Suomi
Gamereactor
artikkelit

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

Miltä uusi pelivuosi näyttää? Gamereactorin toimitus listaa odotetuimmat uutuudet kaksiosaisessa artikkelissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2013 on taputeltu historiankirjoihin ja on aika kohottaa katse tulevaan. Tämän vuoden tarjonta ei näytä juuri viime vuotta valjummalta, kun uusi konsolisukupolvi alkaa hiljalleen päästä vauhtiin ja siinä sivussa PC-pelaamiseen puksuttaa höyryvoimaa uusilta suunnilta. Eikä pidä unohtaa mobiilipelejä, jotka käyvät aina vain hienommiksi. Nyt on hyvä aika olla pelaaja olipa alusta mikä tahansa.

Tähän kaksiosaiseen artikkeliin olemme keränneet kaikkiaan 20 mielenkiintoista peliä. Ensimmäisessä osassa kävimme läpi sijat 15:stä 6:een, ja tässä toisessa osassa paljastamme vuoden viisi odotetuinta peliä sekä listaamme viisi kutkuttavaa tapausta, joiden kohdalla julkaisuajasta ei ole vielä varmuutta.

Mitkä ovat omat suosikkisi? Osallistu keskusteluun kommenteissa.

Tämä on mainos:
Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

5. Bayonetta 2
Alustat: Wii U - Julkaisu: 2014 - Lue ennakko
Bayonetta oli ilmestyessään neljä vuotta sitten yllätyshitti. Platinum Games iski ruutuun äärimmäisen sulavaksi hiottua hack & slash -toimintaa, joka uhmasi kaikkia fysiikan lakeja. Poliittisesti epäkorrekti tyyli ärsytti joitakuita, mutta toisille meininki oli niin hubaa, ettei toista vastaavaa peliä olekaan. Näissä piireissä jatko-osaa on odotettu vuositolkulla. Se, että se tulee yksinoikeudella Wii U:lle, on yllättävää, mutta kenties piukan noitamimmin ruoska pieksee Nintendon konsoliin uudenlaista virtaa. Oikeastaan ainoa huolenaihe on kikkailu täppärin ja moninpelin kanssa, mutta toivotaan, etteivät ne vie fokusta timanttisesta pelattavuudesta.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2
Tämä on mainos:

4. Mario Kart 8
Alustat: Wii U - Julkaisu: Kevät 2014
Mario Kart 8 ei aivan ehtinyt viime vuodeksi juhlistamaan sarjan 20-vuotista taivalta, mutta onneksi kovin pitkään kahdeksatta pääsarjan peliä ei tarvitse enää odottaa. Nintendon mukaan karting-kisojen lähtölaukaus tapahtuu tänä keväänä. Mario Kart on aina kuulunut bilepelien parhaimmistoon, eikä uusi osa näytä poikkeavan kaavasta. Edellisistä osista palaavat muun muassa moottoripyörät, vedenalaiset osuudet sekä riippuliitosiivillä lentäminen. Uutuutena mukana on puolestaan seinillä ja katoissa ajamista antipainovoimapyörien avulla. Super Mario 3D Worldin tapaan sarja tuodaan nykyaikaan myös teknisesti. Mario Kart 8:n luvataan pyörivän 1080p:n tarkkuudella ja 60 kuvan taajuudella. Värikästä moninpelihubaa luvassa!

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

3. Watch Dogs
Alustat: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U - Julkaisu: Kevät 2014 - Lue ennakko
Joskus peli onnistuu olemaan todella ajankohtainen puoliksi vahingossa. Ubisoftilla tuskin tiedettiin Snowdenin tulevista paljastuksista, kun julkaisija päätti tuottaa pelin, joka pureutuu verkotetun valvontayhteiskunnan monenlaisiin vaaroihin. Watch Dogs on onnistunut jo mainonnallaan esittämään kylmäävästi, kuinka lähellä todellisuutta Aidan Piercen taistelu järjestelmää vastaan voisi olla. Pierce ei ole mikään tahraton hakkerisankari, vaan hän itsekin sortuu valvomaan omaa perhettään näiden tietämättä. Tämä alleviivaa pelin teemaa: valvo tai tule valvotuksi. Kuka voi loppujen lopuksi säilyä moraalisena olentona tällaisessa järjestelmässä ja kuinka tämä tehdään? Jonkinlaisia vastauksia näihin kuumottaviin kysymyksiin saadaan toivon mukaan jo lähikuukausien aikana.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

2. Destiny
Alustat: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One - Julkaisu: 9.9.
Bungien nimi on yli vuosikymmenen ajan yhdistetty Haloon, mutta tänä syksynä valmistuva Destiny laukaisee studion uusille urille. Tai uusille ja uusille; Destiny on teemaltaan hyvinkin Halon kaltainen scifi-räimintä, jossa riittää muukalaisia nitistettäväksi, outoja planeettoja tutkittavaksi ja mystiikkaa ihmeteltäväksi. Tämä ei kuitenkaan ole moite, koska juuri tämän Bungie taitaa. Oleellista on se, että uuden sarjan puitteissa Bungie on voinut jälleen harjoittaa luovuuttaan ja kehittää uudenlaisia ympäristöjä, hahmoja ja mekaniikkoja. Kiinnostavin ominaisuus on pelin nettipohjaisuus. Yksinpeli saa väriä esimerkiksi pomotaisteluissa, joiden voittamiseen voi saumattomasti liittyä muitakin "lähistöllä seikkailevia" pelaajia. Kyse ei ole aivan massiivimoninpelistä, mutta kovin kaukana siitä ei enää olla.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

1. The Witcher 3: Wild Hunt
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 2014
Seikkailua synkissä metsissä, hevoskyytiä jyrkillä rantakallioilla ja purjehtimista tyrskyisillä merillä - CD Projekt Redin kehittämä The Witcher 3 näyttää jylhältä kuin Peter Jacksonin kuvaus Tolkienin taruista. Puolalaisstudion roolipeli oli jo lähtökohtaisesti vahva ehdokas tällä listalla, mutta lopulta sen nostivat aivan kärkeen kehittäjän kunnianhimo, sarjan aiempien osien taso ja halu nähdä Geralt Rivialaisen tarina loppuun. Jo The Witcher 2: Assassins of Kings oli harvinaisen pureva roolipeli, mutta sen mittakaava ei ole mitään kolmannen osan rinnalla. Peli on alusta asti suunniteltu uudelle sukupolvelle, ja kehittäjä on puhkunut pistävänsä genren marssijärjestyksen uusiksi tuomalla Andrzej Sapkowskin Noituri-romaaneista innoituksensa saavan karun kerronnan The Elder Scrolls V: Skyrimiäkin isompaan maailmaan. Tasapainoilu vahvan tarinan ja vapaan maailman välillä on tunnetusti haastavaa, mutta juuri sen takia The Witcher 3:n onnistumista on kiinnostava seurata.

Lopuksi alta löydät viisi kutkuttavaa kunniallista mainintaa peleistä, joiden aikataulu on epävarma, mutta joiden toivomme uhmaavan karua todellisuutta ja ehtivän maaliin vielä tänä vuonna.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

* Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Alustat: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One - Julkaisu: 2014-2015
Siinä missä Ground Zeroes on Metal Gear Solid V:n alkupala, The Phantom Pain on varsinainen pihvi valkosipulikermaperunoilla. Pelin tapahtumat seuraavat Ground Zeroesia muutaman vuoden viiveellä ja vievät Snaken 1980-luvulle keskelle Afganistanin sotaa. Avoin maailma on tässäkin keskeisessä osassa tarjoten pelaajalle useita mahdollisuuksia lähestyä tehtäviä. Ground Zeroesiin verrattuna mittakaava on kuitenkin jopa "satoja kertoja" suurempi. On epäselvää, valmistuuko peli tänä vuonna, mutta jos Ground Zeroes tempaisee mukaansa, tätä pääateriaa ei kauaa malttaisi odottaa.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

* Gran Turismo 7
Alustat: PS4 - Julkaisu: 2014-2015
Gran Turismo 6 ei ollut se messias, jota siitä odotettiin, mutta osa kutosen ongelmista on suoraan pistettävissä vanhan alustan piikkiin. Toiveissa on, että pelin siirtäminen uudelle sukupolvelle vapauttaisi Polyphony Digitalin tekemään ajosimulaattoristaan elävämmän ja innostavamman. Vaikka historian valossa on hyvin epätodennäköistä, että Gran Turismo 7 ehättäisi Playstation 4:lle tänä vuonna, Polyphony Digitalin nokkamies Kazunori Yamauchi on sanonut seuraavan osan tulevan vain "vuoden tai parin" viiveellä GT6:sta. Aika näyttää.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

* Quantum Break
Alustat: Xbox One - Julkaisu: 2014-2015
Remedyn Xbox One -yksinoikeus sekoittaa peliä ja tv-sarjaa yhdeksi interaktiiviseksi elämykseksi. Peliosuuksien aikana tehdyt valinnat heijastuvat filmattuihin osuuksiin, joilla siivitetään tarinaa pelaamisen välillä. Quantum Break kertoo epäonnistuneesta tieteellisestä kokeesta syntyneestä aikarepeämästä, joka aiheuttaa hämminkiä ympäröivään maailmaan. Ajan hallinta on luonnollisesti "se jippo" toiminta- ja pulmaosioissa. Pelaaja pääsee esimerkiksi kurkistamaan tulevaisuuteen. Kehittäjät ovat luonnehtineet peliä täydelliseksi Remedy-kokemukseksi, joten Max Payne- ja Alan Wake -faneina emme malta odottaa, mitä tuleman pitää.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

* The Division
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 2014-2015
Verkkoroolipelien saralla on totuttu heiluttelemaan miekkoja ja paiskomaan tulipalloja. Siksi onkin niin piristävää, että Ubisoft tuo markkinoille Tom Clancyn konsepteihin nojaavan The Divisionin, joka maalailee kuvia romahtaneesta modernista yhteiskunnasta ja sen uudelleenkasaamisesta muutamien erityisten toimijoiden avulla. Jos peli ei sorro Clancyn peruspatrioottiseen puuppaan ja lipunheilutteluun, voi luvassa olla hyvinkin mielenkiintoinen kokemus aseellisen toiminnan ystäville. Virallisesti The Divisionin julkaisuaika on vielä tämän vuoden puolella, mutta Gamereactorin lähteiden mukaan aikataulun pitäminen on epätodennäköistä.

Kuumimmat pelit vuonna 2014 - osa 2

* Half-Life 3
Alustat: PC (duh!) - Julkaisu: 2014-3014
Half-Life 3 on kiistattomasti yksi pelialan suurimmista mysteereistä. Pelaajien himo sarjan jatkolle hipoo taivaita ja kolmonen olisi ilmestyessään aivan varmasti vuosikymmenen arvokkain julkaisu. Valve ei edes ole missään vaiheessa virallisesti peruuttanut Episode 3:a, mutta toisaalta mitään konkreettista ei ole myöskään kerrottu vuosikausiin. Olisiko vihdoin aika lopettaa pelifanien kiduttaminen? Loppuvuodesta tulee tasan 10 vuotta Half Life 2:n julkaisusta, joten oli nimi sitten Half-Life 2: Episode Three tai Half-Life 3, niin nyt olisi hyvä sauma päästää pelaajat tästä vuosien kärsimyksestä. 2014 - Half-Life 3:n vuosi? (Joopa joo, turha toivo...)



Ladataan seuraavaa sisältöä