Suomi
JäSENARVIO

Halo 3

Halo-pelisarja on varmasti yksi niistä peleistä, jonka kannatus jakautuu kahteen: vihaajiin ja ylistäjiin. Itse olen tässä ylistävässä ääripäässä.

Halo 3 on kutkuttavan jännittävä toimintansa ansiosta. Se ei ehkä pysty samaan "pelottavuuteen", mutta toisaalta ei sitä jää kaipaamaan. Pelin yliampuva räiskiminen ja erilaisilla ajoneuvoilla ajelu korostuu tässä kolmannessa osassa erittäin paljon. Uusi pelaaja Halo-pelien tai konsoliräiskintöjen maailmassa omaksuu helposti kontrollit, jotka tunnetusti eroavat muista räiskinnöistä.

Pelin tarina jatkaa vanhaa tuttua linjaa. Taistele Covenantia vastaan ja pysäytä Halot. Tämä kuitenkin on toteutettu hyvin ja tarinaan jää hyvin kiinni. Dialogit ovat helposti ymmärrettävissä, sekä tarina yleisesti. Ääninäyttely onnistuu hyvin ja hahmot ovat uskottavia. Musiikki sopii aivan täydellisesti jokaiseen kohtaan. Nämä mainitut asiat saavat tarinasta loistavan sopan ja pelin harmittavasti vetää nopeasti kun tarinaa haluaa nähdä enemmän. Stoorin lyhyydestä miinus.

Moninpeli taas on jotain aivan huikeaa. Moninpelimoodeja on monia ja monet pelaajat ovat luoneet omia moodeja peliin. Tämä onnistuu Forge-kenttätyökalun kanssa. Tämä ei anna mahdollisuutta täysin uudenlaisiin karttoihin, vaan muokata niitä lisäilemällä aseita, ajoneuvoja, esteitä, seiniä jne. Vanhoja rakennuksia tai muuta vastaavaa siis ei pääse poistamaan. Vain kahta karttaa pääsee muokkaamaan lähes täydellisesti. Kuitenkin, pelaajien mielikuvituksen ansiosta on pystytty rakentamaan mitä hienoimpia ja ikimuistoisempia karttoja.
Itse moninpelikin on yhtä juhlaa. Eniten pelaajia voi olla 16, mutta joissakin kartoissa tästä määrästä saadaan lähes eeppinen. Hauska räiskintä on kyllä mahtavaa jopa näinkin pienellä määrällä. Harmittavasti jotkin moninpelimoodit ovat tylsiä ja tällaisia saattaa tulla harmittavan usein. Kuitenkin moninpeli on kaiken kaikkiaan mahtava kokemus.

Nyt odottelenkin innolla kahta seuraavaa Halo-peliä, joista toinen, Halo 3: ODST tulee kauppoihin 22. syyskuuta.

Keskiarvo: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10