Suomi
Gamereactor
laitearviot

L33T E-Sports Pro Superior XL -pelituoli

XL-kunkku

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nimihirviö L33T E-Sports Pro Superior XL on kaksi vuotta vanhan E-Sports Pro Gamingin seuraaja tai ainakin järeämpään käyttöön tarkoitettu XL-kokoinen versio. Yli 25 kiloa painavasta paketista paljastuu muutamassa irrallisessa osassa oleva mustanpuhuva tuoli, jonka istuin- ja selkänojaosia on koristeltu valkoisin yksityiskohdin. Sumokuningas ei häpeile kokoaan, eikä siihen toden totta ole syytäkään: kantavuutta on vanhemman Pro Gamingin tavoin 165kg.

L33T E-Sports Pro Superior XL -pelituoli

Harjoitus tekee mestarin. Kokoamisohjeet ovat parantuneet pykälän, mutta kovin selkeäksi yhden A4:n lappusta ei vieläkään voi kehua. Selkeiltä puutteilta tai virheiltä ilahduttavasti vältytään. Kokoamisen aikana ainoa harmituksen aihe on selkänojaosan kiinnittämisen vaikeus istuinosaan, mikä on haastavaa osien painon sekä millintarkan sijoittelun vuoksi. Se onnistuu todistetusti yksin vaatien kuitenkin voimaa, ketteryyttä ja tuuria. Ne väsäilijät, joilla ominaisuudet jäävät vajaaksi, pääsevät tutustumaan kokoamisen yhteydessä Sattu Viitanaan.

On toki täysin mahdollista, että testaaja on koonnut penkit väärällä tekniikalla. Koska vika ei tunnetusti löydy ikinä tekijästä, syyttävä sormi osoittaa puuttellisiin ohjeisiin, jotka eivät opasta riittävästi oikeaoppisessa kokoamisessa. Erityiskiitostakin ohjeista voi antaa, sillä nyt pultit ja sokat ovat merkattuna ohjeisiin. Fontti on naurattavan pieni, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään. Lisäksi kilkkeet sijaitsevat yhdessä ja ainoassa muovipakkauksessa omissa lokeroissaan.

Tämä on mainos:

Aikaisempien L33Tin tuolien omistajille kokoaminen on varmasti tuttua, vaikkakaan alaselän tuelle ei ole minkäänlaista kiinnitystä. Irrallinen tyyny pysyy tuolin päällä istuessa hyvin paikoillaan, mutta siirtyy usein pötköttelemään penkille poikittain tuolilta ampaistessa. Muutaman viikon käytön jälkeen käsi alkaa alitajuisesti hapuilemaan alaseläntyynylle tuolilta nousemisen yhteydessä, jotta tyyny ei keikahda paikoiltaan.

Koottuna järkäle vie törkeästi yläkanttiin pyöristettynä noin neliön lattiapinta-alaa. Tuolin hieman kuppimainen istuinosa on leveä, ja siihen mahtuu satakiloisen hiihtäjän gluteus maksimukset rinnatusten ilman että kupin reunat ottavat reisiin kiinni. Toisaalta 165kg:n kantavuuden yläpäässä olevan mötkäleen kannattaa katsoa vielä suurempaa, L33T:in sivuille juuri ilmestynyttä XXL-versiota samasta tuolista, jossa leveyssuunnassa senttejä lienee muutama enemmän.

Ei tule suurena yllätyksenä, että hintavampi E-Sports Pro Gaming -lippulaivasarja on laadukkaampi tuote kuin edullisempaan Gaming Elite -sarjaan kuuluvat, vaikka nekin tarjoavat erinomaista hintalaatusuhdetta. Esimerkiksi viimeksi testatun L33T Gaming Elite v3:n etureunan kiikkeryydestä ei ole tämän tuolin kanssa tietoakaan. Penkille uskaltaa istahtaa vauhdilla ilman pelkoa siitä, että istuin lähtee tavalla tai toisella alta. Teräksinen runko selittää penkin 24 kilon massan. Onneksi nostelulta yleensä vältytään, sillä jakkara rullaa ketterästi viidellä pyörällään haluttuun ilmansuuntaan.

L33T E-Sports Pro Superior XL -pelituoli
Tämä on mainos:

Selkänoja kääntyy lisäksi makuuasentoon, mutta alaseläntuki on silloin vain ja ainoastaan tiellä. Niskatuen tyyny osuu aikaisempien mallien tavoin 180 senttisellä rötvääjällä mielyttävästi takaraivolle. Ryhdikkäämmällä istunnalla tyynyn saa niskaansa - onneksi toivotulla tavalla. Selkänojan kulman ja tuolin istumakorkeuden säätämällä asennosta saa erittäin miellyttävän. Tällä penkillä rötvää hymyssä suin.

Käsituissa on pykälittäinen korkeudensäätö sekä kulmasäätö. Ronkelimpikin saa väänneltyä ne siis lähestulkoon haluamiinsa kohtiin. Tuet ovat miellyttävän kumimaiset ja viileät olematta nihkeät. Istuinpintojen materiaalit ovat tekonahkaa sekä alkantra-mikrokuitua muistuttavaa pehmeää ja miellyttävää kangasta. Kesähelteillä penkillä voi istua ongelmitta lyhyissä kasarishortseissa. Istuinosaa on rei'itetty ilmankierron parantamiseksi, ja materiaalivalinta kruunaa lopputuloksen.

Liikkumisesta vastaa viisi laadukasta pyörää, joiden päällä istuin rullaa myös paikallaan kevyen ja tasaisen oloisesti. Kaasujousi toimii hyvin kumpaankin suuntaan, eikä ongelmia ole noin kuukauden testikäytön aikana ilmennyt. Gaming Elite v3:lle tyypillistä muovista hajuistakaan ei tämän penkin kanssa kulkeutunut testausympäristöön, mistä penkki ansaitsee ehdottomasti yläpeukun.

Juuri kauppoihin rantautumassa olevan tuolin hintalappu sijoittunee 300-400 euron hujakoille, mikä tekee tuotteesta lippulaivamallin. Tämä tuoli on allekirjoittaneen testaajan kokeilemista L33T:in tuoleista sekä paras että suurin.

Gamereactor suosittelee!

L33T E-Sports Pro Superior XL -pelituoli
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvät pyörät, leveä istuinosa, erittäin tukeva, istuinosa ei hikoa
-
Irtonainen alaseläntuki
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä