Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Jurassic World: Dominion

Jurassic World: Dominion

Kolmas ja viimeinen osa Jurassic World -trilogiaan ei oikein vakuuta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kolmas ja viimeinen Jurassic World -elokuva tuo yhteen ja samaan kasaan koko elokuvakatraan jengin. Lopputuloksena saadaan se sarjan kaikkein huonoin elokuva. Lisäksi jännitys ja kauhu loistavat poissaolollaan. Luvassa on 2 h 20 min. leffaa, jossa on joitakin hyviä hetkiä.

HQ

On melkein mahdotonta tiivistää selkeään tekstimuotoon sitä, mitkä kaikki asiat ovat pielessä Jurassic World: Dominionissa. Tarina on liian iso vieden katsojia pitkin maailmaa katsomaan, miten dinosaurukset ovat sotkeneet ihmisten elämän maapallolla. Toisaalta tarina katsoo aihettaan liian kapeasta vinkkelistä. Uutispätkissä ihmiset kohtaavat kovempia saalistajia siellä ja täällä, mutta sitten zoomataankin oikein lähelle Chris Prattin Owen Gradya, Bryce Dallas Howardin Claire Dearingia ja Isabella Sermonin Maisie Lockwoodia. Elokuva ei onnistu luomaan kuvaa pulassa olevasta yhteiskunnasta.

Dinosaurukset ovat siis ihmisten keskellä, ja moinen vaikuttaa kaikkeen kalastamisesta maanviljelyyn. Moinen ei kuitenkaan ole se pääasiallinen uhka. Se isoin uhka ovat geneettisesti muunnellut heinäsirkat, jotka uhkaavat tuhota maailman ruokavarannot. Toisin sanoen elokuva luo kokonaan uuden uhan ihmisille niiden dinosaurusten rinnalle, ja vielä kokonaan uuden genetiikan firman Biosynin, jota johtaa kovasti Elon Muskin ja Tim Cookin tyylinen Lewis Dodgson.

Owen, Claire ja Maisie tarvitsevatkin nyt ulkopuolista apua, ja sitä tarjoavat Alan Grant, Ellie Sattler ja Ian Malcolm. Vanha kaarti hoitaa työnsä hienosti, mutta väkeä on lopulta liikaa. Mukana ovat meinaan vielä uudet naamat Barry Sembene, Ramsay Cole ja DeWanda Wise. Näin ollen kehenkään ei ole aikaa syventyä riittävästi.

Tämä on mainos:
Jurassic World: DominionJurassic World: Dominion

Mutta mitäpä sitä mistään muusta, kunhan ruudulla näkyy dinoja? Niitäkin on mukana, ja elokuva on parhaimmillaan silloin, kun Jurassic World: Dominion päästää dinon irti ihmisten kimppuun. Maltalla Pratt pakenee raptoreita moottoripyörällä, ja tämä osuus toimii hyvin. Niin ikään viimeisessä kolmanneksessa on jaksoja, joissa on vauhtia ja energiaa. Leffa on siis parhaimmillaan silloin, kun se tarjoaa katsojan odottamia asioita.

Sisältöä on kuitenkin liikaa liian tiiviiksi pakattuna. Lopulta katsoja on uuvuksissa kaikesta roinasta, eivätkä ne hyvät hetket enää muistu mieleen.

On silti tärkeää painottaa, ettei Jurassic World: Dominion ole tyystin kelvoton. Kaikesta huokuu hukattu mahdollisuus. Jos siis ne kaksi aikaisempaa eivät oikein "napanneet", ei kannata tältäkään ihmeitä odottaa.

Tämä on mainos:
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä