Suomi
Gamereactor
arviot
Kunai

Kunai

Ole yhtä emolevysi kanssa retroilevassa Metroidvaniassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Miltä mahtaisi maailma näyttää, jos muinaisella samurailla olisi pääsy moderniin teknologiaan? Tai entä päinvastoin: modernilla teknologialla olisi pääsy muinaiseen japanilaiseen aseistukseen? TurtleBlaze vastaa tähän kysymykseen pelissään Kunai.

Kunain maailmassa ihmiskuntaa uhkaa sukupuutto, kun ihmisten itse luomat voimakkaat robotit ovat hyökänneet johtajanaan tekoäly Lemonkus. Valittu on tällä kertaa tabletti, jossa on mukana ohjelmisto sisältäen muinaisen soturin hengen. Vain tällä hengellä on tarpeeksi voimaa kukistaa Lemonkus ja vapauttaakseen Maa. Sankari tottelee nimeä Tabby, ja on käytännössä miekkaa heiluttava minitietokoneninja.

Kunai on 2D-peli, joka on suunniteltu niin sanotuksi Metroidvaniaksi. Kyseessä on tarinavetoinen yksinpeli, jossa on paljon paikkojen tutkimista ja tappelua. Kunai sijoittuu Maahan, jossa on vapaasti tutkittava maailma. Mihin tahansa pääsee, jos vain on hankkinut tarvittavat välineet alueelle pääsemiseksi. Näitä taas saa tarinassa etenemällä. Maailma koostuu useista erilaisista alueista. Oma suosikkini on Crypto Mines, jossa on vaarallista laavaa ja monia tunneleita.

Tämä on mainos:
Kunai

Tabbyn ohjelmistossa on useita erikoisia esineitä käytettävissä. Nämä esineet tai oikeastaan aseet ovat joko innoittuneet muinaisista japanilaisista aseista, tai sitten muistuttavat enemmänkin joukkotuhoaseita. Kaikki toimivat kuitenkin samassa tarkoituksessa eli tekevät pahisroboteista romua.

Aluksi annetaan katana, jolla pystyy torjumaan myös vastaan tulevia ammuksia ja saamaan itselle parannusta osumia jakaessaan. Kyseessä on se perusase, jolla on eniten käyttötarkoituksia. Lisäksi katanan käyttäminen on yksinkertaista. Kaikki esineet avautuvat katanan jälkeen käyttöön tarinan edetessä, ja seuraavana on vuorossa kunai. Kyseessä on tarttumaköysi, jonka avulla Tabby pääsee kiipeilemään ja heilumaan useimmilla pinnoilla. Kaikilla esineillä on omat käyttötarkoituksensa niin tappeluissa kuin sen ulkopuolellakin.

KunaiKunai
Tämä on mainos:

Tappelumekaniikka toimii hyvin. Lyömäaseilla toimiminen yhdistyy tuliaseisiin saumattomasti. Perusviholliset eivät juuri haastetta tuo, ja tämä alleviivaakin Tabbyn voimakkuutta. Erilaisia pahiksia on tietysti useita aina wannabe-samuraista robottisiin villieläimiin. Jokaista tappelua on lähestyttävä omalla tavallaan.

Kunaissa on odotetusti useita pomotaistoja. Yleensä niiden kukistaminen edellyttää hieman aikaisemmin haltuun saadun uuden esineen tehokasta hyödyntämistä. Pääasiassa pomotaistotkin tuntuvat liian helpoilta, ja tämä pulma vaivaa peliä muutenkin. Pomotaistoissa pahiksilla ei ole näkyvissä terveysmittaria, jolloin tappelun etenemistä ei voi itse havainnoida.

Kunai

Tappelun ohella Kunaissa voi kerätä kosmeettista päälle pantavaa hattujen muodossa, joita pomovastukset pudottavat. Kosmetiikkaa löytyy myös piilotetuista arkuista, joita on ripoteltu sinne tänne pelimaailmaa. Kaikkiaan näitä on 40 kappaletta. Nämä auttavat tekemään Kunain pelaamisesta hieman persoonallisemman.

Tabbyn aseita pystyy myös päivittämään, jolloin niitä voi käyttää entistä monipuolisemmin. Päivittäminen maksaa rahaa, jota saa päihitetyiltä vihollisilta ja maailmasta löytyvistä arkuista. Rahat sitten käytetään TabOS-puodissa. Pelin myöhemmässä vaiheessa pääsee päivittämään myös katanaa.

KunaiKunai

Kunain taiteellinen ilme rajoittaa värien käyttöä, joten jokainen alue on yhden värin hallitsema. Minimalistinen grafiikka vangitsee retron tunnelman, jolloin futuristinen maailma tuntuu vanhalta erikoisella omalla tavallaan. Äänimaailma noudattaa samaa linjaa, ja mukana on paljon 16-bittisestä ajasta muistuttavia ääniä.

Kokonaisuutena Kunai on nautittava 2D-Metroidvania, joka siirtää samurain digitaaliseen aikaan. Painopiste on tappeluissa, ja maailman tutkiminen on sekin hauskaa. Vaihtoehtoisia tapoja toimia ei juurikaan ole, mikä saa pelaamisen tuntumaan ajoittain yksinkertaiselta. Kunai on kuitenkin suositeltava pelikokemus.

KunaiKunaiKunaiKunai
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Eloisat pelimekaniikat, kiinnostava maailma ja vaihtelevat viholliset
-
Varsinaisen tarinan ohella ei muuta sisältöä juuri ole, pomotaistot jättävät toivomisen varaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tällainen on metroidvania Kunai

Tällainen on metroidvania Kunai

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Julkaisija The Arcade Crew ja kehittäjä TurtleBlaze paljastivat tulevan niin sanotun metroidvanian nimeltä Kunai nyt jo päättyneen PAX East -tapahtuman aikana....Ladataan seuraavaa sisältöä