Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby: Planet Robobot

Kirby: Planet Robobot

Pastelliplaneetan pinkki pallero todistaa jälleen kerran, että Nintendon alta löytyy laadukasta tasoloikkaa ilman Mario-nimeäkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Eräänä kauniina päivänä julmat valtaajat hyökkäävät Kirbyn planeetalle jättäen kaiken eloisan mekaniikkansa alle. Kirby ei asiaa katso hyvällä vaan lähtee saman tien taistoon muukalaisten valloitusta vastaan pelastaakseen eloisan planeettansa

Peli on tuttua tasoloikkaa, joka kuitenkin käyttää 2.5D -maailmaansa oivallisen omaperäisesti hyödyksi. Normaalin sivuttaisliikkumisen lisäksi pelissä mennään myös ylös- ja alaspäin sekä liikutaan syvyyssuunnassa pahiksia mäiskien ja tavaroita keräillen. Kontrollit on hiottu veitsenteräviksi, joten Kirby reagoi napinpainalluksiin napakasti ja se tekee pelaamisesta nautittavaa tiukassakin tilanteessa.

Kirby voi tuttuun tapaan omaksua vihollisten taitoja helpottaakseen eteenpäin pääsyään ja jo pelkästään tämä riittää tarjoilemaan monipuolista hauskaa toimintaa. Meno kuitenkin paranee entisestään Kirbyn saadessa ison mechin käyttöönsä, joka voi myös omaksua vihollisten ominaisuuksia monipuolistaen toimintojaan. Tämä onkin pelin parasta antia, sillä mäiskimisen, sahailun, pilkkomisen ja vasaroinnin lisäksi mech voi muuttua myös muun muassa hävittäjäksi ja kilpa-autoksi saaden peliin aivan uudenlaisia, entistä hauskempia puolia.

Laadukas ja monipuolinen pelimekaniikka on saanut aivan yhtä huolitellun graafisen kuorrutuksen. Kirby: Planet Robobot on todella tyylikkään näköinen peli, jossa 3D-näyttö pääsee täyteen loistoonsa. Jokaisessa sateenkaaren pastellivärissä säihkyvät kentät ovat pullollaan hauskoja yksityiskohtia, ovelia salareittejä, nokkelia pulmia ja ties mitä muuta. Monipuolisten kenttien aiheet vaihtelevat maasta veteen ja niiden alle, aina taivaisiin saakka, muuttaen kepeästi ilmettään mekaanisesta orgaaniseen. Myös uusia vihollisia riittää rivisotilaista pikku pomoihin ja erinäisistä olioista pelottaviin loppuvihollisiin kymmenissä eri kentissä. Jos nyt jostain pitää nipottaa, niin verrattuna muuhun laadukkaaseen toteutukseen, pelin musiikit ovat jääneet hiukan geneeristen rallatusten tasolle. Myös kosketusnäytön olematon hyödyntäminen jäi vähän harmittamaan ja nitistettyjen vihollisten uudelleen ilmaantuminen samaan paikkaan tuntuu myös kovin vanhanaikaiselle ratkaisulle.

Tämä on mainos:

Sympaattinen Kirby: Planet Robobot on todella virkistävä ja tervetullut tuulahdus Nintendo 3DS:lle, mikä muutoin tekee hitaasti kuolemaa ikuisten japaniroolipelien loppumattomassa syleilyssä. Peli muistuttaa, että vanhasta käsikonsolista löytyy edelleen potkua ja se osaa yllättää kenttä toisensa jälkeen hauskalla huumorillaan ja monipuolisella viihdetarjonnallaan. Turhaan aina vähemmälle huomiolle jäänyt Kirby on oiva esimerkki siitä, ettei tasohyppelyjen aika ole todellakaan ohitse.

Kirby: Planet RobobotKirby: Planet Robobot
Kirby: Planet Robobot
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Monipuolinen hauska toiminta, mecha-kirby, grafiikat
-
Geneeriset musat, kosketusnäytön hyödyntämättä jättäminen, uudelleen ilmaantuvat tapetut viholliset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kirby: Planet RobobotScore

Kirby: Planet Robobot

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Pastelliplaneetan pinkki pallero todistaa jälleen kerran, että Nintendon alta löytyy laadukasta tasoloikkaa ilman Mario-nimeäkin.Ladataan seuraavaa sisältöä