Suomi
Gamereactor
arviot
JoJo's Bizarre Adventure All Star Battle

JoJo's Bizarre Adventure All Star Battle

JoJon kummalliset seikkailut kääntyivät tv:stä ja mangan sivuilta vähintään yhtä sekopäiseksi tappelupeliksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Japanissa jo kolmatta vuosikymmentään mangana elävä Jojo's Bizarre Adventure ei meillä ole koskaan noussut kulttistatusta suuremmaksi ilmiöksi. Kärjistettynä kyseessä on tunnetumpien Dragonballien ja Narutojen kaltaista machoilua, tosin hieman aikuisempaan makuun suunnattuna. JoJo's Bizarre Adventure All Star Battle niputtaa samoihin turpakäräjiin 32 mangoista ja animeista tuttua hahmoa sekä koko sarjan elinkaaren käsittävän juonikuvion, joten tiedossa on kosolti fanipalvelua ja ihailtavia yksityiskohtia. Ummikoille ja silkkaa taistelua etsiville peli on nimensä mukaisesti erittäin kummallista tavaraa.

Suuresta, ja lisäosien myötä kasvavasta, hahmovalikoimasta huolimatta 2D-mätkintä on aluksi jokseenkin yksitoikkoista. Peruskombot lähtevät joka hahmolla samoilla liikesarjoilla, mikä tekee ottelemisesta pidemmän päälle tylsää puurtamista. Oudosti jo yhtä lyöntiä takomalla pääsee käsiksi tehokkaisiin sarjoihin, jolloin oppimiskäyrä varsinkin konetta vastaan taistellessa laskee roimasti. Onneksi hahmojen viisi erilaista luokkaa pitävät mielenkiintoa yllä, ja mukana on niin vampyyreja, suojelusolentoja käyttäviä taistelijoita sekä pari hevosratsastajaakin. Erityisesti Stand-suojelijat tuovat voiman tunnetta jakaessaan pitkiä kombojaan taistelijan aisaparina.

JoJo's Bizarre Adventure All Star BattleJoJo's Bizarre Adventure All Star Battle

Kolmeen eri voimaan jaettavia iskuja jakamalla täydennetään Heart Heat Gauge -mittaria, jolla taasen päästään käsiksi pelin tehokkaimpiin iskuihin. Yhden täytetyn pisteen voi kuluttaa kombon päättävään voimaniittiin ja kahdella pisteellä aukeaa pitkän animaation saattelema lopetusliike. Myös areenat tuovat omat taktiikkansa ympäristötuhon myötä. Vastustajan voi potkaista ohi surauttavan auton eteen tai ujuttaa salamoinnin alle. Aktiiviset areenat yhdistettynä jokseenkin epätasapainoisiin hahmoluokkiin tekevät pelistä enemmän viihdettä kuin vakavan haastajan genren kilpailullisimmille edustajille.

Tämä on mainos:

Ulkoisesti peli on komeaa katseltavaa hiottujen cellshading-grafiikoidensa ansiosta. Anime-henkeä on ujutettu mukaan ajoittaisilla, taistelun katkaisevilla animaatioilla sekä ruudussa vilisevillä reaktioilmeillä ja sivuhahmojen tapahtumilla. Peli pyörii alati sulavasti, vaikka animaatiolle käytössä onkin tappelupeleille jokseenkin pyhäinhäpäisevät 30 ruutua sekunnissa.

Pelimuodoissaan JoJo kompuroi pahasti. Saagaa läpikäyvä tarinamoodi on kerrottu tylsästi silkalla tekstillä, eikä sen erikoiset tapahtumat ja otteluiden taustat aukene ummikoille oikein mitenkään. Netissä pelattavassa kampanjassa mätkitään konetta vastaan, mutta nettipakko selittyy kampanjaan upotetuilla mikromaksuilla. Kampanjaottelut kuluttavat energiaa, joka latautuu ajan myötä tai lompakkoa löysäämällä. Myös otteluita helpottavia kykyjä on mahdollista ostaa kaupan kautta. Valitettavasti vain perinteiset Arcade- ja nettiottelut ovat kunnolla toteutettuja, mutta hahmovalikoima kompensoi pelitilojen puutetta.

JoJo's Bizarre Adventure All-Star Battle on selkeästi faneille suunnattu viihdepaketti, joka ei laiskojen pelitilojensa sekä liiankin simppelöidyn taistelunsa vuoksi yllä genrensä parhaimpiin. Erikoista hahmokaartia käy kuitenkin mieluusti läpi, ja visuaalisesti peli on kauttaaltaan komeaa ja sangen kummallistakin katseltavaa.

HQ
Tämä on mainos:
JoJo's Bizarre Adventure All Star BattleJoJo's Bizarre Adventure All Star BattleJoJo's Bizarre Adventure All Star Battle
JoJo's Bizarre Adventure All Star BattleJoJo's Bizarre Adventure All Star Battle
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Iso ja erikoinen hahmokaarti, sulavan näköinen ja yksityiskohtainen
-
Turhan helppo oppia, kesken jääneet pelimuodot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä