Suomi
Gamereactor
artikkelit

Kymmenen parasta videopeliversiointia... Falloutin jälkeen

Ja toki Fallout on mukana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosien varrella on nähty runsaasti huonoja elokuva- ja TV-sarjaversioita videopeleistä. Siksi tuntuu edelleenkin yllätykseltä, kun julkaistaan hyvä sellainen. Kuitenkin viime aikoina taso on noussut selvästi. Amazon Prime Videon oma TV-sarja Fallout on ollut menestys, joten on aika nimetä ne minun mielestäni kymmenen parasta videopelien elokuva- ja TV-sarjaversiota.

1. Arcane

Animaatioversio Riot Gamesin suositusta MOBAsta sisältää kaikkea. Animaatiojälki on hyvää ja yksityiskohtaista, laaja-alainen ja kiinnostava henkilöhahmojen kirjo on tärkeä lisä tarinalle, ja lähdemateriaalia kohdellaan tarkasti huolella fanikuntaan vetoamiseksi. Netflix ei tehnyt juuri mitään väärin. Suurin kysymysmerkki onkin, säilyttääkö Arcane saman laadun myös toisella kaudellaan vuonna 2024.

HQ

2. Castlevania

Joidenkin mielestä myöhempi animaatiosarja Castlevania: Nocturne on parempi kuin se ensin tullut Castlevania. Joka tapauksessa Castlevania loi pohjan, jolle Nocturne rakensi. Sarja oli niitä ensimmäisiä merkkejä siitä, että videopelin voi kääntää menestyksellisesti TV-sarjaksi. Netflixin Castlevania on varmasti se monien suosikki videopelin TV-sarjaversiosta.

Tämä on mainos:
HQ

3. The Last of Us

HBO Maxin The Last of Us oli käytännössä suora kopio videopelinsä tarinasta, joka puolestaan on monien mielestä sitä parasta pelaamista koskaan. Luovia muutoksia ei ollut juuri tehtävänä, sillä peli sopi sellaisenaan hyvin TV-sarjaksi. Kun sitten näyttelijät oli valittu, ei ollut juuri mahdollisuuksia mennä vikaan. The Last of Us on laadukasta televisioviihdettä.

Tämä on mainos:
HQ

4. Cyberpunk: Edgerunners

Cyberpunk: Edgerunners on yksi parhaista videopelin versioinneista. Iso merkitys sillä oli kuitenkin pelille Cyberpunk 2077 ja kehittäjälle CD Projekt Red. Puolalainen studio oli pahoissa vaikeuksissa julkaistuaan Cyberpunk 2077 -pelin joulukuussa 2020, ja pulmat jatkuivat muutaman vuoden ajan. Edgerunners tuli ja näytti maailmalle mahtavan TV-sarjan, ja nivoutui samalla yhteen pelin kanssa. Näin Cyberpunk 2077 sai uuden mahdollisuuden, ja peli oli korjauksien jälkeen jo edustuskelpoinen.

HQ

5. Fallout

Amazon Prime Videon Fallout on kovaa kamaa. Niin paljon olisi voinut mennä vikaan. Näyttelijävalinnat olisivat voineet tuottaa pettymyksen, joutomaan kuvaus olisi voinut epäonnistua, tarina olisi voinut tuntua turhalta ja niin edelleen. Mutta niin ei käynyt. Mielestäni tarjolla on sitä parasta Falloutia tähän asti. Kyseessä ei ole ainoastaan hyvä versiointi, vaan myös viihdyttävää ja nautittavaa televisioviihdettä. Ja se on paljon se.

HQ

6. Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog pääsee mukaan siksi, että suurin osa ihmisistä odotti vain halpaa keinoa kerätä rahaa tutulla videopelihahmolla. Niin ei käynytkään. Maailmalle annettiin hurmaava seikkailuelokuva, jossa katsojaa kiinnostavat niin tarina kuin henkilöhahmotkin. Aluksi uhkana oli Sonicin ulkomuoto, ja niin sanottu "Ugly Sonic" kummittelee varmaan vieläkin monien mielessä. Jim Carrey oli kuitenkin mahtava Dr. Eggman, ja nyt asennoidutaan jo kolmanteen elokuvaan ja Idris Elban omaan Knuckles-sarjaan.

HQ

7. Lara Croft: Tomb Raider

Alicia Vikander antoi kaikkensa Lara Croftina uusimmassa Tomb Raider -elokuvassa, mutta monelle Angelina Jolie on se oikea Lara Croft. Tomb Raider on ollut jo kauan iso juttu, mutta pelien ulkopuolelle sarja levisi nimenomaan Jolien tähdittämien elokuvien myötä. Laatu ei ehkä aina ollut sitä parasta, mutta mieleen jäivät silti.

Kymmenen parasta videopeliversiointia... Falloutin jälkeen

8. Resident Evil (2002)

Resident Evilistä on tehty paljon elokuvia, mutta vuonna 2002 se alkoi. Jatko-osat ovat suurimmaksi osaksi enenevässä määrin kauheita. Mutta se että niin monelle elokuvalle oli lopulta kysyntää, on osoitus sen ensimmäisen Resident Evil -elokuvan vetovoimasta.

Kymmenen parasta videopeliversiointia... Falloutin jälkeen

9. The Super Mario Bros. Movie

1,5 miljardia dollaria tuottanut videopeliin perustuva elokuva ansaitsee olla mukana listalla. The Super Mario Bros. Movie jäänee historiaan yhtenä menestyneimpänä videopelielokuvana, ja Nintendo onkin tekemässä kovalla tohinalla lisää. Valitsin listalle The Super Mario Bros. Movien enkä Detective Pikachua, vaikka laadullisesti molemmat ovatkin melko samanlaisia.

HQ

10. Pokémon: The First Movie

Pokémonin parissa kasvaneet muistavat Pokémon: The First Movien. Kriitikot eivät näkemästään pitäneet, mutta se oli isona osana luomassa Pokémonista sitä maailmanlaajuista viihdetuotetta, mitä se on. Kyseessä on yksi 1990-luvun parhaimmista animaatioelokuvista, ja ehkä jopa 1900-luvun. Se erottuu edukseen varsinkin oman aikansa muita peleistä tehtyjä elokuvia ja TV-sarjoja vasten.

Kymmenen parasta videopeliversiointia... Falloutin jälkeen


Ladataan seuraavaa sisältöä