Suomi
Gamereactor
artikkelit
Gears of War

Kymmenen parasta videopelien traileria

Aikojen saatossa pelien trailerit ovat tehneet vaikutuksen. Tässä on kymmenen parasta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelitrailerin "parhaus" on tietenkin makuasia, mutta ajan kuluessa jotkut pätkät kohoavat sellaiseen asemaan, että ne muistetaan. Gamereactor on valinnut kymmenen traileria, jotka ovat syystä tai toisesta tehneet suurimman vaikutuksen.

10. CYBERPUNK 2077 - TEASER TRAILER (2013)

HQ

Cyberpunk 2077 ilmoitti itsestään kauniilla pätkällä, joka kohotti kansan odotukset kattoon. Videopätkällä ei ollut paljoakaan tekemistä lopullisen pelin kanssa, mutta hyvältä se silti näyttää edelleen. Lisäksi video painottaa, että Cyberpunk 2077 julkaistaan sitten, kun peli on valmis ("Coming: When it's ready"). Näin ei missään nimessä tapahtunut, mutta video oli silti näyttävä.

Tämä on mainos:

9. BIOSHOCK TRAILER (2007)

Bioshockin ensimmäinen traileri tuli, näki ja voitti. Pätkässä nähdään ensimmäisen kerran niin Rapture kuin Big Daddy. Kyseessä on hyvin tiivistunnelmainen traileri, joka ei koskaan ole unohtunut.

8. ASSASSIN'S CREED UNITY - WORLD PREMIERE CINEMATIC TRAILER (2014)

Tämä on mainos:

Assassin's Creed Unity esiteltiin vuoden 2014 E3-messujen humussa, ja se oli ehkä komeimman näköinen traileri koskaan. Se esittelee melkein neljän minuutin ajan Pariisia Ranskan vallankumouksen aikaan. Musiikista vastaa Lorde kipaleellaan Everybody Wants to Rule the World, ja yllättävä loppuratkaisu sinetöi vaikuttavan trailerin. Itse peli olikin sitten jotain aivan muuta.

7. MASS EFFECT 2 - LAUNCH TRAILER (2010)

"We're at war! No one wants to admit it, but humanity is under attack." Mass Effectin jatko-osan eeppinen traileri asettaa toisen pelin lähtötilanteen hyvin selväksi. Musiikki on melkoista, leikkaus elokuvallista, grafiikka tekee vaikutuksen unohtamatta Martin Sheeniä.

6. DEATH STRANDING - TEASER TRAILER (2016)

HQ

Death Strandingin viisiminuuttinen traileri - jos jokin - on mystinen. Ensikatsomalla ei saa oikein mitään käsitystä siitä, mistä on oikein kysymys. Traileri herätti lähinnä vain kysymyksiä vastaamatta niistä ainoaankaan, mutta sehän onkin kiusoittelevan pätkän eli "tiiserin" tarkoitus.

5. ELDEN RING - E3 2019 ANNOUNCEMENT TRAILER (2019)

HQ

Elden Ringin ensimmäinen traileri asettaa paikoilleen kummallisen ja painostavan maailman, ja vuoden 2022 yksi parhaista peleistä oli sitten juurikin Elden Ring. Darks Souls -studion ja Game of Thrones -kirjailija J.R.R. Martinin yhteistyöllä syntyvän pelin julkistus jäi mieleen.

4. GEARS OF WAR - MAD WORLD TRAILER (2006)

Gears of Warin Mad World on itse asiassa ihka ensimmäisen Gears of Warin televisiomainos. Erikoisen siitä tekee Gary Julesin versio klassisesta Tears for Fearsin kappaleesta Mad World. Aiemmin videopelejä ei ollut vastaavalla tavalla mainostettu, ja lopussa Marcus Fenix kohtaa jonkin ison hirviön. Kuinka voisimmekaan unohtaa?

3. THE LAST OF US PART II - PLAYSTATION EXPERIENCE 2016 REVEAL TRAILER (2016)

Kun traileri osaa asettaa jännittävän tunnelman. Vanhempi Ellie istuu sängyllä soittamassa kitaraa vannoen kostoa vihollisilleen. Tunnelmaa ei voisi tämän paremmin paikoilleen asettaa.

2. DEAD ISLAND - REVEAL TRAILER (2011)

HQ

Dead Island 2:n julkistustraileri on kuvaus pieleen menneestä perhelomasta, joka esitetään hitaasti lopusta alkuun. Esitystapa on todella kekseliäs, ja toimii täydellisesti. Lopullinen peli vuodelta 2023 oli sitten jokseenkin erilainen, mutta se ei tee tyhjäksi ensimmäisen trailerin ansioita.

1. METAL GEAR SOLID 2: SONS OF LIBERTY - E3 2000 TRAILER (2000)

Yhdeksän minuutin mittaisen trailerin voi nähdä silmiensä edessä kuuntelemalla soundtrackiä. Pätkä kohotti odotukset kattoon Hideo Kojiman pelille Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Samalla se osoitti, että Kojima on elokuvantekijä jumittuneena pelinkehittäjän ruumiiseen.

Maininnan arvoiset

ORI AND THE BLIND FOREST - NEW TRAILER (2015)

HQ

Yksi ja sama traileri onnistuu ilmentämään niin surua, iloa, toivoa, epätoivoa, mahtavaa musiikkia, kaunista grafiikkaa ja mahtavaa pelattavuutta. Hieno pätkä.

GRAND THEFT AUTO V - TRAILER #2 (2012)

HQ

Rockstar on aina osannut traileroida, eikä Grand Theft Auto V ollut poikkeus. Traileri esittelee kolme päähenkilöä kera Stevie Wonderin kipaleen Skeleton. Varsin uskalias yhdistelmä siis.

HITMAN ABSOLUTION - ATTACK OF THE SAINTS TRAILER (2012)

HQ

Hitmanin traileri on pullollaan vastakohtia. Kahdeksan nunnaa, Yhdysvaltain tienvarressa oleva diner-ruokala, sade ja sitten alkaa tapahtua. Erikoista menoa, joka asetti pelin tunnelman kohdilleen.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä