No niin, mistä tästä nyt lähtisi liikkeelle, no vaikka siitä, että peli sisältää 5 peliä! Ajatelkaa VIISI peliä ja vieläpä yhden hinnalla! Tästä peli tai no pelit ei parane vai paraneeko?
HALF LIFE 2
Peli alkaa siitä kun meidän päähenkilö Gordon Freeman herää salaperäisen G-man salkkumiehen juonittelemasta staasitilasta ja huomaa, että hän on metrossa matkaamalla City 17, ja siitä seikkailu alkaa ensin täytyy päästä laboratorioon, mistä Freeman saa hämmästyttävän, kestävän ja olihan se pitänyt arvata, että vieläpä oranssin sellaisen tai no on siinä myös mustaa. Sitten siirrytäänkin jo Alyxin kanssa teleporttiin, siis Alyx siirretään toki ensin(naiset ensin vaikka liukkaille jäille) ja sitten onkin Freemanin vuoro, mutta kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, ja sen voi jo arvaamattakin veikata, sillä professorin lemmikki päärapu pomppaa Freemanin mukaan mistä kaikki menee sitten pieleen. Pelin Graafinen ulkoasu on kokenut päivityksen, PC-versioon verrattuna. Aseita on yllin kyllin ja näistä hauskimmaksi osoittautui "gravitygun", sillä pystyi nostamaan irtaimmistoa mikä oli Freemanista pienempi, mutta eläviä olentooja ei pystynyt, paitsi siellä pääphaiksen linnakkeessa se päivittyi(mutta vain väliaikaisesti) sitten sillä pystyi jopa noin 4 kertaa Freemania suurempia tavaroita nostamaan. Pelissä kuljetaan sekä pienissä putkimaisissa ränneissä, että kulkuneuvoilla suurella alueilla esimerkiksi rantakirpulla. Peli on melkoisen pitkä 12 chapteria ja peli loppuu siihen kun pääpahiksen Breenin teleportti tuhotaan, ja kokopaikka räjähtää ja saa linnoituksen sortumaan, ja sen jälkeen aika pysähtyy ja tämä mysteerinen G-man onnittelee Freemania onnistuneesta tehtävästä ja siirtää tämän takaisin staasitilaan.
HALF LIFE 2 EPISODE 1
Tämä peli osoittautui Half Lifen heikoimmaksi lenkiksi, sillä tämä peli on erittäin lyhyt 5 chapteria, ja peli alkaa siitä mihin Half Life 2 jäi, kun Alyxin suojelija robotti nimeltä Dog kaivaa juuri staasitilasta herännyttä Freemania kivi loukusta. Ja siitä alkaa Episode 1, heti pelin alussa Alyx antaa Freemanille gravitygunin, ja muita aseita saa pelin keski- ja loppupuolella. Ja minulta jäi pari asiaa mainitsematta Freemanin taustoista, sillä hän ei puhu eikä pukahda minkään Half Life pelin aikana, varmaan ehkä tarkoituksella, että pelaaja saa paremman tunnelman, että hän olisi itse Freemanin saappaissa. Kuten Half Life 2:sta tutut zombiet, poliisit ja niiden erikoisjoukot, ja sitten vielä sun muut Gordonista isommat muuraisleijonat jne.. Ja kuten kaikkien Half Life pelien tapaan kaikki sisältävät eräänlaisia pulmanratkonta hetkiä.
HALF LIFE 2 EPISODE 2
Kolmas appelsiini laatikon peli onkin yllätys yllätys toinen half life 2:sen lisäosa, ja eikä ole niin pitkä kuin emopeli, mutta ei myöskään niin lyhyt kuin episode 1, sillä pelissä on 7 chapteria, mutta huoh* jää tarina tietenkin kesken kun oudot avaruus oliot vetävät Alyx Vance isän niskat niin sanotusti nurin ja peli loppuukin siihen, ja on huhuttu ja miksei myös luvattu, että Half Life 2 Episode 3 on tekeillä, mutta tästä en itse juurikaan tiedä yhtikäs mitään. Ja edellisten pelien jälkeen tämäkin peli etenee samalla kaavalla.
PORTAL
Tämä peli on melko erikoinen peli, sillä tämä on puhdas pulman ratkonta peli ja pelaajan käteen annetaan mullistava portaalipyssy mikä ampuu kahden väristä portaalia oranssi ja sininen eli kun tällä ampuu niin se tekee portaalin seinään, lattiaan tai mihin sillä ikinä ammutkin tai no sellaisiin paikkoihin voi ampua jotka ovat valkoisia esim. kiviseinään. Pelissä on 19 erillaista testikammiota, jotka niin sanotusti toimivat kenttinä, mutta ne ovat kaikki melko lyhyitä, paitsi viimeinen on pisin, koska pelissä on myös juoni ja pelaajalle selviää, että hänet murhataan polttamalla, mutta niinpäs ei käykkään jos pelaaja käyttää hoksottimia, ja tietenkin portaalipyssyä käyttäen. Mutta pelistä silti välillä uupuu tunnelma, joten sitä ei jaksa pelata kuin pieninä hukka paloina.
TEAM FORTRESS 2
Mitä tuleekaan kun risteyttää nettiriskinnän ja pixar animaatioleffan? Mitäpä muutakaan kuin Team Fortress 2, ja kuten äsken mainitsinkin se on puhdasta netissä pelaamista eli siinä ei ole tarinaa. pelissä on yhdeksän hahmo luokkaa:
Heavy:
Heavy on 150-kiloista Minigunia käyttävä hahmo. Heavy voi pitää miniguniaan "tyhjäkäynnillä", jolloin tämä voi aloittaa tulittamisen välittömästi ilman normaalia viivettä, mutta silloin Heavy liikkuu paljon hitaammin. Hahmoluokalla on koko pelin suurin kestävyys, mutta vastapainona se on myös hitain hahmo. Lähitaistelussa Heavy voi käyttää haulikkoa tai paljaita nyrkkejään. Hän on isokokoinen hahmo joka puhuu slaavilaisella aksentilla.
Pyro:
Pyro eli "pyromaani" käyttää liekinheitintä ja toimii hyvin lähitaistelussa. Toissijainen ase pidemmille matkoille haulikko. Liekinheitin on tehokkain lyhyen kantaman ase, ja soveltuu erinomaisesti vastustajien väijyttämiseen ja vihollisvakoojien paljastamiseen. Lisäksi Pyro käyttää tulenkestävää pukua, joten Pyrot eivät voi sytyttää vastapuolen Pyroja pitkäksi aikaa tuleen.
Sniper:
Sniper eli tarkka-ampuja toimii parhaiten pitkältä etäisyydeltä, käyttää kiikarikivääriä ja kakkosaseena konepistoolia. Kiikarikivääri tekee sitä enemmän vahinkoa, mitä kauemmin Sniper on tähdännyt kiikaritähtäimellä. Sniperin kiikarikiväärissä on myös lasertähtäin, joka näyttää joukkueen värisen pisteen siellä mihin Sniper tähtää. Näin muut pelaajat voivat päätellä olevansa Sniperin tähtäimessä. Lyömäaseena hän käyttää viidakkoveistä. Sniper on australialainen hahmo.
Soldier:
Soldier eli sotilas käyttää pääaseena sinkoa, toissijainen ase on haulikko. Sinkoon mahtuu kerralla neljä rakettia. Soldierit pystyvät myös tekemään "rakettihyppyjä" hypätäkseen korkealle, mutta vaurioittavat itseään niin tehtyään. Soldierin kestävyys on toiseksi paras kaikista luokista. Hän käyttää lyömäaseena kenttälapiota. Soldier pukeutuu toisen maailmansodan tyyliseen USA:n armeijan univormuun, ja puhuu sotilastyyliin.
Scout:
Scout on pelin nopein hahmo ja pystyy tekemään tuplahypyn, mutta sen kestävyys on pelin huonoimpia. Scout valloittaa valtauspisteitä tuplasti nopeammin kuin muut hahmoluokat. Pääaseenaan hän käyttää "Scatter Gunia"(hajonta-ase), normaalia tehokkaampaa haulikkoa, jonka kantomatka on lyhyempi, toissijaisena pistoolia. Lyömäaseen virkaa toimittaa metallinen pesäpallomaila, joka on myös pelin nopein lyömäase. Scout on nuori mies, joka puhuu Brooklynin aksentilla. Ja tämä pelihahmo on myös minun oma lempparini, sillä tämä on mielestäni paras capture flagissa, ällistyttävän nopeuden ja tuplahyppyjen ansiosta.
Demoman:
Demoman, eli räjähdeasiantuntija käyttää kranaatinheitintä ja tahmapommeja, joita voi ampua maksimissaan 8 esim. seiniin tai kattoon ja räjäyttää silloin kun haluaa. Tahmapommit soveltuvatkin hyvin ansojen tekemiseen. Demoman kykenee Soldierin tapaan hyppäämään pitkiä matkoja käyttämällä joko kranaanaattiensa tai tahmapommiensa aiheuttamaa räjähdystä hyväkseen. Monien pelaajien mielestä Demoman on liian voimakas hahmo verrattuna muihin, erityisesti tahmapommien monikäyttöisyyden ansiosta, etenkin Engineerin rakennuksia vastaan. Lyöntiaseena Demomanilla on viskipullo ja hän puhuu skotlantilaisella aksentilla.
Medic:
Medic eli lääkintämies kykenee parantamaan muita pelaajia. Hän saa myös jatkuvasti hitaaseen tahtiin omaa menetettyä kestävyyttään takaisin. Medic parantaa joukkuetovereitaan Medigunilla (lääkintäase), jonka kohteena olevan hahmon kestävyys väliaikaisesti nousee 150% joka näkyy pelaajaa kiertävillä health-ikoneilla. Toissijainen ase on injektioneuloja sarjatulena ampuva ase. Häntä voi myös kutsua oletuksena näppäimistölle asetetulla komennolla jolloin Medic näkee ikonin siinä suunnassa missä mediciä kutsunut, jossa näkyy kuinka haavoittunut pelaaja on. Medicillä on Übercharge (ylilataus)-niminen taito, jolla Medic saa itsensä ja kohteensa (jolla ei ole tietosalkkua) voittamattomiksi kymmeneksi sekunniksi.
Engineer:
Engineer eli insinööri voi rakentaa vartiotykkejä, jotka automaattisesti tulittavat lähistöllä olevia vihollisia. Tykit on mahdollista päivittää tehokkaammiksi. Ensimmäisellä tasolla vartiotykissä on vain kohtuu-heikko konetuliase, toisella kaksi minigunia ja kolmannella niiden lisäksi neljän ohjuksen laukaisin. Engineer voi rakentaa myös apulaitteita, jotka parantavat joukkuetovereita, antavat heille ammuksia ja jakavat Engineereille rakentamiseen tarvittavaa metallia. Apulaitteet voi päivittää 3. tasolle, jolloin ne antavat nopeammin ammuksia ja terveyttä. Metallia voi myös hankkia omien tai vihollisten tippuneista aseista tai valmiista metalli-pakkauksista, joita leijuu ympäri kenttiä. Engineer voi parantaa myös joukkueensa liikkuvuutta rakentamalla teleportin sisään- ja uloskäynnin. Teleportteja voi päivittää 3. tasolle asti, jolloin teleportti latautuu nopeammin. Pääaseena on haulikko ja toissijaisena pistooli, joten Engineer ei toimi kovin hyvin tulitaisteluissa, ja jättääkin ampumisen usein vartiotykeilleen. Lyömäaseena toimii jakoavain, jolla voi myös poistaa vakoojien tyhjentäjiä, nopeuttaa rakenteilla olevien rakennuksien valmistumista ja kehittää, sekä omaa että muiden engineerien koneistoa. Engineer pukeutuu rakennuskypärään ja haalareihin, ja puhuu texasilaisella aksentilla.
Spy:
Spy eli vakooja pystyy naamioitumaan miksi tahansa vastustajan luokaksi ja muuttumaan hetkellisesti täysin näkymättömäksi. Muuttuessaan vastustajaksi Spyn nimi muuttuu jonkin vastustajan nimeksi, riippuen mikä on Spyn valepuku. Aseina revolveri ja perhosveitsi. Selkään puukottaessa veitsi tappaa uhrin välittömästi, mutta tällöin Spy menettää valeasunsa. Spy voi myös asentaa tyhjentäjiä (Electro sapper) Engineerin rakennelmiin, jotka väliaikaisesti rampauttavat rakennuksen ja imevät sen kestävyyttä tuhoon saakka, ellei Engineer poista niitä jakoavaimellaan. Spyn aksentissa havaitaan vivahteita Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Hän pukeutuu liituraitaiseen pukuun sekä kommandopipon tyyliseen naamioon. Ja peli oli ja on vielkin erittäin hilpeä mielestäni, sillä kun saa kuulla esimerkiksi. hahmojen avun pyyntöjä ja taunteja...
YHTEENVETO
Tätä appelsiini laatikkoa ei missään nimessä kannata jättää väliin, sillä saat viisi peliä yhden hinnalla, paitsi jos omistat jo Half Lifet niin saat vain 2 peliä yhden hinnalla. Ja seuraavan kerran peliä ostamassa, kun olet niin takaraivossasi voi herätä pieni kysymys, että "Onko tämäkin peli tosiaan 70e arvoinen?"
Plussat:
+Half Life pelien juoni ja tunnelma
+Grafiikka
+Haloo, viisi ajatelkaa VIISI peliä yhden hinnalla!
+Hintalaatu suhde
+Team Fortressin hilpeys
+Uskomattoman iso pelipaketti...
+Portal on aika erikoinen ja vaihteleva tapaus räiskintä pelihin.
+lukemattomat pienet pulmanratkonta tehtäviä Half Lifessä ja Portalissa niitä onkin joka kulman takana
Miinukset:
-... paitsi jos omistat jotain noista peleistä jo enestään
-seuraavalla kerralla peliä ostamassa taitaa potuttaa
-Episode 1 lyhyt ja pieni pettymys
-Portalia ei jaksa putkeen pelata hirveän kauan
9,5. Todella hyvä peli paketti, jota ei kannata missään tapauksessa jättää väliin!