Suomi
JäSENARVIO

Assassin's Creed II

Assassin's Creed II alkaa vuodessa 2012, jolloin Desmond Miles astuu ystävänsä Lucyn avustuksella jälleen Animus-koneeseen ja alkaa seuraamaan esi-isänsä, salamurhaaja Ezio Auditoren muistoja 1400-luvun Italiassa. Alussa Ezio ei edes ole salamurhaaja vaan rikkaan perheen nuori naistennaurattaja. Kaikki muuttuu, kun Ezion isä ja veljet hirtetään syytettynä maanpetoksesta. Tätähän Ezio ei sulata, ja kun hän saa tietää isänsä olleen salamurhaaja, hän vetää hupun päähänsä ja lähtee yhden miehen kostoretkelle. Ikävä kyllä Ezio sotkeutuu syvälle salaliittoon, jonka suunnittelijat ovat temppeliherrat.

Ezio tapaa pelin edetessä oikeita historiallisia henkilöitä, mm. Leonardo da Vincin. Pelissä päästään myös kokeilemaan da Vincin lentolaitetta.

Peli on suuri hiekkalaatikko, joten Ezio voi vapaasti seikkailla Firenzessä ja Venetsiassa, nyt noin muutamia mainitakseni. Kaduilla ja katoilla liikkuu paljon vartijoita, mutta eipä hätää, miekka vain käteen ja vihollisia pieksemään! Taistelu on opettelun jälkeen helppoa, ja pian isotkin vihollislaumat kaatuvat minuuteissa. Pelissä voi myös palkata kurtisaaneja tai varkaita hämäämään vartijoita.

Pelissä pääsee helposti liikkumaan talojen katoilla, onhan Ezio parkouraaja. Alussa kiipeily vaatii hieman opettelua, mutta kohta se onnistuu kuin tanssi. Pelissä on paljon sivutehtäviä, esim. uskottomien aviomiesten pieksemistä ja salamurhaajien hautojen tutkimista, joissa vaaditaan enemmän kiipeilytaitoja ja kärsivällisyyttä. Pelissä on myös paljon keräiltävää, kuten sulkia. Pelistä voi myös etsiä salaperäisen subject 16:n arvoituksia, joita on ihan kiinnostava ratkaista.

Assassin's Creed 2 on todella vaikuttava peli, vaikkakin pari bugia tuli vastaan. Hiukan kyllä ärsyttää ohjaus, sillä joissain kohdissa, kun pitäisi hypätä, Ezio jääkin roikkumaan katon rajasta. Mutta sitten kun pääsee taas jonnekkin korkealle ihastelemaan maisemia, annan kaiken anteeksi.

Harmi, että peli jää ikävästi kesken. Lopussa peliin alkaa tulla enemmän scifiä, josta kaikki eivät varmastikaan pidä, mutta ei siitä sen enempää. Assassin's Creed 2 on kuitenkin todella hyvä peli, jota kaikkien kannattaa ainakin kokeilla.

Keskiarvo: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10