Suomi
Gamereactor
ennakot
Kingdom Come: Deliverance II

Kingdom Come: Deliverance II, tulossa entistä kunnianhimoisempi keskiaikainen roolipeli

Julkaisu koittaa vielä vuonna 2024 PC:lle, Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle).

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kingdom Come: Deliverance oli kauan työn alla, ja lopulta tuntematon kehittäjä Warhorse sai roolipelinsä valmiiksi. Menestys oli mukavaa, joskin tekniset ongelmat vaivasivat peliä pitkään. Pelaava kansa antoi kuitenkin ongelmat anteeksi, ja peliä myytiin yli kuusi miljoonaa kappaletta. Suoritus on hyvä varsinkin kokonaan uudelta pelisarjalta.

Kingdom Come: Deliverance II on tulossa. Gamereactor pääsi katsomaan pelattavuuden esittelyä ja kertoo nyt, mistä onkaan kysymys.

Vuosi on 1403 Bohemiassa Kuttenbergin kaupungissa. Päähenkilönä on nyt jo kokeneempi, mutta edelleen varsin vihreä Henry. Yhdessä Sir Hansin kanssa elämä on muuttunut ennustettavammaksi verrattuna ensimmäisen pelin tapahtumiin. Mutta tätä ei kauaa kestä, ja pian Henry on taas poliittisten ja sotilaallisten konfliktien keskiössä. Studion itsensä mukaan ensimmäistä peliä ei ole tarve pelata pohjille ennen jatko-osan kokemista. Tulossa näyttää olevan jälleen kerran merkityksellinen ja realistinen tarina uskottavilla henkilöhahmoilla. Ja se on koko Kingdom Come -sarjan ajatus.

Jatko-osa on edeltäjäänsä kunnianhimoisempi. Kaikkiaan 250 työntekijää on ollut työssä kuuden vuoden ajan. Ensimmäisessä pelissä välivideoita oli kolmen tunnin edestä, ja jatko-osassa viiden tunnin verran. Pelin maailma on kaksi kertaa suurempi, ja mukana on ensimmäistä kertaa oikea kaupunki (joka kehittäjien mukaan tuotti aivan erityisesti päänvaivaa). Sisältöäkin on enemmän.

Tämä on mainos:

Warhorsen mukaan "oman Henrynsä" voi rakentaa sellaiseksi kuin haluaa. Samanaikaisesti pelin maailma tarjoaa monenlaisia toimintamahdollisuuksia, sillä yhteiskunnassa on omat sääntönsä ja seurauksensa, joiden puitteissa pelaaja päätöksiään tekee. Jos jää kiinni varastamisesta, ihmiset suhtautuvat pelaajaan eri tavoin. Ja vaikka ei kiinni jäisikään, puhuu kansa varkaudesta ja sen tuntemattomasta tekijästä. Warhorse keskittyy yhteisöllisen hengen luomiseen. Saa nähdä, miten se onnistuu.

Fyysinen taistelu tekee paluun, joskin vaihtoehtoja on nyt enemmän. Omaa miekkailua voi monipuolistaa pitkän matkan aseilla, ja sitä paitsi ensimmäiset tuliaseet ovat saapuneet Bohemiaan. Varsin alkeellisilla kivääreillä voi ampua vain kerran ennen vihollisen kohtaamista, mutta myös varsijousen käyttö on mahdollista.

Kingdom Come: Deliverance II luo sellaisen kuvan, että Warhorse on keskittynyt ratkomaan niitä oikeita ongelmia. Yksityiskohtien määrässä peli ei kilpaile modernien AAA-pelien kanssa, mutta se oma persoonallisuus tulee esille musiikilla, valaisulla ja uskottavilla tekoälyn ohjastamilla henkilöhahmoilla. Luvattuna on myös aiempaa parempia kasvoanimaatioita. Kuitenkaan Kingdom Come: Deliverance II ei ole graafinen taidonnäyte, eikä se haluakaan olla.

Julkaisu tapahtuu vuonna 2024 PC:lle, Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle). Jos julkaisussa peli on hyväksi ja valmiiksi hiottu, on syytä olla innoissaan. Minulle Kingdom Come: Deliverance II on kuluvan vuoden odotetuimpia pelejä.

Tämä on mainos:
Kingdom Come: Deliverance IIKingdom Come: Deliverance IIKingdom Come: Deliverance II
Kingdom Come: Deliverance IIKingdom Come: Deliverance IIKingdom Come: Deliverance II

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä