Suomi
JäSENARVIO

Colin McRae: Dirt 2

Loistava, hauska, kauan pelattava ajopeli. Jos pelaan ajopelejä, pelaan tätä tai gt viittä. Tässä on hauskaa vetää kaikkia tournamentejä, ansaita trophyja ja ajaa vaikka netissä.

Autot näyttää realistisilta, kisat ei ole liian helppoja ja grafiikat ovat muutenkin loistavat. En tiedä ostanko dirt kolmen koska tässä riittä minunkin osalta vielä paljon pelattavaa. Level systeemi on oikeasti todella hauska, ja jos tietäisin mikä on max level niin haluaisin kehittää siihen mahdollisimman nopeasti. Huono puoli on välillä auton yliohjattavuus, mutta se on hyvä asia koska driftaaminen on helppoa.

Siinä pientä esimakua lyhyehkönä pelistä (vanha arvioni tästä). Nyt, Se kunnon DiRT2 arvostelu alkakoon...

Eli vuonna 2009 julkaistu DiRT on tosiaan todella hyvä "klassikko". Ajoeplinä mahtava, ja peli on kiva monine eri pelimuotoineen, kuten ralli, rallikrossi, domination ja monet muut. Peliin ujutettu level systeemi sopii peliin, koska leveleitä hankkimalla saat auki uusia kisoja. Nyt, kun kaikki kisat on avattu ja level mittari näyttää 35:ttä, niin on aika arvostella peli ja kunnolla. Kisoja riittää, mutta jos haluaa pelkkää rallia (kuten minä) niin ehkä kannattaa etsiä muualta. Rallikisoja on vähän, koska peli sijoittuu enemmän X Gamesiin. Siitäkin tuttuja naamoja on pelissä kuten joku Mohammed, Katie ja viisi muuta. Näilläkin on oma mielipiteesi sinusta. Suurin on: Thinks your'e LEGEND! Siihen vaatii aika monta voittoa ja EI kolarointia. Jos nyt mennään ratavalikoimaan, niin se on aika samanlaista. Lähes kaikki aavikko/viidakkoajelua mutta menoa se ei haittaa. Kyllä se aina on yhtä kiva mennä samalle radalle. Vaikka sutten koluamaan metsiä. Myös auton hajoamismallinnus on todella nättiä.

Grafiikka on pelissä täydellistä. Hieno flare lens (kun aurinko peilaa sinua kohti siitä tulee säteitä), ja muutkin effektit kuten vesilätäköistä lentävä vesi etuikkunaan. Silloin on myös vaikea ajaa joka tuö jännittyneisyyttä lisää. Autojakin on paljon. Joka eri sarjassa eri autoja ja joka sarjassa varmaan 20 autoa joita voi tuunailla kuvioinnin, töötin äänen ja lisähärpäkkeiden kanssa. Autolla ajaminenkin on mallinnettu hienosti. Rallista tuttu driftaaminen (sivuluisu) on onnistunut todella hyvin. Erilaisissa töyssyissä autosta voi menettää hallinnan niinkuin mutkassakkn jos ei vielä sivuluisua kunnolla osaa ja aikoo yrittää. Ja onneksi, yksi virhe kun ajat kiveä päin ja lennät jorpakkoon ei pilaa koko peliä. Kiitos Flashbackkien. Ne antaa sinun mennä noin pari sekuntia taakse päin ajassa, ja korjata virheesi. Ja muuten; nuo kolarit voi olla myös aika näyttävän näköisiä kun auton ikkunat hajoilee ja auto painuu myttyyn.

Varmaan sata autoa. Jokaisessa jollain tavalla omaperäinen ohjattavuus. Kun osaat yhdellä autolla ajaa kunnolla ja olet treenannut pitkään, toisella on aina vähän vaikeampi. Myös autot äänelehtii eri tapaa. Löytyy Subaruja, Pontiaceja, Hummereita... Ja vaikka mitä muita omine äänineen! Äänet ovat erittäin nättejä ja korville kuin musiikkia rallirytmiin. Myös rallissa kartturi kuullstaa tosi siistiltä, mutta noista supertähdis ei voi sanoa samaa. Ne kuulostaa todella tylyiltä.

Hyvää
Grafiikka täydellistä
Driftaaminen ja ohjattavuus 10/10
Level Systeemi
Monta autoa

Huonoa
Ratoja liian vähän

Grafiikka: 10
Äänet: 9
Pelattavuus: 8
Ohjattavuus: 10
Pitkäikäisyys: 9

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10