Suomi
JäSENARVIO

Battlefield 1943

Battlefield pelisarja päätti tehdä esiin tulon myös konsoleilla ja tekikin sen todella erinomaisesti! Aikaisemminhan näistä oli saanut nauttia vain PC yleisö monessa eri muodossa ja lisäosassa.Nyt oli aika saada konsoliveljien oma myös.

Ensimmäinen osa BF peleistä oli BF: Modern Combat.Se ilmestyi Playstation kakkoselle sekä Xboxille aikoinaan,ja sisälsi myös yksinpelin jota ei PC veljissä koskaan ollut.BF: Modern Combat oli PC:n BF2:sta muistuttava tekele,mutta sitä oli muunneltu konsoleille sopivammaksi.Yksinpeli ei ollut mikään maata mullistava,mutta parempi kuin ei mitään.Sitä ei kyllä jaksanut pelata enää ensimmäisen läpipeluu kerran jälkeen,koska se sisälsi monia hermoja raastavia tehtäviä.Peli oli selvästi yhä nettimoninpeliä varten,mikä toki löytyi myös,mutta nettiominaisuudet heräsivät vasta seuraavassa konsoli sukupolvessa eloon paremmin,minkä takia Modern Combat jäi hieman kuin nalli kalliolle.Siitä tehtiin kuitenkin uusi versio Xbox360 konsolille,mutta lähes vain grafiikoita oli parannettu.

Dice(BF sarjan luoja/tekijä) kunnostautui uuden BF sarjan parissa,joka mullistaisi räiskintäpelit ihan uudella tavalla.Se tapa olisi äärimmäinen tuhon aiheuttaja.Peli siis sisälsi tuhottavat rakennukset,mikä oli hyvä lisä! Ne toivat erilaisia lähestymistapoja ja tunnelmaa itse sotimiseen.BF: Bad Company julkaistiin ja siitä tulikin lähes heti myyntimenestys.Tavasta hieman poiketen,Dice ei tällä kertaa julkaissut kyseistä peliä ollenkaan PC:lle,vain konsoleille.

Nyt Dice onkin tuonut vanhan PC:ltä tutun koko sarjan aloittajan konsoleiden verkkopalveluihin.Aivan ensimmäinen BF peli oli BF 1942 PC:llä,ja teema oli toinen maailman sota.Sitä se on edelleen BF 1943:ssa,mutta sisältää myös tuhottavissa olevat rakennukset.

BF 1943 on kuin Bad Company,vain aikakausi muuttui.Peli ladataan konsolien omilta kauppapaikoilta ja se kustantaa noin 13e.Koko version hankkiakseen joutuu lataamaan ensin pelin demon.Demon testaamisen jälkeen,jos nälkä jäi yhä ja haluat koko version,joudut lataamaan itse koko pelin aukaisevan avaimen,mikä on juuri se 13e.

BF 1943 sisältää vain kolme kenttää ja kolme aseluokkaa äijineen.Kiväärimies,konekiväärimies ja sniper ovat luokat.Konekiväärimies pitää myös sinkoa mukanaan,ja sniper räjähteitä joita pystyy asentamaan maahan tai seiniin.

Kentät ovat tuttuja ensimmäistä BF 1942:ta pelanneille,ja ovat lukumääräänsä nähden erittäin hyvin tehtyjä.Tilaa ei ole yhtä paljon kuin Bad Companyssa,mutta sen verran että pieni sniputtelukin yhä onnistuu vallan mainiosti.Ajoneuvot kuuluvat tietysti myös yhä pelin sisältöön.Tankki,lentsikka ja jeeppi tarjoavat menoa ja meininkiä vähän villimmällekin vintiölle.

Peliä vaivaa yhä pieni äänihäiriö joka aiheuttaa mikin käyttäjille närää.Ääni kuuluu välillä,ja taas välillä ei.Joskus monena,joskus vain vähän.Toivonkin että Dice korjaa tuon mitä pikemmin.Muuten pelin äänipuoli on kondiksessa.

Kun peli julkaistiin kauppapaikoilla,siinä oli yksi kova saavutus kaikkien tehtäväksi.Neljännen kentän saamiseksi pelaajien oli saatava tietty määrä tappoja aikaiseksi.Saavutus oli todella kova,mutta se hoitui yllättävän nopeasti.Ensin Xbox360:llä,hieman myöhemmin PS3:lla.Pelin neljäs kenttä muuttaa hieman pelitapaa ja panostaa näin ollen pelkkään lentokoneilla lentelyyn sitä varten tietyssä kentässä.Tämä osa löytyy pelin alkuvalikosta ihan alimmaisesta valikosta.Tässä siis lentäjä-ässillekin oma osionsa.

Lentokoneiden ohjailu voi alussa tuntua hankalalta,mutta pieniä säätöjä optionissa ja kohta tippuu muitakin taivaalta.

Ihan suositeltava ostos jos nettipelit ja räiskinnät ylipäätänsä kiinnostavat.Pelissähän ei ole ollenkaan yksinpeliä,se on tarkoitettu vain ja ainoastaan nettimoninpeliksi,joten nettiyhteys pitää löytyä jotta tätä pääsee pelaamaan.

8/10,koska se ei tuo mitään uutta,mutta maittaa edelleen sillä samalla tutulla BF kaavalla.

Käyttäjäarviot6
Keskiarvo: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10