Suomi
JäSENARVIO

Portal

Portal

Portalin piti alunperin olla pelkkä minipeli VALVen mahtavassa Orange box -paketissa. Se kuitenkin osoittautui hyväksi, ja siitä tehtiin yksittäinen levyversio, ja saipa se X360lle jatko-osankin: Portal: Still alive.

KULISSIEN TAAKSE...

Portalin päähenkilö Chell herää Aperture Sciense centerin testihuoneesta. Chelille alkaa puhua outo tietokoneääni, gLaDoS. Se kertoo, että pelaaja on koehenkilö, jonka pitää suorittaa muutama normaali testi, jonka jälkeen hänelle tarjotaan kakkua. Pelin edetessä ilmapiii alkaa kuitenkin muuttua yhä enenmmän ahdistavaksi. Testit alkavat olla tappavia, seiniltä löytyy salaperäisiä viestejä tyylii: Kakku on valetta!, ja APUA!!! ja gLaDoS sanoo pelaajalle (vahingossa), että hänet paistettaisiin! Lopussa niin meinaa käydäkkin. Chell on syöksymässä liekkimereen, mutta saa paettua koehuoneesta, ja pääsee korkistamaan elämyskeskuksen kulissien taakse. Siellä pitää etsiä gLaDoS, ja tasata tilit...

LUOVA ASE!

Portalin vetonaula on niin sanottu Portaaliase. Se ampuu kahdenlaisia portteja seiniin, kattoon tai lattiaan. Ase toimii niin, että kun menee toisesta portaalista sisään, loogisesti tulee toisesta ulos. Pelin alussa pelaajalla on vain sinisiä portteja amouva ase, ja oranssit (vaikka pelissä sanotaan punaiset) portit tulevat itsestään. Pelin edetessä käyttöön tulee kuitenkin molempia portteja ampuva ase.

YHTEENVETO:

+ Portaaliase
+ Hyvä juoni, vaikki heti uskoisikaan
+ Grafiikka on juuri hyvää

- Ensimmäiset kentät todella helppoja
- Viimeiset kentät todella vaikeita
-Testikammioita on tosi vähän

8
vuoden 2007 parhaita pulmapelejä

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10