Suomi
JäSENARVIO

Far Cry

Kirjoittaja: Dalen   2009-02-13

Unohtakaamme Afrikan kuumat safarit, kosteat viidakot ja malarian kammottavat vaikutukset ja palataan ajassa taaksepäin, aina sinne asti missä päähahmo tunnettiin nimellä Jack Carver ja Afrikasta ei ollut mitään tietoa ja seikkailtiin kuvan kauniissa tropiikissa.

MITEN MÄ TÄNNE NY JOUDUIN?

Pelissä ohjataan entistä USA:n laivastossa palvellutta sotilasta Jack Carveria ja lopetti puuhansa ja alkoi kuljettamaan turisteja ympäri trooppisia saaristoja kunnes...
Peli alkaa siitä, kun päähahmo nimeltä Jack Carver herää jostain viemärin ja vankilan näköisestä paikasta ja samassa sellissä istuu hänen kanssaan luuranko, ja nyt olisi tarkoitus ensitöikseen paeta täältä, tapoista ja murhista viis, täällä paratiisi saarella on vain yksi sääntö: Selviydy Hengissä!!
Crytek on selvästi ylittänyt itsensä ja odotukset, sillä peli on niin kaunis, että huhhuh.

VIHUJA VINOPINO SINNE, TÄNNE

Pelissä on melko paljon erillaisia vihollistyyppejä ja tässä he tulevat:
-Palkkasotilaat Pelin helpoimpia vastuksia. Kantavat monia aseita esim.P90,M4,G36,357 Falkon,L96 ja raketinheitintä. Aloittavat ampumisen vasta huomattuaan Jackin, mutta unohtavat hänet, kun Jack on ollut piilossa tarpeeksi kauan.
-Erikoisjoukkojen sotilaat Pelin aikana näitä tavataan silloin tällöin. Liikkuvat ryhmissä ja kantavat parempia luotiliivejä. Käyttävät yleensä kypärää. Joissakin kentissä myös varusteena kilpi.
Mekaanikot oranssipukiset mekaanikot kantavat yleensä Falkonia eivätkä käytä luotiliivejä. Saattavat korjata esim. autoa
Tutkijat Valkotakkiset tutkijat kantavat Falkonia. Tavataan vain laboratorio ja tutkimuskeskus alueilla
"Apinamutantti" Pitkäkyntinen, voimakas ja vaarallinen vihollinen. Tappaa pelaajan kahdella lyönnillä. Käyttäytyy erittäin agressiivisesti. Aseinaan käyttää pitkiä kynsiää. Liikkuu hyppien ja juosten. Tavataan kaikkialla pelin aikana.
"Fattboy" Iso mutantti, jolla oikea käsi on vaihdettu raketinheittimeen. Todella vahva ja kestävä. Ei tee isoja loikkia kuten pienemmät mutantit. Tavataan usein kenttien varrella.
"ihmismutantti" Ihmismäinen, palkkasotilaita muistuttava mutantti.Kantaa aseenaan G36:sta. Liikkuu loikin ja juosten. Kestävämpi kuin "apinamutantti".
"erikoismutantti" Osaa muuttua näkymättömäsi, mutta yönäkölaitteen avulla voidaan havaita. Kantavat MP5:sia. Haavoittuvaisempia kuin "ihmismutanti"
Ja tämänkin takia muun muassa pelaamiseen ei heti kyllästy, kun vihollistyypit vaihtelee näiden välillä.

VIHUISTA ASEISIIN...

Aseitakin sattuu olemaan pelissä paljon ja enemmänkin kuin vihollis tyyppejä.
Aseita on aina käsiaseesta raketinheittimeen.
357 Falcon (Desert Eaglen fiktiivinen malli)
FN P90
Heckler & Koch G36 (varustettu AG36-kranaatinheittimellä)
Heckler & Koch MP5
Kranaatinheitin (ainoastaan kiinteissä tykkipesäkkeissä)
Käsikranaatti
M4
M249
Machete (veitsi)
Minigun (ainoastaan kiinteissä tykkipesäkkeissä)
Pancor Jackhammer
Raketinheitin
Savukranaatti
Sokaisukranaatti (flash bang)
XM29 OICW
L96 (tarkkuuskivääri)
Famas
Magnum 44 (Bonusase)
Heckler & Koch G3 (Bonusase).

Ja ei parane unohtaa kulkuneuvoja, koska niitäkin on tässä jeepeistä isoinpiin ja myös riippuliidin, mikä otettiin myös mukaan Far Cry 2:seen, mutta ei siitä sitten sen enempää.

AINA TROPIIKKI EI NÄYTÄ PAHOJA PUOLIAAN

Eli huonoiksi puoliksi tähän jäi pelin juoni ja sen kuljetus, koska se on erittäin tylsä, ja toiseksi asiaksi nousi moninpeli, joka on jätetty ns. sivuseikaksi.

YHTEEVETO

Peli on kaunista katseltavaa ja eikä ihme, sillä sen tuottanut Crytek tuo aina graafiselta puolelta yllätyksiä, mutta taas sen tekemien pelien juonet eivät aina ole parhaasta päästä.
Mutta jos vähääkään "matka" trooppiselle saarelle kiinnostaa niin tästä halvempaa reissua et saa, ja vielä kun tämä peliei ole mitään umpiputkessa patikoimista.

Plussat:
+Grafiikka
+Monipuolisuus
+Vapaa pelimaailma
+Äänet ja musiikki
+vaihtelevuus
+Aseet
+Tekoäly

Miinukset:
-Juoni ja sen kuljetus
-Nettimoninpeli

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10