Suomi
Gamereactor
arviot
Kirby Fighters 2

Kirby Fighters 2

Kirbyn uusi seikkailu ilmeistyi puskista piristämään syystalven pelitarjontaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kirby Fighters 2 on juuri sitä mitä odottaakin pelisuunnittelija Masahiro Sakurain kahden tärkeimmän tuotoksen, Kirby ja Super Smash Bros. -sarjojen yhteennaittamiselta. Kyseessä on värikäs ja ihastuttava mäiskintäpeli jossa nähdään Kirbyn useat eri persoonat sodassa keskenään. Kaikessa hiljaisuudessa julkaistu peli auttaa täyttämään Nintendo Switchin tyhjänpuoleista joulukalenteria.

Kirby Fighters 2:n ytimessä on sen tarinatila, jossa Kirby taistelee tiensä loputtomalta vaikuttavan tornin huipulle päästäkseen käsiksi pitkäaikaisiin arkkivihollisiinsa King Dededeen ja Meta Knightiin. Tarina on jaettu neljään eri kappaleseen joissa jokaisessa kiivetään syvemmälle ja syvemmälle torniin kohti vaikeampia vihollisia ja haasteita. Tarina on esitetty simppelisti tekstin ja kuvien avulla.

Pidin pelin pomotaisteluita hauskoina ja haastavina, mutta taistelut Whispy Woodsia, King Dededeä ja Meta Knightia vastaan olivat laiskasti kierrätettyjä. Yksitoikkoisuutta auttaa rikkomaan kenttien erikoisehdot ja tarrat jotka voi valita tasojen välissä. Erikoisehdot lisäävät väliaikaisia ilmiöitä kuten nopeamman liikkumisnopeuden tai muutoksia parantavien esineiden voimakkuuteen. Tarroilla sen sijaan on pysyvä vaikutus, joten niitä valitessa kannattaa suunnitella strategia. Esimerkiksi parantavan esineen valitseminen saattaa auttaa selviytymään seuraavasta ottelusta, mutta sillä ei ole samoja pitkäaikaisvaikutuksia kuin voimakkuudeen nostamisella.

Tämä on mainos:
Kirby Fighters 2

Tarinatilan lisäksi pelistä löytyy nettipeli, taistelutila ja haastetila. Emme pystyneet valitettavasti testaamaan nettipeliä, mutta taistelutila tarjosi mahdollisuuden omien yksityispelien järjestämiseen niin yksin- kuin monipelimuodoissa. Haastetilassa taas on tarkoitus päihittää vastustajia nopeimmassa mahdollisessa ajassa.

Taistelu eroaa Super Smash Bros. -sarjasta siinä, että ne keskittyvät enemmän yhteistyöhön, minkä lisäksi tappelut voitetaan iskuja heittelemällä ja kuluttamalla vastustajan terveyspalkki loppuun. Pelaajat voivat hyppiä ja leijua ilmassa, imaista vastustajansa ja suorittaa erikoisiskuja. Kuoltuasi et ole pelistä täysin pois, sillä voit leijailla haamuna ottelussa ja elvyttää itsesi jos onnistut osumaan viholliseen.

Kirby Fighters 2:n yhteistyöpainotus näkyy siinä että pystyt ottelemaan valitsemasi apurin kanssa vihollistiimejä vastaan. Pelaajat voivat "suudella" toisiaan täyttääkseen tyhjenevää terveyspalkkiaan, eikä ottelut ole ohi ennenkuin kummatkin tiimisi jäsenet ovat haamuja. Esineillä on suuri rooli tässä, ja ne voivatkin auttaa takaamaan voiton tai pelastaa sinut kuoleman kievereistä.

Tämä on mainos:
Kirby Fighters 2

Pelistä löytyy yhteenä 20 kenttää jotka on otettu eri vaiheista Kirbyn historiaa. Kentät tuntuvatkin tribuutilta hahmon kunniaksi. Joissain niissä, esimerkiksi Bubbly Cloudsissa, on 16-bittinen retroestetiikka, kun taas toisest kentät kuten Green Gardens ovat lähempänä sarjan nykypelien ulkonäköä. Nämä kentät tuntuvat uniikeilta ja eroavat toisistaan esteissään. Esimerkiksi Waddle Dee Train Tracks -kentässä pitää väistellä pelaaja kohti puskuttavaa junaa, kun taas Springy Hand Landissä valtavat kädet läpsäyttävät varomattomia.

Kopiokyvyt paisuttavat pelaajaluetteloa, mutta muutamat hahmoista eivät perustu Kirbyyn. Vaikka valtaosa hahmoista näyttääkin samalta, ne olivat mielestäni silti hauskoja ja luovia liikearsenaaleiltaan. Esimerkiksi taiteilija-Kirby voi maalata kuvia jotka hyppäävät raameistaan vihollisten kimppuun, kun taas Whip Kirby vahingoittaa vihollisiaan heiluttelemalla ruoskaansa ympäri tornadon lailla. Pelistä löytyy myös uusi uniikki kopiokyky jonka vastustajia paiskeleva Wrestler Kirby kykenee tekemään.

Uusien hahmojen, tasojen ja esineiden avaaminen tarinassa tapahtuu Fighters Rank -nimisen etenemisjärjestelmän kautta. Tarinassa etenemisestä ja netissä pelaamisesta tienaa kokemuspisteitä, minkä avulla voi tienata uusia palkintoja. Tämä kuulostaa paperilla hyvältä motivaattorilta, mutta käytännössä se on valtavan hidas urakka jonka läpi täytyy rämpiä mikäli haluaa avata kaikki 100 tasoa.

Tästä huolimatta Kirby Fighters 2 oli positiivnen yllättys; se on söpö ja helposti lähestyttävä tappelupeli joka juhlii vaaleanpunaisen palleron uraa hienolla tavalla. Pelin mekaniikat on helppoja ymmärtää, kentät teemalle uskollisia ja hahmot tuntuvat uniikeilta siitä huolimatta että valtaosa niistä on eri versioita Kirbystä. Fighters Rank -järjestelmän toteutus on hieman harmittava, mutta siitä huolimatta suosittelen peliä lämpimästi sekä Kirby että Smash Bros. -faneille.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kopiokyvyt tuntuvat toisistaan erilaisilta, kentät ovat luovia ja edustavat Kirbyn historiaa hyvin, taistelu on simppeliä oppia ja ymmärtää
-
Nettipeli on tällä hetkellä kuollut, tarinatila tuntuu paikoitellen laiskalta, Fighters Rank -systeemin läpi eteneminen on hidasta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Kirby Fighters 2 nyt ladattavissa

Kirby Fighters 2 nyt ladattavissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kirby Fighters 2 vuoti maailmalle liian aikaisin, joten Nintendo päätti julkaista pelin ennen aikojaan Nintendo eShopissa. Kirby Fighters 2 on saatavilla digitaalisena...Ladataan seuraavaa sisältöä