Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby's Return to Dream Land Deluxe

Kirby's Return to Dreamland Deluxe on klassikkoseikkailu, joka ihastuttaa vielä nykyäänkin

Kirby on söpö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pelaajien odotellessa innolla Nintendon uusia yksinoikeuspelejä Switchille julkaistaan epätasaisen tasaisin välein klassikoita kiillotettuna. Nyt vuorossa on yltiösympaattinen pinkki imuripallo Kirby vuosikymmenen takaisella Wii-hitillään Kirby's Return to Dream Land (HAL Laboratory, 2011).

Tyypillinen päivä Kirbyn kotiplaneetta Popstarilla saa aikamoisen käänteen, kun mystinen avaruusalus tekee pakkolaskun. Alusta ohjannut avaruusolio Magolor lupailee matkaa kotiplaneetalleen, jos Kirby kavereineen auttaa häntä etsimään kadonneita aluksen osia, joiden avulla raketin saa taas lentokuntoon. Innoissaan ehdotuksesta kaverukset aloittavat seikkailun osien löytämiseksi.

Kirby's Return to Dream Land Deluxe
Tämä on mainos:

Kirby's Return to Dream Land Deluxen juoni on muutamasta käänteestä huolimatta niin kevyttä satuilua, ettei sillä ole varsinaisesti muuta tarkoitusta kuin aasinsiltana yhdistää edellinen kenttä seuraavaan. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kyseessä on klassinen tasoloikka, jossa päämääränä on seikkailla vihollisia kuhisevien kenttien läpi ja kerätä kaikenlaista tavaraa matkan varrelta. Löydetty roina avittaa viemään tarinaa eteenpäin, mutta myös helpottaa yleistä etenemistä esimerkiksi tuomalla energiaa takaisin syömällä monenlaisia herkkuja tai parantelemalla aseistusta vastusten kukistamiseksi.

Kirby on mainio hahmo tasaloikkapeliin. Perinteisen kävelyn ja hyppimisen lisäksi Kirbyn saa juoksemaan ja hauskasti lentämään täyttämällä pallohahmon ilmalla. Varsinainen koukku tulee kuitenkin hahmon mahtavasta imuvoimasta, jonka avulla niin viholliset kuin osa kentästäkin päätyy Kirbyn suihin. Niellyt perustavarat ja -viholliset muuttuvat näppärästi sylkäistäviksi ammuksiksi, mutta erikoistarvikkeiden imeminen antaa Kirbylle hauskoja yllätysvoimia käyttöön. Aseiden erilaisuus ja määrä tekevätkin toiminnasta mukavan monipuolisen. Kirby esimerkiksi muuntautuu lasersäteitä ampuvaksi robotiksi, hutkii miekalla, sylkee tulta ja murskaa vastustajia kivipainona.

Kirby's Return to Dream Land Deluxe

Kirby's Return to Dream Land Deluxe johdattaa pelaajan läpi ensiluokkaisesti suunniteltujen kenttien. Maailma on jaettu useampaan erilliseen alueeseen, jotka kattavat klassiset teemat muun muassa aurinkoisista rannoista lumisille vuorille ja kuivilta aavikoilta aina meren pohjaan. Verrattuna tyypillisiin tasoloikkiin Kirby ja vastustajat on esitetty ruudulla varsin isona, mikä on näyttävä ja piristävä ratkaisu. Tästä huolimatta kenttiin on saatu upotettua vaihtoehtoreittejä, lukuisia yllätyksiä ja piilotettuja salaisuuksia pelaajan koettavaksi ja löydettäväksi.

Tämä on mainos:

Päätarinan lukuisien kenttien ohella peliin avautuu erillinen huvipuistoalue ja avaruusaluksen tilat, jotka tarjoavat pelaajalle erilaisia haasteita kekseliäiden minipelien muodossa. Yli sata erillistä haastetta kattavat toinen toistaan hauskempia kilpailuja, joissa testataan muun muassa reaktionopeutta, tarkkuutta ja hahmon hallintaa. Pelaaja pääsee esimerkiksi halkaisemaan maata mahdollisimman kovalla iskulla, sädettämään vastustajia sokkelossa ja nappaamaan oikeanlaisia kortteja muiden joukosta. Omien ennätystensä päihittämisen ohella myös maailman tilastoja on mahdollista haastaa minipelien saavutuksilla maksullisen Nintendo-tilin avulla. Boustausoikeuksien ohella minipelit ja haasteet palkitsevat pelaajaa myös hauskoilla tuliaisilla ja avustustarvikkeilla. Tuliaiset tulevat lukuisten erilaisten huvittavien naamareiden muodossa, joilla Kirbyn ulkonäköä voi muokata. Avustukset taas voivat tarjota esimerkiksi lisäenergiaa tai erikoisaseita yksinpeliin.

Sohvamoninpeli ei Kirby's Return to Dream Land Deluxessa rajoitu pelkästään minipeleihin. Tarinaseikkailuun voi nimittäin milloin tahansa hypätä seuraksi kaveri tai jopa kolme. Moninpeli tekee seikkailusta entistä antoisampaa, sillä pelattavat hahmot voivat yhdessä avittaa toisiaan ongelmatilanteiden yli ja muodostaa vaikka erikoishyökkäyksiä tiiminä mutta myös selvittää osan kenttien salaisuuksista tai ainakin helpottaa niiden ratkaisemista.

Kirby's Return to Dream Land Deluxe oikein huokuu hyvää mieltä. Kirkkaat pastellivärit yhdistettynä yltiösuloiseen ja viimeisen päälle huolellisesti suunniteltuun ilmeeseen saavat hymyn huulille pelattaessa. Lukuisat mainiot hahmot tulevat useissa eri koissa ja on animoitu huvittavan ahkeriksi äheltäjiksi. Kuva on todella tarkka piirtäen pirteiden kenttien jokaisen yksityiskohdan näyttävästi ruudulle. Pelin äänimaailma muodostuu positiivisen pehmeistä kilahduksista ja piippailuista, johon yhdistyy hauskasti hahmojen vauvamainen jokeltelu. Hyväntuuliset seikkailurallatukset tukevat reipasta menoa sopivasti, eivätkä edes onnistu rasittamaan, vaikka jonkin verran kierrätystä biiseissä on havaittavissa. Switch OLED pysyy hyvin näyttävässä menossa mukana, eivätkä latauksetkaan ennätä pilata peli-iloa.

Kirby's Return to Dream Land Deluxe on erinomainen muistutus Nintendon taidosta tehdä kaikin puolin laadukas tasoloikka. Upea visuaalinen ilme, taidokas kenttäsuunnittelu, mainiot hahmot ja tekemisen monipuolisuus pitävät pelissä kiinni alusta loppuun. Jopa pelin vaikeustaso on miellyttävän maltillinen muuttamatta kokemusta kuitenkaan tylsäksi missään vaiheessa. Alati yllättävä erikoistilanteiden ja työkalujen tarjonta sekä kerättävän tavaran paljous tekevät pelaamisesta erittäin positiivisesti palkitsevan kokemuksen. Ainoa hieman vanhalta idealta kalskahtava toiminta on samojen vihollisten uudelleen ilmaantuminen ruudun ulkopuolella. Tästä on kuitenkin apua osaan kenttiin piilotetuista yllätyksistä, kun esimerkiksi takaisinpäin liikkumalla voit löytää vihollisen, jonka erityisvoimia ratkaisuun tarvitaan. Yli sadan kentän lisäksi peli saa vielä Deluxe-lisänimikkeen myötä erillisen seikkailun avaruusolento Magolorilla pelattavaksi. Vaikka jo alkuperäinenkin pelitarjonta vakuuttaa, viimeistään tämän lisäsisällön myötä Kirbyn paluu unelmien maahan tarjoaa vuoden parasta tasoloikkaa koko perheelle kuten jo 11 vuotta aiemmin.

Kirby's Return to Dream Land Deluxe
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kirby, yltiösuloinen ja hyväntuulinen meno, monipuolinen toiminnot, hyvä kenttäsuunnittelu, upean näköinen
-
Uudelleen ilmaantuvat vihulaiset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä