Suomi
JäSENARVIO

Sonic Generations

Kirjoittaja: TukeMan   2011-11-13

Sonic Generations


Sonic Generations. Peli joka julkaistiin Sonicin 20-vuotisuuden kunniaksi. Nyt takana ovat mahtavat Sonic Unleashed ja Sonic Colors -pelit, joten on aika nostaa seuraava kortti pakan päältä ja katsoa mitä on luvassaa. Yltääkö Sonic Generations edeltäjiensä tasolle vai vajoaako se nöyryytyksen rotkoon?

Tämä peli ei todellakaan vajoa nöyryytykseen! Päinvastoin! Sonic Generations on juuri se peli, mitä Sonic -peliltä odottaakin! Täynnä vauhtia ja tyyliä! Alotetaan asioiden puiminen pelattavuudesta.
Useimpien Sonic -fanien mielestä vanhat 2D Sonicit ovat niitä parhaimpia. Niinhän ne ovatkin. Tämän takia Sega halusi tuoda takaisin vanhan -91 luvun Sonicin 3D -Sonicin rinnalle. Miten se onnistuu sitten? No aikavääristymän avulla tietenkin mutta juonesta lisää hetken päästä. Pelattavia hahmoja on siis nyt kaksi. Klassinen Sonic ja Moderni Sonic. Klassisen Sonicin kentät noudattavat vanhaa 2D -kaavaa, jossa pelihahmo on kuvattu sivulta. Klassisen Sonicin liikkeisiin kuuluu perinteiset päälle hyppiminen ja Spin Dash. SPIN DASH?! Ei oo totta! Olen kaivannut tätä liikettä ties kuinka pitkään! No okei olihan se mukana Sonic Colorsissa mutta ei se ole sama asia. No mutta kuitenkin, palataan asiaan. Klassisen Sonicin tasot ovat todella vauhdikkaita eikä todellakaan sisällä glitchejä. Meno ei kuitenkaan ole kokoajan pää kolmantena jalkana juoksua eteenpäin, vaan välillä on perinrteiseen tasoloikkatyyliin hypittävä edestakas tasolta toiselle kunnes matka jatkuu taas.

Modernin Sonicin tasot ovat jotakin aivan uskomatonta! Tällä kertaa aikaa ei haaskata turhaan esteiden hoitamiseen, johon Sonic Colors syylistyi ehkä hieman liikaa. Kuvakulma vaihtelee 3D/2D -kuvakulmien välillä, kuten Sonic Unleashedissa ja Colorsissakin. 2D -kuvakulmissa meno hiukan hidastuu mutta se ei haittaa, ei sitten yhtään. Ja palatakseni Sonic Colorsiin vielä niin Sonic Colors sortuu liikaa myös 2D -kuvakulmien käyttämiseen. Sonic Generationsissa kuvakulmien vaihtelu on onnistuttu tekemään juuri täydellisesti.

Kun tämän pelin trailereita katsoi, odotti varmasti eeppistä juonta, mutta valitettavasti juoni onnistuttiin pilaamaan pahanpäiväisesti. Sonic ja kumppanit kaapataan valkoiseen ''limboon''
jossa on tasoja vanhoista Sonic -peleistä. Sonic tapaa menneisyyden itsensä ja näiden kahden on löydettävä olio, joka kaappasi heidät ja kumppanit kyseiseen limboon. Juonesta ei saa mitään irti ja se on aivan liian lyhyt. Pelin pääsee läpi noin kahdessa tunnissa. Ääninäyttelykään ei ole sieltä parhaimmasta päästä mutta kyllä korvani sen kestää. Ja tuo Sonicin uusi ääni on itseasiassa ihan jees. Kuulostaa siltä kuin Sonic olisi kasvanut aikuisemmaksi mikä on kyllä ihan hyvä juttua (Sama pätee Tailsin suhteen)

Tasosuunnittelu on todella onnistunutta. Missään kohdassa ei toiminta pysähdy epäreilun tasosuunnittelun takia. Jos johonkin törmää niin siitä voi hyvin pitkälti syyttää itseään.
Bossejakin on tuotu peliin mukaan mutta aivan liian vähän. Bosseihin kuuluu mm Metal Sonic, Shadow ja Silver ja muutamia muitakin. Bosseja on kiva pelata läpi mutta toiseksi viimeinen bossitaistelu kärsii kyllä pienoisista ongelmista. Viimeinen bossitaso on kyllä jotain niin epäpelattavaa materiaalia että vie aikaa tottua siihen. Lisäksi jokaista bossia voi pelata vain yhdellä Sonicilla. Klassisella Sonicilla voi pelata vain kahta bossia vastaan ja loput ovat Modernin Sonicin heiniä. Ja grafiikat... Ne ovat UPEITA! Sonic Team kyllä tietää miten homma hoidetaan . Tosin kun vertaa tätä ja Sonic Unleshedia niin kyllä Unleshedissa grafiikat on paremmat. Lisäksi Unleshedissa tää... ''kuvan liikkuminen''... tai aivan sama en tiedä miksi sitä kutsutaan, on paljon smoothimpi. Ilmeisesti Frameja on meny muuttamaan Sonic Genrationsissa. Sonic Generationsin hieman huonommat grafiikat ja resoluutio voi johtua siitä että peli oli saatava ulos Sonicin synttäreiksi. Lisäksi pelissä ei ei ole alku eikä loppu CGI-pätkiä.

Se todellinen hupi alkaa vasta pääpelin jälkeen. Pelissä on lukuisia haasteita, joita läpipelaamalla voi ansaita kuvia tai musiikkia. Ansaittuja musiikkeja voi soittaa tasojen, bossien ja haasteiden taustalla, joka on kyllä jotain aivan mahtavaa! Musiikkivalikoimaan kuuluu mm. Live & Learn, What I'm Made Of, Sonic Heroes, His World, Reach for the Star ja monta muuta mahtavaa Soundtrackia. Lisäksi kentistä löytyy myös Punaisia Sormuksia, joita keräämällä saa edellä mainittua bonusmateriaalia.

Sonic Generations on kyllä paras Sonic -peli sitten Sonic Heroesin jälkeen! Vauhdikasta meininkiä ja tyylikkyyttä. Juonelta odotin paljon enemmän mutta muut osa-alueet toimivat vähintäänkin hyvin. Tosin peli kärsii hiukan tasohyppelyn puutteesta. Tasohyppelyä on selvästi enemmän verrattuna Unleashediin Tai Sonic Coloursin 3D osioihin, mutta silti jäin janoamaan enemmän. Lisäksi on mainittava, että vaikka peliä hehkutinkin, peli ei sovi kaikille. Fanille tämä peli on enemmän kuin fantastinen,
mutta tiukkaa tasohyppelyä kaipaaville, tämä ei ole se ykkösvalinta. Jos haluat tyylikkään parkourmaisen tasohyppelypelin, Sonic Generations on juuri sinua varten.

Tervetuloa takaisin, Sonic The Hedgehog!

Keskiarvo: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10