Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Justice League: The New Frontier

Justice League: The New Frontier

Vähän varttuneempien animaatio loistaa vasta lisämateriaaleillaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuosituhannen alkupuolella DC Comics julkaisi useammassa osassa varsin kuuluisaksi nousseen sarjakuvatarinan Justice League: The New Frontier, joka oli kyvykkään sarjakuvataiteilijan Darwyn Cooken käsialaa. Tarina sovitettiin animaatioksi vuonna 2008, ja nyt leffa julkaistaan uudestaan Blu-rayna isomman budjetin Justice League -elokuvan Blu-ray-version vanavedessä. Animaatio itsessään on taatun varmaa laatua tekemättä mitään poikkeuksellista vaikutusta. Erityiseksi ansioksi ovat silti luettavissa suorastaan loistavat lisämateriaalit.

HQ

Eri puolella maailmaa elelevät DC Comicsin supersankarit eivät ole kauhean hyvissä väleissä keskenään, mutta vuonna 1954 Korean sodan jälkimainingeissa alkaa tapahtua. Kauhea pahuus nimeltä Keskus nousee, ja se uhkaa koko kaikkeutta (kuinkas muuten). Ei siis ole muuta mahdollisuutta kuin koota supersankareiden rivit, ja käydä taistoon. Siinä sivussa tullaan kertoneeksi myös Vihreän lyhdyn alkuperätarina, mikä on ratkaisuna hieman erikoinen.

Animaation keskiössä ei tunnu olevan itse tarina tai sen toimintakohtaukset. Homman nimi ovat erilaiset henkilöhahmot, joita on huomattava määrä. Tästä seuraa se, että elokuvasta nauttiminen edellyttää ennakolta vahvaa nörtteilyasennetta DC Comicsin supersankareita kohtaan. Ketään ei nosteta keulakuvaksi, vaan melkein kaikki saavat osansa kokonaisuudessa. Vähimmälle huomiolle jää ehkä Aquaman, ja Cyborg puuttuu kokonaan. Yleinen tunnelma on oikein viimeisen päälle mallia "truth, justice and the American way".

Animaatio on tuttua DC-laatua. Toisin sanoen piirrosjälki on yksinkertaista ja liike sujuvaa. Äänimaailma on varsinkin musiikin osalta energistä ja mieleenpainuvaa. Ääninäyttely ei harmillisesti erotu niin paljon edukseen kuin pestattujen kuuluisuuksien lukumäärä antaisi luvan odottaa. Batmanin äänenä ei kuulla ikonista Kevin Conroyta, vaan vähemmän tunnettua Jeremy Sistoa. Teräsmiehenä puolestaan ääntelee Twin Peaksin ja Sinkkuelämän Kyle MacLachlan.

Kuten jo tuli mainituksi, kovimpia faneja lukuun ottamatta kannattavan katsomiskokemuksesta tekevät lisämateriaalit. Niissä käydään muutaman tunnin aikana läpi katsaukset niin sarjakuvabisneksen historiaan, erilaisiin kehitysvaiheisiin kuin tekijä Darwyn Cooken persoonaankin. Erityisen kiintoisia ovat seikkaperäiset analyysit supersankarien merkityksestä sarjakuville, ja toisaalta millainen on hyvä superpahis.

Tämä on mainos:

Vaikka itse elokuva ei niin vaikutusta onnistukaan tekemään, voi julkaisua suositella siihen sisällytettyjen lisämateriaalien ansiosta.

Justice League: The New FrontierJustice League: The New FrontierJustice League: The New Frontier
Justice League: The New FrontierJustice League: The New Frontier
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä