Suomi
Gamereactor
laitearviot

HP Omen 27i

HP enteilee hyvää

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HP Omen 27i

HP:n Omen-brändi on ollut näkyvyytensä puolesta selvässä nosteessa viime vuosina. Harva taitaa muistaa, että Omenin taustalla on luksustietokoneita vuodesta 1991 eteenpäin kaupannut VoodooPC, jonka HP osti yrityskaupoilla 2006. Vuonna 2013 tapahtuneen uudelleenbrändäyksen jälkeen VoodooPC oli pysyvästi historiaa, ja Omen näki päivänvalon. Siirrytään nyt pikakelauksella 2020 syksyyn ja tarkistetaan, millainen pelinäyttö on testiin saatu HP Omen 27i.

Ensivaikutelma on näytön kokoamisen jälkeen positiivinen. Alareunaa lukuun ottamatta näytön hyvin ohuet raamit kiertävät vajaan sentin alueelta paneelia, jota jalan siro rakenne korostaa entisestään. Tämä tekee mustanpuhuvasta ulkonäöstä varsin tyylikkään. AOCin kolmisakaraisiin jalkoihin nähden Omenin jalka on rakennettu selvästi paremmin, sillä siinä painopiste tulee suoraan näytön alle eikä jalka vie pöydältäkään tilaa kuin murto-osan. Kokonaisuudessaan näytön rakenne tuntuu laadukkaalta niin jalan kuin monitorin rungon osalta, eikä ihme sillä metalleissa ei ole säästelty.

Erikoisuutena liitäntäkaapelit kiinnitetään rungon liittimiin 45 asteen kulmassa. Ajatus ei oikeastaan ole yhtään hassumpi, sillä näin liittimet näkee paremmin näytön taakse kurkistaessa. Toisaalta kiinnitetyt kaapelit aiheuttavat painollaan pientä rasitetta liittimien alareunaan, mutta on vaikea uskoa, että ne tällaisesta rasituksesta siipeensä ottaisivat. Aika näyttää. Samaan vinoneliöön on sijoitettu myös kaikkiin suuntiin RGB:tä säteilevä epäsuora valonlähde, joka näyttää poikkeuksellisen tyylikkäältä. Ja jos valosta ei pidä, aina sen voi sammuttaa valikon asetuksista.

Tämä on mainos:

Asetusvalikko on poikkeuksellisen laaja, ja tarjoaa perusominaisuuksien lisäksi monia laajennettuja vaihtoehtoja esimerkiksi FPS-mittarin näyttämiseen ruudulla ja sen piirtosijainnin valitsemiseen. En muista törmänneeni yhtä kattavaan asetusvalikkoon koskaan, joka on kaiken lisäksi selkeä navigoida. Lisäksi valikossa liikkuminen on helppoa hyvän ohjaintatin avulla, joka on näytön oikean laidan takana. Seinään näyttöä ei kannata kinnittää, jollei ole varma, että käsi mahtuu sujahtamaan joystickiin asti tarvittaessa.

Pelinäytön tärkein komponentti on ehdottomasti sen paneeli. 27i:ssä 1440p resoluution 165 Hz paneeli on LG:n valmistama ja upouutta nano-IPS-tekniikkaa, jonka kuvanlaatu vakuuttaa välittömästi ensinäkemällä. IPS:n perisyntiä, eli IPS-hohdetta, on varsin siedettävä määrä ja se on täysin tasaista. Valovuotoa tai pilveilyä ei ole. Väritoisto on kauttaaltaan erinomaista, ja erikoisuutena 120 Hz virkistystaajuuteen saakka näyttö tarjoaa mahdollisuuden käyttää 10bit värejä (8bit + FRC), joka laajentaa väriavaruutta tarjoten lisää sävyjä toistettavaksi. Katselukulmat ovat hyvät, eikä merkittäviä väri- tai valoisuusvaihteluita havaitse päätä liikuttamalla. Kontrastit eivät toki ole yhtä hyviä kuin VA-paneeleissa, mutta pelinäyttöjen mittakaavassa en ala tästä edes napisemaan, sillä kuva on tästä huolimatta kaikin puolin mainiota katsottavaa pelatessa.

VRR eli vaihtelevan virkistystaajuuden tuki on tänä päivänä pelinäytön ehdoton vaatimus eikä Omen petä. nVidian G-Sync ja AMD:n Freesync ovat kummatkin tuettuja eli peleissä ilmenevä ruudunpäivityksen heittely saadaan pysymään pehmeänä, eikä mikronykimistä pelatessa ilmene. Toinen pelaajan kannalta tärkeä ominaisuus on näytön kyvykkyys näyttää eri värisiä pikseleitä toisiaan seuraavissa ruuduissa eli frameissa. Mitä nopeammin näyttö tästä pikselienvaihdosta suoriutuu, sen vähemmän haamukuvaa ilmenee. Tällä kertaa suostun uskomaan luvatun 1 ms Grey to Grey -arvon ilman suolakiveä. Omenin kanssa haamukuvasta ei tarvitse kärsiä. Eron VA-paneeleihin, joissa haamukuvaa usein ilmenee, huomaa selvästi.

HP Omen 27i on ensimmäinen testaamani Omen-sarjan tuote ja mikäs sen parempaa kuin erinomainen ensikohtaaminen uuden tuoteperheen kanssa! Omenin ostaja ei joudu tekemään kompromisseja pelikäytössä paneelin nopeuden, väritoiston tai muiden ominaisuuksien välillä, kunhan sen ainoan miinuksen - HDR:n täydellisen puutteen, sulkee tältä listalta pois. Lisäämällä Omenin nykyisiin ominaisuuksiin HDR1000:n mukaan, kyseessä olisi täyden kympin tuote. Voisi kuvitella, että kehujen jälkeen hintalappua joutuu pelkäämään, mutta hyvä enne kantaa maaliin saakka. 27i:n saa halvimmillaan noin 450 eurolla, jota voi pitää varsin kohtuullisena hintana erinomainen kokonaisuus huomioiden. Gamereactor suosittelee!

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Ripeä paneeli, väritoisto, 10bit värit 120 Hz asti, katselukulmat, konfiguraatiomahdollisuudet, VRR, jalka, tyylikäs ulkonäkö
-
Ei HDR:ää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä