Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
A Good Marriage

Kunnes kuolema meidät erottaa

Liian yksinkertainen tarina ei kanna elokuvaksi asti

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kunnes kuolema meidät erottaa perustuu kirjailija Stephen Kingin kirjoittamaan novelliin A Good Marriage. Elokuvaa katsoessa on helppo todeta, että Kingin vahvuudet ovat tarinassa läsnä. Juoni on yksinkertainen, mutta vahvat ja elävän oloiset henkilöhahmot auttavat kantamaan tarinan loppuun asti. Ohjaaja ei ole onnistunut tässä henkilöhahmojen tekemisessä eläväksi. Siksi lopputulos jää liian ohueksi ollakseen vaikuttava katsomiskokemus.

Darcy (Joan Allen) ja Bob (Anthony LaPaglia) viettävät 25-vuotishääpäiviään. Heillä on kaikki kunnossa: pitkäikäinen avioliitto, useita aikuisia menestyneitä lapsia, kaunis talo ja niin edelleen. Eräänä iltana Darcy löytää miehensä autotallista jotain kauheaa. Koko tarina keskittyy sen ympärille, miten Darcy päättää toimia saatuaan selville siippansa pitkäaikaisen kauhistuttavan salaisuuden.

A Good Marriage
Tämä on mainos:

Teknisesti Kunnes kuolema meidät erottaa on pätevästi tehty TV-draama. Siinä ei ole mitään räiskyviä toimintakohtauksia, eikä myöskään näyttäviä erikoistehosteita. Ei ole toki tarpeenkaan. Ympäristöt ovat nekin hyvin arkisia vaihdellen lähinnä kodin, erinäisten sukujuhlien ja hautausmaan välillä. Jos siis on kiinnostunut niin sanotusta tavallisesta keskiluokkaisesta amerikkalaisesta elämäntavasta, antaa tämä elokuva sellaiseen jonkinlaisen näkövinkkelin.

Näyttelijät hoitavat kukin työnsä hyvin. Mutta kuten jo sanoin, pääosassa nähtävää Darcya lukuun ottamatta ne kaikki muut jäävät etäisiksi ja ohuiksi. Ja juuri tässä piilee se suurin ongelma. Katsoja ei opi tuntemaan oikeastaan muita henkilöhahmoja, jolloin niiden kaikkien muiden kohtalot tai tuntemukset eivät jaksa kiinnostaa. Tuntuukin siltä, etteivät ohjaaja ja käsikirjoittaja ole ymmärtäneet, mikä Kingin tarinoista tekee vetoavia. Tarina kerrotaan kyllä ihan hyvin, mutta kaikesta paistaa intohimoton virkamiesmäinen ote.

A Good MarriageA Good Marriage

Kunnes kuolema meidät erottaa on ihan pätevä filmatisointi Kingin novellista. Harmillista vain, ettei se herätä minkäänlaisia tunteita varsin herkullisesta lähtökohdastaan huolimatta. Pitäisi ehkäpä olla keski-ikäinen amerikkalainen ymmärtääkseen sitä tunnetta, että kiltin naapurin kulisseissa saattaa piillä jotain kauhistuttavaa.

Tämä on mainos:
A Good Marriage
A Good MarriageA Good Marriage
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä