Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Kick-Ass

Kick-Ass

Kick-Ass on mitä loistavin yhdistelmä mustaa huumoria, teinikohellusta, toimintaelokuvaa sekä sarjakuvamaista kerrontaa ja maailmankuvaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Leffa lyö tarkoituksella yli minkä ehtii. Kick-Ass on mitä loistavin yhdistelmä mustaa huumoria, teinikohellusta, toimintaelokuvaa sekä sarjakuvien sävyttämää maailmankuvaa. Jos tapahtumien keskiössä on värikkääseen sukelluspukuun sonnustautuva supersankari-wannabe ja 11-vuotias palkkamurhaajan tytär, joka kiroilee kuin merimies tappaessaan mafiosoita oikealla ja vasemmalla, ei leffaa voi vakavalla naamalla katsella. Eikä ole kyllä tarkoituskaan.

HQ
Kick-Ass

Idealistinen nuori mies saa "supervoimat" eli yliluonnollisen kestävyyden vasta saatuaan ensin selkäsaunan, sitten puukosta ja jäätyään vielä lisäksi auton alle. Runnoutunut luusto kursitaan kokoon metallivahvisteilla ja samalla tuntoaisti on tyystin mennyttä. Rikollisuutta vastaan taisteleva luuseri kuitenkin inspiroi palkkatappajan tyttärineen pukeutumaan yönmustaan viittaan sekä tytöntyllerön tyylikkääseen panssaripukuun, mikä antaa rikollisille jo ihan oikeaa vastusta. Vastatakseen supersankarien yllättävään tulvaan on konnienkin kehitettävä oma superpahiksensa, jolla on tietysti pähein koskaan tehty auto sekä runsaasti lisävarusteita.

Kick-Ass

Kick-Assin juoni on herttaisen typerä, mutta se hoitaa homman kotiin tyylillä. Raina ratsastaa kliseillä, joita se iskee pöytään erikoisella kierteellä: se tekee samaan aikaan supersankarigenrestä sekä parodiaa että käsittelee sitä rakkaudella ja hellyydellä. Ultraväkivaltainen leffaprojekti ei saanut isojen studioiden tukea taakseen, vaan se toteutettiin riippumattomilla rahoituksilla. Studioiden nihkeyden ymmärtää, sillä harvassa elokuvassa rakastava isi ampuu pientä tytärtään rintaan vain osoittaakseen, ettei luotiliiveihin ampuminen satu juuri lainkaan.

Tämä on mainos:
Kick-Ass

Kick-Ass juhlii huonolla maulla. Se on rivo, hävytön, väkivaltainen, arvaamaton ja erittäin hauska. Se on räävittömyyden riemujuhlaa, eikä se pyytele mitään anteeksi. Pätkä on todella tervetullut tuulahdus ryppyotsaisten supersankarielokuvien keskuuteen ja vetää lajitovereitaan rehdisti suoraan käkättimeen. Lisäbonusta leffa saa Nicolas Cagesta himonussijaviiksillä ja Adam West -henkisessä bat-puvussa.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Kick-Ass

Kick-Ass

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Kick-Ass on mitä loistavin yhdistelmä mustaa huumoria, toimintaelokuvaa sekä sarjakuvamaista maailmankuvaa.Ladataan seuraavaa sisältöä