Suomi
JäSENARVIO

Call of Duty: World at War

Kirjoittaja: sonkana   2009-08-08

Call of duty: world at war

Edellinen Call of duty, modern warfare, mullisti kokonaan fps-räiskinnän ja oli mahtava peli, niin yksin, kaverin kanssa kuin netissäkin.
Tuon ihanan sarjan uusin osa, world at war, ei ole infity wardin, modern warfaren tekijän, vaan tryarchin, joka teki mm. call of duty 3:n.

Peli sijoittuu iki-ihanaan toiseen maailmansotaan, ja yrittää luoda sen uudesta näkökulmasta.
Yksinpelikampanjassa pelataan kahdella eri hahmolla eri puolilla maailmaa, ja varsinkin berliinissä pelattavat osuudet ovat huippuluokkaa. Sen sijaan esimerkiksi trooppisempi versio Normandian maihinnoususta ei ole erikoisen mahtava.

Itse pelaaminen on lähes samanlaista, kuin edellisessä osassa, ja näppäimet ovat (ainakin lähes) samat. Se on siis ohjattavuudeltaan mahtava.

Peli erottuu muista fps-sodista lähinnä siten, että se on aiempia osia verisempää ja rumempaa. Rumuus ei tarkoita grafiikkaa, joka on muuten erinomainen, vaan pelin raakuutta ja väkivaltaisuutta. Pelin edetessä pelaaja sortuu täysin yhtä likaisiin tekoihin, kuin mistä syyttää vihollisiaan. Ei ole mukavaa katsottavaa, kun käsigranaatti räjähtää jaloissa...

Pelasin pelin itse ensin keskivaikeustasolla, ja silloin se ei tuntunut kovinkaan pitkältä. Sitten pelasin pelin vaikeimmalla vaikeustasolla, ja sen elinikä piteni huomattavasti, sillä pelaaja kuoli jo parista hyvin osutusta luodista ja piti aloittaa edellisestä checkpointilta.
Näitä checkpointteja olisi voinut olla tiiviimminkin, koska ei ole kiva pelata yhtä 15 minuutin pätkää kokonaan uudestaan, jos puolet siitä on aivan turhaa.
World at war on myös erinomainen jaetun ruudun co-oppina ja siitä paljon plussaa.

Pelissä pistää silmään myös pelaajan ylivoimaisuus: liekinheittimen liekit eivät tartu oman puolen jäseniin, ja granaatit lentelee epärealistisen pitkälle. Vastapuolena taas on se, että viholliset tuntuvat aina yrittävän ensisijaisesti ampua pelaajaa, vaikka muita olisi paljon helpompi tappaa.

World at warissa on myös erittäin hyvä nettipeli, ja kivana plussana nykyään jo todella laaja Nazi-Zombie -pelimuoto, jossa 1-4 pelaajaa taistelee zombeja vastaan yrittäen selviytyä niiltä.

Lopputulos:

Call of duty: World at war ei yllä läheskään edeltäjänsä tasolle, mutta on silti hyvä ja viihdyttävä peli.

Hyvää:

+Hyvä pelata
+Sodan tuntu
+Liekinheitin (ja muutkin aseet)
+Hyvät yksin- selä moninpelit
+Musiikit ja äänet yleensä
+Natsi zombit.

Huonoa:

-Toinen maailmansota...
-Musiikit ja äänet olisivat voineet olla
paikoitellen parempiakin
-Ei mitään uutta ja mullistavaa.

Tyyliin GR:

Grafiikka: 9
Pelattavuus: 10
Äänet: 8
Pitkäikäisyys: 9

ARVOSANA:

Modern Warfare 2:sta odotellessa...

~8,8/10~

Käyttäjäarviot7
Keskiarvo: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10