Suomi
JäSENARVIO

Battlefield 1943

Kirjoittaja: hc cob   2010-01-04

Kyseessä on ruotsalaisen DICE:n viime kesänä julkaisema ladattava "kutistettu" uudisversio PC:n klassikkopelistä Battlefield 1942. Se ilmestyi playstation 3:lle ja xbox 360:lle samaan aikaan, ja sen pitäisi myös tulla PC:lle ensi kesänä.

Itse ostin tämän vasta nyt kun oli tarjouksessa vain 560 microsoft-pistettä, eli toisin sanoen aiemminkin mahtava hinta-laatusuhde on nyt vielä parempi. Tarjous ei ilmeisesti ole enään voimassa?

Peli käyttää samaa frostbite-pelimoottoria kuin Battlefield: Bad company ja tuleva Bad Company 2, joka mahdollistaa tuhoutuvat ympäristöt. Pelin grafiikka on ladattavien åelien ehdotonta kärkikastia, jos nyt ei oteta huomioon esim. steamista ladattavat täysi-kintaiset pelit. Ei sillä että tämä olisi yhtään huonompi. Pelin äänet ovat todella mahtavat, jopa television vakiokaiuttimilla. Itse saan kulnnon pelikuulokkeet boksille vasta parin viikon päästä, joten sitten tiedän paremmin. Kuitenkin netissä on sanottu että tämän pelin äänet ovat yhdet parhaista mitä on.
Mutta on pelin äänissä yksi ongelmakin, sama joka on myös Bad ompanyssä, ainakin xbox360-versiossa. Nimittäin kun sinua ammutaan ja kuolet, et välillä saa mitään selkoa millä sinut ammuttiin äänten perusteella, sillä pelistä kuuluu millon minläkin aseen äänet. Esim. eilen kun pelasin ensimmäistä kertaa niin minut sniputettiin ja kuului ja ruudussa näkyi räjähdys. Tälläistä tapahtuu todella usein, vaikka jos kuolet granaatinheittimeen niin kuuluu konepistoolin ääni. Bad Companyssa efekti on selvempi, kun on enemmän aseääniä joita on mahdollista kuukua.

Pelin 3 karttaa (+ lentokonekenttä) ovat tähän n. 5€ hintaiseen peliin mielestäni ihan tarpeeksi. Kolme aseluokkaa/tiimi on ihan sopivasti, ei tarvitse aina käyttää samaa luokkaa. Pieni miinus tulee 24 pelaajan maksimista, joka on välillä turhan pieni suuriin karttoihin. Varsinkin kun aamuisin ei useinkaan löydy tarpeeksi pelaajia täyteen peliin. Toisaalta pienestä pelaajamäärästä on hyötyä, kun valloittaa toisen tiimin lippuja. Ei ole vihollisia häiritsemässä, mikä sopii hyvin pelimuodon henkeen.

Pelattavuus on todella hyvää, varsinkin jos on tottunut Bad Companyyn. Tosin lentokoneet ovat äärimmäisen vaikeita hallita täysin. Aseet ovat hieman tehokkaampia kuin Bad Companyssä, mutta edelleenkin snipulla saa ampua 2 kertaa jos ei osu päähän, joka ei hitaan pulttilukkomekanismin takia ole ideaali tilanne. Tankit ovat myös tavallista jalkaväkimiestä vastaan turhan tehokkaita, mutta niinhän sen kuuluukin olla. Yksi huono puoli on myös punainen piste, joka ilmestyy karttaan ja vihollisen päälle kun osuu. Tämä on ihan hyvä, mutta se toimii myös toiseen suuntaan eli sinun päälle tulee piste kun otat osumaa. Se tekee piiloutumisesta vaikeaa.
Edistystä Bad Companystä on myös latautuva health, ei tarvitse kyykkiä 1% healteilla jos ei löydä medikittiä. Tämän saman pitäisi ilmeisesti tulla myös Bad Company 2:een.

Pienissä erissä baattlefield 1943 on erinomaista viihdettä, mutta unlokattavien aseiden puute ja sisällön vähyys nakertavat paljon pelaavan pelikokemusta. Halpa hinta on myös bonusta. Suosittelen Battlefield 1943 kaikille etenkin nyt Bad Company 2 odotellessa sopivana välipalana.

tässä vielä yhteenveto:
+Grafiikka
+Pelattavuus
+Hinta/Laatusuhde
+Äänet
+Battlefield

-Pienet äänobugit
-Sisällön suhteellinen vähyys
-Lentokoneiden ohjauksen vaikeus

Käyttäjäarviot6
Keskiarvo: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10