Suomi
JäSENARVIO

Grand Theft Auto: San Andreas

Kirjoittaja: Dalen   2009-02-13

Rockstarin kolmas kolmiulotteinen GTA, yllätti ja nosti rimaa todella korkealle, sillä nyt tekemistä oli monin verroin enemmän kuin GTA: Vice Cityssä ja pelialuekkin oli uskomattoman suuri, mutta myös päähahmo vaihtui valkoihoisesta, mustaihoiseksi ja hänet tunnetaan nimellä Carl Johnsson eli vielä tuttavammin gangstojen keskuudessa CJ:ksi.

STORY ABOUT GANGSTER NAMED CJ

Peli alkaa kun CJ tulee takaisin kotiin viiden vuoden jälkeen vietettyään Liberty Cityssä kun hän saa veret seisauttavan ja järkyttävän soiton jossa kerrotaan, että hänen äitinsä on murhattu, vailla minkäänlaista johtolankaa, vihjettä tai tietoa kuka tämän verityön on tehnyt, sitemmin hän löytää kodistaan Big Smoken ja tutustuu tähän, ja kuinka ollakkaan hän tutustuttaa sinut Grove streetin gängiin. Pelissä on iso pelialue johon mahtuu kolme kaupunkia fiktiivisesti nimettyinä: Los Santos(Los Angeles), Las Venturas(Las Vegas) ja San Fierro(San Fransisco), ja toki mukaan on tungettu maatila alueita, kyliä ja aavikkoa, joka mitä todennäköisemmin on Nevadan autiomaasta otettu.

WELCOME TO GANGTERS HOOD

Nyt pelissä myös voi ja on periaatteessa myös pakko vallata eräänlaisia jengialueita, mikäli rispektiä(kunnioitusta) haluaa. Kunnioitusta saa myös tehtävistä ja vihollis gängin tappamisista.
Ja myös tekoälyn ohjaamat vihollisjengiläiset osaavat hyökätä omaan alueellesi, mutta ovat välillä niin typeriä, että eivät edes onnistu siinä, mutta välillä myös käy niin, että menetät oman alueesi, jos et ole auttamassa.
Ja kun rispektiä on tarpeeksi voit myös ottaa jengiläisiä kyytiisi ja niin Drive-by:ta jne.

VAATTEET TEKEVÄT HIPHOPPARIN

Nyt myös voit The Sims-pelien tapaan muokata oma CJ:si haluamasi näköiseksi, mutta valkoihoiseksi ja ruumiin muotoja et voi muuttaa, mutta lähes kaiken muun voit.
Mutta ruumiisi muotoja voit muokata joko salilla eli kuntoilemalla tai syömällä ylenpalttisia määriä roskaa ruokaa.
Ja nyt voit myös tuunata autosi, mutta tosin viritys/tuunaus mahdollisuuksia ei hirveän paljo ole, mutta onpahan kumminkin.
Ja tuosta syömisestä, että pelaajalla on milloin tahansa mahdollisuus käydä syömässä ja välillä tarvitseekin, koska CJ:lle tulee myös nälkä, mutta se myös ilmoittaa, että fyysinen kuntosi on heikentynyt jos syöt aivan typeriä määriä ruokaa.
Ja sitten kuntoilustakin vielä sen verran, että nyt voi pelaaja kuntoilla käymällä salilla muun muassa nostamassa painoja, nyrkkeilemässä, heittämässä pari erää korista tai pyöräillä.
Ja pyöräkin muuten tuli uutena tässä pelissä.
Pelaaja voi myös aina hankkia tyttöystäviä ja mikäli hänet haluaa pitää hyväntuulisena, häntä on vietävä treffeille ja jos joku muu tyttöystävistä suhahtaa paikalle, mikä on mahdollista, niin molempien hyväntuulisuus pelaajaa kohtaan laskevat ja melkoisen roimasti, mutta myös ne voi kasvaa jos treffit meni nappiin eli suunnitelmien mukaisesti tai siitä vielä paremmin.
Ja pitkän päivän päätteeksi voit rentoutua virtuaali kapakassa, juomalla jääkylmää virtuaali bisseä(eli olutta) tai haastamalla rahasta joku pelaamaan biljardia.

ASEET+VALTA=RISPEKTIÄ

Aseita löytyy pelistä vinopino, aina pistoolista sinkoon tai miniguniin.
Ja muiden GTA pelien tapaisesti koodejakin löytyy ja niitä on niin tavattoman paljon, on ase pakki koodia, on kuolemattomuus-, raha-, lento-, spawn(esim joku auto)koodia jne. Mutta jos käytät koodeja niin mitä todennäköisemmin et pääse peliä 100% läpi.
Ja niitä uudistuksia taitaa löytyä pelistä todella paljon, nyt vielä kun muistan niin pelaaja osaa uida mikä on todella hyvä uudistus, nyt ei enään ärsytä jos putoat jorpakkoon, sillä peli ei ole vielä menetetty vaan voit nyt uida lähimpään rantaan.

KOLIKON KÄÄNTÖPUOLI

Pelin tekoäly on ennalta arvattava ja typerä, sillä ne eivät osaa periaatteessa mitään muuta järkevää kuin totella, ampua, juosta, juosta päin, kävellä ja huutaa.
Myös grafiikka alkaa tympimään kun jo kolmanteen peliin menee tunkemaan samaa pelimoottoria.
Aseet ovat munattomia tuhnuja eli äänet ei vakuuta ei kerta kaikkiaan, aseista pitäisi kuulua hyvin jymähtävän miehekäs ääni, eikä mitään tuhnua
Ei nettimoninpeliä, tai on mutta se täytyy ladata ja, joka toimii vain PC-versiossa ja siitä en tiedä kuinka laillinen tämä on.

YHTEENVETO

Peli on uskomattoman sisältärikas verrattuna vanhempiin GTA-peleihin, mutta tekoäly ja aseiden äänet eivät tuottanut samaa mielihyvää kuin onnistuneimmat puolet.

Plussat:
+Musiikki
+Toosi paljon sisältöä
+Oma jengi
+Paljon aseita
+pelaaja osaa uida

Miinukset:
-Grafiikka
-Äänet(aseet)
-Tekoäly
-Ei nettimoninpeliä
-kaksinpelissä ei jaettua ruutua

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10