 megapikselin telefotokamera, joka 3,3-kertaisen optisen zoomin lisäksi venyy peräti 30-kertaiseen digitaaliseen zoomiin asti. Jälkimmäinen tosin kadottaa ison osan kuvan terävyydestä, mitä digitaaliset zoomit tuppaavat aina tekemään. Ultralaajakuvalinssi eli niin sanottu "kalansilmä" tarjoaa puolestaan hieman erilaisen vinkkelin kuvaamiseen sen 150 asteen kuvakulman kanssa. Tutut näkymät näyttävät sen kautta otettuna varsin erikoisilta, ja sen kanssa onkin mukava kokeilla hieman omituisempia otoksia.

Niin sanottu selfiekamera on 32 megapikselin sensorilla varustettu, vanhaa OnePlus 9:ää laajakuvaisempi kamera. Hauskana lisänä mukana on myös pitkän valotuksen tila, joka mahdollistaa valolla "maalaamisen" pimeissä olosuhteissa tai vaikkapa liikenteen valojen muuttamisen yhdeksi yhtenäiseksi virraksi. Järjestelmäkameroihin tottuneille kuvat näyttävät hyvältä ensisijaisesti puhelimissa katsottaessa, ja isolle ruudulle tuodessa ne kärsivät kaikkien kamerapuhelinten tavoin yksityiskohtien epätarkkuudesta. Paras kamera on kuitenkin se, joka sinulla on mukanasi, joten OnePlus 10 Pro saattaa riittää monelle pääasialliseksi kuvauslaitteeksi, muttei loksauta leukoja muihin saman hintaisiin puhelimiin verrattuna.

OnePlus 10 ProOnePlus 10 Pro
Tämä on mainos:

Muut huomionarvoiset lyhyen testirupeaman aikana ilmenneet asiat liittyvät virrankäyttöön ja käyttöjärjestelmään. OnePlussan pikalaturi oli aikanaan silmiä avaava kokemus, eikä kympissä ole menty huonompaan suuntaan. Sen 80 W latausteho täyttää puhelimen 5000 milliampeerin akun noin puolessa tunnissa, mikä tuntuu vanhat latausajat muistavalle varsin uskomattomalta. Uusi Amoled-näyttö auttaa puolestaan säilyttämään tuon latauksen laskemalla normaalia 120 hertsin virkistystaajuutta aina yhden hertsin tasolle asti. Vaikka laturi olisi kuinka nopea tahansa, aina sitä ei pääse käyttämään, eli virtapihiys on hyvä asia. Käyttöliittymä on eurooppalaisille tuttu Oxygen eikä Kiinassa samassa puhelimessa käytettävä OnePlussan emoyhtiö Oppon Color OS. On kuitenkin huomioitavaa, että Oxygenissa on jo Color OS:n kaltaisia elementtejä, joten firmojen yhdistyessä vanha käyttöjärjestelmä saattaa joutua väistymään, mutta OnePlus 10 Pron kanssa tätä ei ole vielä tapahtunut.

OnePlus 10 Pro on pätevä, joskin hintansa takia kovassa seurassa painiva puhelin. Lippulaivantappajien aika näyttää valitettavasti olevan ohi, ja 899 euron hintainen 128 gigan versio sekä 999 euron 256 gigainen puhelin ovat varsin kalliita huipputeknologisia laitteita taskussa kannettaviksi - muiden verrokkiensa tavoin. Uusittu kamerapatteristo on hyvä, joskaan ei erinomainen tai maailmoja räjäyttävä. Oxygen OS ja siihen asennetut ohjelmistot tai pelit pyörivät sutjakkaasti ja pikalaturi pitää laitteen hyvässä latingissa pitkin päivää. Mitään uhkarohkeaa OnePlus 10 Pro:n kanssa ei ole lähdetty yrittämään, ja lopputulos on vain "ihan hyvä".

OnePlus 10 Pro
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Vikkelä prosessori, todella nopea pikalataus, virransäästöominaisuudet
-
Kallis, turhan tuttu ja turvallinen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä