Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby's Extra Epic Yarn

Kirby's Extra Epic Yarn

Jälleen yksi onnistunut Kirby-julkaisu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jokseenkin tunnetun vitsin mukaan Nintendo päättää konsoleidensa elinkaaren Kirby-pelillä. Jossain määrin vitsissä on perää, ja sama saattaa olla totta myös ikääntyvällä Nintendo 3DS:llä. Käsikonsoli on nyt saanut pelin Kirby's Extra Epic Yarn, joka on päivitetty versio vuonna 2011 julkaistusta Wii-pelistä.

Kirby's Extra Epic Yarn on kaksiulotteinen tasoloikka, jonka tarina on yhtä hurmaava kuin aina ennenkin. Eräänä kauniina päivänä Kirby syö langasta tehdyn tomaatin. Seurauksena Kirby muuttuu itse langaksi, ja joutuu Yin-Yarn-maailman pahiksen vangiksi. Sankarin ollessa vankina pahiksen kätyrit voivat ottaa haltuunsa Kirbyn oman maailman. On siis pakko ryhtyä korjaamaan kaaosta kirjaimellisesti ompelemalla maailma takaisin kasaan.

Kirby-pelin tarina ei ole koskaan ollut erityisen kiinnostava, ja samaa pätee nytkin. Kirbyt on aina suunnattu perheen pienimmille, ja siksi Kirby's Extra Epic Yarn on niin onnistunut 3DS-peli. Hurmaava peli nimittäin onnistuu miellyttämään niin suuria kuin pieniäkin pelaajia. Lämpöisellä äänellä puhuva kertoja kuljettaa tarinaa eteenpäin.

Pelattavuus on hieman muuttunut totutusta kaavasta. Kirbyn ei enää tarvitse syödä kohteitaan, ja hyökkääminen tapahtuu Kirbyn omaa lankaruumista käyttäen. Lisäksi pelimaailmassa tietenkin kiipeillään ja liikutaan lankamaisissa maisemissa. Kehittäjät ovat todella antaneet luovuuden kukkia, ja teemasta saadaan paljon irti. Perinteistä Kirby-pelaamista on mukana sikäli, että pinkki pallo muuttaa muotoaan eri tavoin. Mukana on siis riittävästi tuttua, ja samaan aikaan uutta pitämään mielen virkeänä. Samaa ei valitettavasti voinut sanoa Nintendo Switchille julkaistusta Kirby Star Alliesista.

Kaksiulotteisen tasoloikan ohella pääsee suunnittelemaan oman talonsa, pelaamaan minipelejä King Dededen ja Meta Knightin kanssa unohtamatta muita pieniä puuhia. Tasoloikka on selvästi pelin keskiössä, joka on tehty hyvin, joskin samalla hyvin yksinkertaisesti. Tavallisessa muodossaan Kirby on käytännössä kuolematon, ja matkan varrella on paljon kerättävää. Aikarajakaan ei hengitä niskaan, joten pelaaminen on rentoa. Hieman painetta saa aikaan pelitilassa, jossa violetti olio jahtaa Kirbya pakottaen tämän etenemään. Kuitenkaan mistään haasteellisesta pelistä ei voi puhua. En silti näe tätä ongelmallisena.

Tämä on mainos:

Grafiikka tekee vaikutuksen Nintendo 3DS:llä. Lankamainen maailma jopa näyttää pehmeältä, ja taiteellinen tyyli ja grafiikka pelaavat loistavasti yhteen. Musiikki toimii, joskin kaikki kappaleet ovat harvinaisen unohdettavia. Kaikin puolin Kirby's Extra Epic Yarn on siis teknisesti sujuva peli.

Nintendo 3DS -versio on kannattava ostos, mikäli alkuperäinen Win versio jäi väliin. Kirby's Extra Epic Yarn saattaa olla niitä viimeisiä Nintendo 3DS:n pelejä, ja jos näin niin onpahan hurmaava päätös ainakin.

Kirby's Extra Epic YarnKirby's Extra Epic Yarn
Kirby's Extra Epic YarnKirby's Extra Epic Yarn
Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hurmaava taiteellinen tyyli, tekninen suoriutuminen ja pelattavuus
-
Liian kevyt ja helppo joillekin pelaajille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä