Suomi
Gamereactor
arviot
Kinect Disneyland Adventures

Kinect Disneyland Adventures

Kinect tuo Disneylandin huvitukset virtuaaliseikkailuna olohuoneisiin. Annakaisa testasi, miten kokonaisuus toimii ja onko pelistä varteenotettavaksi lahjaideaksi pukin konttiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Useimmille suomalaisille lapsille aidossa Disneyland-huvipuistossa vierailu on vain kaukainen haave. Jännittävät huvilaitteet, Akuiksi ja Hessuiksi pukeutuneet näyttelijät sekä teemaan sopivien nakkisämpylöiden syöminen vaihtuvat Puuhamaan vesiliukumäkiin tai läheisen leikkikentän hämähäkkiverkkoon. Toisaalta teemapuistossa vierailun todellisuus voi olla pettymys: päivään voi liittyä tuskallista jonottamista, ylihinnoiteltuihin pehmoleluihin tuhlaamista ja kaikkea muuta paitsi luvattua taianomaista tunnelmaa. Disneyland Adventures tuo Disneyn teemapuiston suoraan olohuoneisiin poistaen todellisuuden ikävät rajoitteet. Aku Ankka, Nalle Puh, Peter Pan, Liisa ja muut kestosuosikit takaavat tuntitolkulla kevyttä viihdettä ensisijaisesti perheen pienimmille, mutta myös hieman varttuneemmille.

Disneyn Kinect-pelissä yhdistyvät seikkailu-, rooli- ja bilepeli. Disneyland Adventures on fantasiantäytteinen virtuaalinen huvipuisto, jossa on oikeasti taikaa. Vauhdikkaissa esteradoissa pelaaja väistelee jetien heittelemiä lumipalloja ja kaninkolossa leijailevia huonekaluja, tai lentelee Peter-Panin kanssa Lontoon yössä. Minipelien välissä pelaaja juoksee huvipuiston kaduilla Disney-hahmon luota toiselle suorittaen roolipelimäisiä pieniä tehtäviä. Huvipuiston ympäristöön voi myös loihtia elämää: taikasauvaa heiluttamalla katuvalot ryhtyvät tanssimaan, ravintolan pöytävarjostimet avautuvat ja sulkeutuvat rytmikkäästi ja katujen viemärien kannet paukahtavat auki. Kaikkialla leijailee kerättäviä kolikoita, joita pelaaja voi käyttää vaikka Nemo-kalapuvun hankkimiseen.

Kinect Disneyland Adventures

Useimmat minipelit ovat pikkupelien kaltaisia kiskoilla eteneviä väistä, hyppää, tähtää -toimintaratoja, mutta muutakin on tarjolla. Erityisen herttainen on Fantasiamaailman prinsessatanssi, jossa pääsee oman suosikkiprinsessan kanssa kertaamaan tanssiliikkeitä. Osa teemapuiston huvilaitteista on vähemmän pelillisiä: pyörivissä kahvikupeissa tai raketeissa pelaaja istuu passiivisesti kyydissä. Lisäarvoa perheen pienimmille tuovat laadukkaat välianimaatiot, aikuisia sen sijaan ne voivat puuduttaa.

Tämä on mainos:

Pienempien lasten kannalta on hyvä, että kaikki pääsevät helposti mukaan. Tehtävät ovat helppoja ja anteeksiantavia. Pelaaja ohjaa hahmoaan osoittaen kädellä haluttuun suuntaan, tai milloin mihinkin erilaisissa minipeleissä. Huvipuiston hahmojen kanssa pääsee juttusille vilkuttamalla kättä, ja valikkoon siirrytään nostamalla molemmat kädet iloisesti ilmaan.

Väkijoukkoja ei tosin virtuaalipuistossakaan pääse karkuun. Disneyland Adventuresin kaduilla tungeksii päämäärättömästi lorvivia virtuaalivierailijoita, jotka automaattisesti väistävät pelaajan avataria. Toisinaan kuitenkin edessä seisovat huvipuiston asiakkaat jumittavat pelaajan ja hidastavat liikkumista. Ohjauksen osalta peli kärsii samoista ongelmista kuin mikä tahansa Kinect-peli: jos jostain syystä Kinect ei näe pelaajaa oikein, ei seikkailuradoista tule mitään tai hahmo säntäilee kaduilla holtittomasti kädet vääntelehtien. Pelin alussa tuleekin helposti ikävä peliohjainta ja Microsoftin ehdoton suunnittelufilosofia suututtaa. Oman hahmon luomisessa liikeohjaaminen tuntuu erityisen turhauttavalta, sillä valikkoja voisi kontrolloida paljon nopeammin nappeja painamalla. Vähitellen kuitenkin pelin ohjaaminen alkaa tuntua luonnolliselta ja hallinnan tunne kasvaa.

Kinect Disneyland AdventuresKinect Disneyland Adventures

Disneyland Adventures tallentaa pelin valittuun pelaajaprofiiliin, mutta toisten pelaajien mukaan tuleminen on suhteellisen vaivatonta. Vierestä seuraavat voivat liittyä minipeliin latausvalikossa ja yhteistoiminnallisuus seikkailuradoilla on palkitsevaa ja luonnollista. Erityisesti peli toimii hyvin vanhempien ja lasten tai lasten ja vanhempien sisarusten yhteisenä ajanvietteenä. Automaattinen pelaajan tunnistus on kuitenkin välissä hämmentävä. Yksinkin pelatessa hahmo saattaa vaihtua minipelien jälkeen. Pelaaja liikuttaa milloin minkäkin näköistä tyttöä tai poikaa - ei sitä vaivalla stailattua omaa hahmoa.

Tämä on mainos:

Peli ei ole erityisen sukupuolineutraali, mutta pelattavaa löytyy niin prinsessaleikeistä ja -tanssahtelusta kuin avaruus- ja meikkailuseikkailuista innostuville lapsille. Sisältöä voi helposti luonnehtia monipuoliseksi: minipelit eivät toista liikaa toisiaan ja pelattavaa löytyy paljon myös minipelien välissä. Pikkupeleissä liikkuminen tallentuu myös Kinectin avulla kuviksi, jotka voivat viihdyttää myös aikuisia. Jos saa suostuteltua perheen varttuneemmat miehet prinsessatansseihin, voivat Kinect-kuvat olla varsin herkullista jaettavaa.

Disneyland Adventures on yllättävän hyvä Kinect-peli. Se on monipuolinen Disney-roolifantasia minipeleineen, jonka tapahtumapaikka on kuvitteellinen Disneyn teemapuisto. Peli on suunnattu koko perheelle, mutta yksin pelaavalle aikuiselle se voi olla liian hidastempoinen. Jos tämä huvipuisto olisi oikeasti olemassa, veisin veljenlapseni sinne mielelläni.

Kinect Disneyland Adventures
Kinect Disneyland Adventures
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
monipuolisuus
-
automaattinen pelaajan "tunnistaminen"
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä