Suomi
JäSENARVIO

Saints Row 2

Nyt kyllä tuli GTA-sarjalle vihdoinkin vakavasti otettava kilpailija,ja pisti kadun miehen suun niin suureen hymyyn,että ei paremmasta väliä!

Saints row oli xbox 360 konsolin ensimmäisiä GTA-tyylisiä pelejä ja klooneja.Heti ensimmäisestä pelistä jo näki että tekijät panostivat ennemmin hauskanpitoon kuin otsayrmyssä paahtamiseen pitkin harmaita kujia.

Kun pelin aloitti,niin irti ei sitten niin vain päässytkään.Kiiltävät autot,bling bling ja gangsta rap apurit pitivät huolen että hauskuus ei loppunut kesken.Apureita sai värvättyä kaduilta mukaansa,tai sitten vain soittamalla kännyllä kaverilleen ja naps,auto sekä mies olivat hetken päästä edessäsi.

Mutta siirrytäänpä siihen uuteen versioon...

Uusin Saints Row 2 tarjoaa paljon samaa mitä ensimmäinenkin,mutta myös paljon uuttakin,tai ainakin uudistettuna.Ensimmäiseksi voisi aloittaa hahmo editorista.

I, wanna be some body...

Hahmo editori on mahtavan laaja ja monipuolinen tekele.Saat muokattua hahmostasi lähes minkälaisen haluat.Vaihtoehtoja löytyy niin naamaan,keskivartaloon,jalkoihin että hahmosi fysiikkaan.Kävely tyyliäkin voi muuttaa ja monet pelaajat tunnistaakin varmaan netissä juuri kävelytyylistään,että haistattelustaan.Sitä"haistattelua"voi muuttaa myös paremmin itselle sopivaksi naljailuksi.

Ääneen pystyy vaikuttamaan ja vaihtoehtoina on sopivan matalalla puhuva englantilais/hollantilainen korostus,gangsta uhoa,sekä kuubalainen tai vastaava.

Taistelu tyyli muokkautuu pelaajan omien valintojen mukaan myös,mutta alussa ei ole kuin yksi valmis tyyli.Myöhemmin saa kuitenkin perseelle potkismis taitoja lisää.

Poliisi ajaa sinisellä autolla,au aa,sinisellä autolla...

Poliisit ovat sitä tuttua GTA ja saints row tyyliä jossa mennään eikä meinata.Autojen ohjattavuus on hieman parempi ja hiotumpi kuin ensimmäisessä tai gta peleissä.Auto kääntyy lähes heti minne pelaaja haluaakin ja niitä voi tuunailla nyt enemmän kuin ennen.Pelissä on myös viimeinkin ne kauan kaivatut helikopterit ja lentokoneet.Laivoista ja veneistä en tiedä kun en ollut sellaisia vielä arvostelu hetkellä nähnyt,mutta luultavasti nekin löytyvät.

Nämä"aktiviteetit"ovat tuttuja jo saints row 1:stä pelanneille ja tarjoavat hauskaa että kipurajan ylittävää tekemistä pitkäksi aikaa.Kaikkein huimin ja hauskin tehtävä on mielestäni se,missä pelaajan pitää juosta tai heittäytyä autojen ja kaikkien mahdollisten kulkuneuvojen eteen.Siinä sitten katsot kun hahmosi lentelee ja heiluu kuin väkkärä pitkin katua,heh.Muista aktiviteeteistä voisi mainita,hitman(etsi kohde ja tuhoa),uusi henkivartija(pidä liian innokkaat fanit kaukana keinolla millä hyvänsä) ja monia muita.

Pelialue vastaa tavallaan GTA-san andreas pelialueen suuruutta.Ehkä vähän pienempi voi olla,mutta ei paljoa.Pelissä voi nähdä välillä viuhahtajan ja silloin nauru on herkässä.Itse tarjosin nyrkkiä vähintään kun sellaisen kohtasin.Tuli näet väärälle tyypille kukkoilemaan..ja vielä alasti,minkä takia nyrkki puhui enemmän kuin yläpää.

Peliähän voi pelailla myös netin kautta,mikä onkin taas erilainen kokemus yksinpelin kannalta.Kaverin voi kutsua peliinsä(ainakin boxilla)ja tehtäviä pitäisi voida yhteistuumin ratkoa että kaupungilla riehua mielensä mukaan.Kaveri tai muu peliseura vain hyppää mukaan(kutsun kautta)vaikka yksinpeliin auttamaan tai muuten vain oleilemaan.Klubilla sitten riehutaan jätkät,vai mitä!

Radio kanavistakin löytyy metallia,hip hoppia,funk,electroa,sekä saa tehtyä oman listan musiikeista jos haluaa.Niitä ostetaan pelin omista musiikki kaupoista.Vihdoinkin kunnon mättöä tarjoava heavy kanava tälläisessä pelissä!

En ole pitkään aikaan päässyt pelailemaan näin viihdyttävää tuotosta ja täytyy myöntää että olin alussa hieman epäileväinen kun peli tuli myyntiin.Epäilin että se olisi taas sellainen gta ja saints ykkösen kopio,mutta onneksi erehdyin! Peli on todella hauskaa ajanvietettä ja jokainen joka tykkää tälläisestä toiminnasta että tyylistä,niin kauppaan jo siitä!

Ostamisen arvoinen tekele ja viihdearvo on täysi kymppi,mutta muuten annan sille ysin,mikä on juuri kohdallaan pelin muiden osa alueiden kanssa.GTA:ssa on aina tullut usein tekemisen puute vastaan loppua kohden,mutta saints row 2 jaksaa viihdyttää vielä senkin jälkeen varmasti.Grafiikka ei ole ehkä niin hyvää kuin gta4:ssä,mutta kukapa sitä jaksaa ajatella kun saintsin kaduilla virtaa energinen ja rällästämiseen kohdistuva adrenaliinia pursuava tekele.

Keskiarvo: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10