Suomi
Gamereactor
laitearviot

Roccat Sense Pro XXL

Maailman paras hiirimatto?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Roccat on julkaissut neljä uutta hiirimattoa Sense-brändiinsä. Gamereactor sai testattavakseen malliston lippulaivan - Sense Pro:n. Testattu matto on suurikokoinen: sen mitat ovat ovat 90 cm x 42 cm. Paksuutta matolla on sen paksuimmasta kohdasta eli punotuista reunoista noin 3 mm.

Roccatin matoilla on erityinen paikka sydämessäni, sillä olen käyttänyt Taito-hiirimattoa pian vuosikymmenen ajan. Ainoa miinus on liittynyt sen perinteiseen hiirimattomaiseen kokoon, sillä maton reuna saattaa taittua käden liikkuessa näppäimistöltä hiiren päälle. Siperia opettaa ja ratkaisu on ollut laittaa maton alanurkka näppäimistön kyljen alle. Vaan eipä tarvitse jatkossa murehtia tästäkään, kiitos Sense Pro:n ison koon. Suorakaiteen muotoinen matto sijoitetaan hiiren lisäksi myös näppäimistön alle, jolloin materiaalin saa hiirikäden lisäksi myös toisen ranteensa alle.

Maton materiaalin mainostetaan olevan "military grade" -laatuista kangasta. Kättä vasten se tuntuu jämptiltä tekstiililtä, jonka hieman mattamustamainen pinta ei liikoja heijastele. Suurena yllätyksenä eron edelliseen Roccatin Taito-mattoon huomaa heti. Hiiri liitää Sense Pro:n pinnalla. Matolle luvataan kahden vuoden takuu, joten eiköhän tuo käyttöä kiitettävästi myös kestä. Parin viikon testijakson aikana ongelmia ei ilmennyt pois lukien maton nopea likaantuminen. Onneksi hieman nahkea mikrokuituliina pyyhkii jäljet helposti.

Kulmapöydän kanssa suorakaiteen muotoinen hiirimatto ei ole muodoltaan optimi, sillä hiirikäden ranne osuu juuri maton reunan päälle eikä asiaa pysty korjaamaankaan. Toivottavasti markkinoille saadaan tulevaisuudessa myös hieman A-muotoisia mattoja.

Tämä on mainos:

Maton kääntöpuolella on kuminen pohja, joka pitää maton paikoillaan hektisemmissäkin sessioissa. Kirjoitushetkellä Sense Pro XXL -mattoa ei suomalaisista liikkeistä vielä saa, mutta Roccatin 50 dollarin pyyntihinnan voi olettaa kääntyvän noin 50 euroksi. Hinnastaan huolimatta sitä on helppo suositella isoa mattoa hakevalle, vaikka markkinoilta varmasti löytää ison maton edullisempaankin hintaan. Silloin joutuu tekemään hyvin todennäköisesti kompromissin jos toisenkin Sense Pro XXL:n vahvuuksien suhteen. Gamereactor suosittelee!

Roccat Sense Pro XXL
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Iso koko, laadukas ja miellyttävä materiaali, kuminen pohja pysyy aloillaan, punotut reunat estävät rispaantumista, helppo puhdistaa
-
Hinta, ei kulmapöytävarianttia tarjolla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä