Suomi
JäSENARVIO

Team Fortress 2

Kirjoittaja: DaAtte   2011-12-14

Valven ehkä tämän hetken suosituin peli on Team Fortress 2. Lyhyesti sanottuna peli on pelkkää moninpeluuta netin kautta ja aseitten keräilyä. Team Fortress 2 julkaistiin nyt täysin ilmaiseksi, mutta kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä ilmaisessa versiossa.

Team Fortress 2 on siis kahden 4-24 pelaajan tiimeihin pohjautuva nopeatempoinen FPS räiskintä. Pelimuotoja ovat "Capture thd Flag", "King of the Hill", "Attack/Defence", "Payload", "Payload race", "Control Point", "Medieval Mode", "Arena", "Terrotorial Control" ja halloweenin aikaan "Halloween".

Pelissä on 9 luokkaa. Scout, joka käyttää katkaistua haulikkoa, Soldier, jolla on sinko, Pyro, jolla on liekinheitin, Demo, jolla kaksi erilaista kranaatinheitintä, Heavy, joka käyttää 'minigunia', Engineer, joka pystyy rakentamaan esim. tykkejä, Medic, joka voi parantaa muita pelaajia, Sniper, jolla on tarkkuuskivääri sekä Spy, joka pystyy naamioitumaan, menemään näkymättömäksi ja puukottamaan selkään, joka tappaa minkä tahansa vastustajan yhdestä iskusta.

Pelissä on totta kai saavutukset ('Achievements') joiden suorittamisesta saa joskus luokkakohtaisen aseen. Esimerkiksi kun suoritat n. 7-10 saavutusta yhden luokan listasta, saat aseen ja merkkippalu saavutuksen. Aseita voi myös löytää ja rakentaa itse.

Ilman Premium-tiliä peli on lähestulkoon turha. Aseille/Tavaroille on tilaa vain 50 paikkaa, eikä ilmaisella tilillä pysty rakentamaan kaikkea (esim. hattuja). Eikä ilmaisella pysty vaihtamaan tavaroita muiden pelaajien kanssa. Ilmaisella tilillä on muuten samat ominaisuudet.

Premium-tilin saa joko ostamalla TF2-pelin (jonka saa The Orange Boxista) tai ostamalla jonkin tavaran pelin sisäisen 'Mann Co. Shopista'.

Vaikka grafiikat ovat jo vanhahtavat, pelistä irtoaa hupia kymmeniksi, jopa sadoiksi tunneiksi hupia.

Keskiarvo: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10