Suomi
JäSENARVIO

Prototype

Kirjoittaja: sonkana   2009-06-24

PROTOTYPE PS3

Tarina:
'
Prototypen tarina alkaa sairaalasta, jossa leikkauspenkillä makaa pelin päähenkilö Alex Mercer.
Alex saa kuitenkin kesken leikkauksen jonkinlaisen raivokohtauksen, pistää lääkärit muusiksi, ja karkaa sairaalasta tuhoamaan kaupunkia.

Alex ei olekaan mikään turha tyyppi, vaan antisupersankari, jolla on erilaisia supervoimia, kuten muodonmuuttaminen, erilaiset näkökyvyt, suojat ja aseet. Alex ei sen enempää piittaa sotilas armeijoistakaan, kun normaaleista viattomista ihmisistä, eikä kaupungissa riehuvista mutanteista.

Tarinaa kuljetetaan eteenpäin välianimaatioiden ja Alexin itseensä imemien ihmisten muistikuvista.
Tarinasta en jaksanut piitata, sillä se on turha ja pelin olennainen osa on itse riehuminen kaupungissa, ja vihollisten silppuaminen.

Sitten itse riehumiseen:

Alexilla on käytössään pelin edetessä erilaisia aseita, kuten Wolverine -tyyliset kynnet, ylisuuret nyrkit ja ruoskakäsi. Sen lisäksi Alex saa poimittua vihollisten aseet ja pölliä jopa tankit ja helikopterit. Taistelut ovat hauskoja. Viholliset ja viattomat ihmispolot silppuuntuvat ja räjähtelevät ilman minkäänlaista veren ja ruumiinosien sensurointia.
Peli on ansainnut K18 -merkin.

Itse Alexilla liikkuminen ja seinillä juoksu on helppoa ja hyvin toteutettua. Pitämällä R2 -nappia pohjassa, Alex juoksee todella lujaa ja hyppii autojen yli, sekä kiipeää seinillä. sen enempää ei liikkumista tarvitse huolehtia, joskin välillä kannattaa myös hyppiä rakennusten katoilla.
Taistelut on toteutettu kivasti, ja vihollisia riittää. Välillä peliin heitetään ikäviä päävihollisiakin.

Tehtäviin:

Tehtävät ovat aika perushuttua: juokse kolmeen eri paikkaan tuhoamaan vihollisten lähettimiä, jonka jälkeen imet itseesi tärkeän henkilön ja pakenet paikalta. Päätehtävät menevät vielä, mutta sivutehtävät ovat aika yksitoikkoisia. Tehtävien jälkeen Alex saa pisteitä, joilla voi ostaa erilaisia voimia ja taitoja.

Aseista ja voimista:

Kuten edellä mainitsin, tehtävien jälkeen vois ostaa uusia aseita ja voimia. Aseet ovat mukavan erilaisia. Kynsillä ja miekalla on helppo silputa ihmisiä, jättinyrkit tehoavat tankkeihin ja ruoska tappaa hyvin sekä läheltä että kaukaa. Kilpi edessä on kiva juosta ja autoja kiva heitellä helikoptereihin.

Kaupunki:

Kaupunki, jossa liikutaan on jokin samanlaisten harmaiden kerrostalojen lähes kokonaan ruutukaavalla toteutettu kyhäelmä, joka ei pärjää InFamouksen eläväiselle ja värikkäälle kaupungille. Kaupunkiin vain ei ole jaksettu panostaa, ja siitä miinusta.
Teknisiä asioita:

Pelin grafiikka ei ole mitään erikoisen hyvää, ja peli jää muutenkin teknisesti InFamouksen jälkeen.
Bugeja ei hirveästi löydy ja se on hyvä asia.

Yhteenveto:

Prototype on hauska ja brutaali tuhoamispeli, joka ei mielikuvituksettoman tarinansa takia jaksa kiinnostaa yli kymmentä tuntia. Ne ensimmäiset 8 tuntia ovat hauskoja, ja peli onkin parhaimmillaan, kun paljon erilaisia vihollisia hyökkää ja Alex saa raivarin. Gamereactorin arviossa mainittu epäuskottavuus ei paljoa minua haitannut. Itse pidin pelistä vioistaan huolimatta, mutta tätä peliä kannattaa itse kokeilla ennen ostoa.

7,7/10

Sonkana

Keskiarvo: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10