Suomi
Gamereactor
ennakot
Just Cause 2

Just Cause 2

Joskus siirtyminen diktatuuriin käy näppärästi: Panau-saaren presidentin poika murhauttaa isänsä ja siirtyy näin saarivaltion johtoon. Sellainen peli ei vetele, joten apuun lähetetään mieluummin ilmassa kuin maassa viihtyvä palkkasoturi Rico Rodriquez.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rico ei ole suinkaan yksin Panauta vapauttamassa. Samat päämäärät ovat nimittäin myös saarelta löytyvällä kolmella rikollisorganisaatiolla, joskin lähtökohdat vallanvaihdokselle ovat joka porukalla eriävät. Tylsin ja tavallisin poppoo on perinteinen pukumiesmafia, toinen puolestaan saarta luonnontilaan palauttava äärihippiliike ja kolmas reippaasti Che Guevaran oppeja noudattava pienarmeija. Jokainen joukkio tahtoo lisää elintilaa saarelta, joten Rico järjestää sitä kullekin määränpäätä kohti vievää tietoa vastaan. Tapahtumat etenevät kasaratoimintaleffoista tutulla vakavuudella, eli velmusti virnuillen.

Aivan perinteistä rynnäkköä vihollista vastaan Just Cause 2 ei muutenkaan tarjoa. Jo edellisessä osassa nähdyn liitovarjon lisäksi Rico on varustettu Bionic Commandolta rosmotulla koukkukädellä, joka varastaa koko pelin välittömästi. Vai kuinka monessa pelissä kiivetään ensin pitkin pystysuoraa seinää, kaapataan helikopteri lennosta, hypätään samaisesta kopterista liitovarjolla kattoikkunasta sisään ja jatketaan taistelua jalan? Koukulla voi myös vetää vihollisia alas torneista ja sitoa näitä vaikkapa seiniin ja kulkuvälineisiin kiinni. Mitä monipuolisemmin koukkua oppii hyödyntämään, sitä hauskempaa pelaaminen on.

Hupia ei jätetä pelkkään temppuiluun, sillä valtavaa tuhoa ja maittavia räjähdyksiä ei ainoastaan voi, vaan myös pitää aiheuttaa. Sitä mukaa kun pelaaja pistää saarella tuulemaan, aukeaa eteen uusia tehtäviä ja varusteita. Aivan mitä tahansa ei voi posauttaa ilmaan, vaan pelkästään valtion omistukseen merkittyjä kohteita. Joka tapauksessa paukuteltavaa on paljon ja taistelukentällä ei pääse kertaakaan tulemaan tylsää.

Just Cause 2 pätee myös mittakaavallaan. Panaun saarelta löytyy liki 300 kaupunkia ja kylää ja koko saaren pinta-ala on arviolta 1000 neliökilometriä. Saaren maisemat vaihtelevat kauniista aurinkorannoista jylhän lumisiin vuorimaisemiin, joten maisemien osalta vaihtelua piisaa. Saarella liikkumiseen tarjolla on yli 100 erilaista ajoneuvoa aina moottoripyöristä jumbojetteihin. Pelin skaalan huomioon ottaen jo ennakkoversio toimi yllättävän bugittomasti ja sujuvasti. Ottaen huomioon että ensimmäinen Just Cause tuli tunnetuksi lähinnä hurjan bugisuutensa ansiosta, näinkin toimivaan koodiin törmääminen tässä vaiheessa on varsin miellyttävää.

Tämä on mainos:

Jos kaikki menee putkeen, Just Cause 2 tulee olemaan yksi pelivuoden mustimmista hevosista. Pelissä on alusta pitäen hirmuinen rytinä päällä ja leukaansa saa keräillä lattialta jatkuvasti. Panau näyttää upealta, kikkailu on mielettömän hauskaa eikä peli ota itseään liian vakavasti. Kaiken huippuna tekemistä näyttäisi olevan valtava määrä. Tuskin maltan odottaa maaliskuuta.

Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Tämä on mainos:
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
Just Cause 2
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Just Cause 2Score

Just Cause 2

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Panaun kokoinen hiekkalaatikko monine leluineen ja tekemisineen on viihdyttävä ja huima kokemus, ja ahkera keräilijä saa pelikelloon helposti kolmenumeroisen luvun.Ladataan seuraavaa sisältöä