Suomi
JäSENARVIO

Driver 3

Kirjoittaja: Dalen   2009-04-18

Kaksi ensimmäistä Driver peliä oli PS1:sen hyviä taka-ajopelejä ja vielä 3D muodossa. Mutta miten on käynyt kolmannen Driverin kanssa, joka tullut Xboxille ja PS2:lle? Noh katsotaanpa pintaa syvemmälle. Pelasin tämä läpi PS2:lla.

Kuten jo aikaisemmista peleistä tutut taka.ajo tehtävät, ovat tämänkin pelin pääpainona, toki päästään välillä ammuskelemaan, mikä on pelisarjaan aivan uutta, niin nähtyä tavaraa, minkä olisi voinut muutenkin tehdä kaikinpuolin paremmin. Kuten jo sanoinkin niin pelin parasta antia ovat autonratin takana suoritettavat tehtävät, sillä tunne on kuin Bullit-elokuvan takaa-ajoissa konsanaan.

Temmellyskenttinä toimii Miami, Nice(Nizza paremmin tunnettuna) ja Istanbull. Kaikissa kaupungeissa on omat tunnelmansa katuja ja autoja myöten. Myös ne tietenkin eroavat toisistaan todella paljon. Miami on tyypillinen jenkkikaupunki, hienoine kullanvärisine rantoineen. Nizza taas on mäkeä ylös kiipeävä, mutkikasta tietä myöten oleva kaunis kaupunki. Kun taas Istanbull on rähjäinen, sekava katusokkelo, missä kansalaiset viis veisaavat säännöistä ja paahtavat melkein päin seiniä.

Autot käyttäytyivät hyvin ja oli helppoja ohjattavia. Autot menevät tietenkin rikki ja ruttuun, mutta se ei vaikuta kuitenkaan kuin ulkonäöllisesti. Mutta kumin puhjetessa saa pelaaja pitää kielensä keskellä suuta, sillä auto rupeaa tälöin heittämään perää holtittomasti ja samalla huippunopeus alkaa laskemaan.
Autoja ja muita kulkuvälineitä on jos jonkinmoista, on autoja, moottoripyöriä, veneitä. Ja näitäkin kaikkia on monta eri lajiketta. Veneiden mukana on tullut myös se, että pelaaja osaa uida, mutta kilometri tolkulla pelaajan ohjastama kyttämme väsyy ja täten hukkuu.

PEITEKYTTÄ TANNER

Pelin päähahmona on Tanner niminen kyttä, joka alkaa selvittelemään suurta autovarkauksien sarjaa. Tehtävänä on varastaa autoja, tuhota baari, tappaa kilpailevia rikollisia, paeta takaa-ajajia, jahdata roistoja, varjostaa epäiltyjä ja jopa tehdä yksi pidätys. Pääpeli on tiukan lineaarinen, sillä tarinassa edetäkseen ja seuraavaan tehtävään päästäkseen on ensin selvitettävä edellinen. Parikymmentä keikkaa menin läpi kolmessa päivässä, ja vain muutama sai verenmaun suuhun ja pari verisuonta katkottua päästä.

Jos tarinatehtäviin jää jostain syystä jumiin voi voi pelata minipelejä, kuten takaa-ajoa, taistella poliiseja vastaan tai kurvailla vapaasti kaupungeissa. vapaa-ajossa pelaaja saa päättää onko kaupungissa kyttiä, millainen sää, onko yö, päivä vai peräti aamu. Sitten pelaaja saa valita kulkupelin, mikä on titenkin rajoitettu siihen, että esimerkiksi et voi valita Istanbulin kotteroa ja kaupungiksi Miamin. Sitten on vuoro valita aloituspaikka joita on noin viisi.

Vapaa-ajossa voi ihan kurvailla vapaasti tai metsästää kymmenen Tommi Vermiselliä, nimi on kyllä aivan selvästi väännetty GTA: Vice Cityn Tommy Vercetistä. Tai sitten etsiä yksi ainutlaatuinen auto kaupungista. Sitten voi myös tehdä pienimuotoisen oman kaahausvideon, jota saa muokattua muun muassa hidastuksilla ja sen sellaisilla efekteillä.

AMMUNTAA EI TUETA

Jahka Tanner saa apostolinkyydin eli toisin sanoen jalkautuu niin kyllä hymy hyytyy, sillä ohjattavuus on kankeaa ja tähtäys huonoa.
Myös tekoäly on huonoa, sillä viheliäät pahikset eivät osu edes ladonoveen. Onneksi ampuessa tämän takia ei tarvitse liikkua juuri lainkaan sillä viholliset pitävät siitä huolen ampumalla ohi, että pelaaja saa rauhassa sihdattua.

Ampuminen tekee myös pelistä liian helppoa muun muassa karkuun ajamisessa, sillä ei tarvitse kuin kiilata takaa-ajajat jotain päin niin ei tarivitse kuin hypätä ulos autosta ja pumpata viholliset täyteen lyijyä. Siihen loppui se pakoon pötkintä.

YHTEENVETO

Peli on hyvä kaahaustehtävillään, mutta peli-iloa syö ammuskelu ja jalkaisin suoritettavat tehtävät, myös tekoäly on harvinaisen huonoa, mutta graafinen ilme ja äänimaailma ovat erinomaisia. Ja kaahailussa oleva tunnelma on kohdillaan, sillä tunne on kuin taka-ajo leffassa ikään. Mutta myös bugit ajavat asiansa.

Plussat:
+Graafinen ulkoasu
+Äänimaailma
+Autojen ohjattavuus
+Kaahailu tehtävät ja ylippätänsä kaikki mitkä tehdään auton ratissa
+Tunnelma
+Hienot ja erillaiset kaupungit.

Miinukset:
-Jalan patikoiminen
-Bugit
-Ammuskelu
-Aseiden takia pari ajotehtävää menee pilalle
-Tekoäly

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10