Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
John Wick: Chapter 4

John Wick: Chapter 4 on sarjansa paras tähän asti

Baba Yaga on palannut, ja viihdyttää loppumattomalla varannolla toimintakohtauksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

John Wick -elokuvissa on sellainen "tiedät mitä saat" -tunnelma. Katsoja tietää jo ennakkoon, että tulossa on Keanu Reeves laittamassa muutaman tunnin ajan pahiksia armotta nippuun. Ja silti kansa jaksaa katsella, koska kyseessä on toimintaa huippulaadulla. Neljäs John Wick -elokuva on se sarjansa paras. Raina on viihdyttävä, täydellisesti rytmitetty, hyvin näytelty, mahtavasti koreografioitu, luovasti ja kauniisti kuvattu persoonallisuutta ja huumoria unohtamatta. Täydellinen se ei ole, mutta niin paljon menee oikein, ettei oikein voi valittaa.

Taistelukohtauksia uusimassa John Wickissa sitten riittää. Kestoa on vajaa kolme tuntia, ja toimintaa on enemmän kuin monessa muussa elokuvassa yhteensä. Lisäksi toiminta on merkityksellistä, eikä se ala toistamaan itseään. Tämä elokuva osoittaa sen, että stunt-näyttelijät tarvitsisivat oman palkintokategoriansa Oscar-gaalaan.

Kuvaus nostaa elokuvan uudelle tasolle. Lavasteet ja tunnelma ovat esimerkilliset, ja saa katsojan kiinnostumaan maailmasta. Japani on neo-noiria, Berliini kyberpunkkista ja ääniraita bassovoittoista. Kuvakulmat valitaan mielikuvituksellisesti siten, että aina osaa arvostaa toimintaa uudella tavalla. Toimintajakso kestää yleensä 20 minuuttia.

Tämä on mainos:
John Wick: Chapter 4
Photo: IMDb

Kolmen tunnin kesto saattaa epäilyttää, mutta elokuva käyttää aikansa hyvin. Toiminta on, kuten sanottua, mahtavaa, mutta kun mätke päättyy, on katsoja valmis seuraamaan tarinan edistymistä. Silloin on näyttelijöiden aika loistaa. Ian McShanen Winston on edelleen viisas, Donnie Yenin Caine melkein vie huomion tyystin itselleen, Bill Skarsgårdin Marquis on kostonhimoinen ja julma. Ne pienemmät roolit kuitenkin loistavat parhaiten. Yleensä elokuvissa sivuhahmot jäävät lapsipuolen asemaan varsinkin, jos heitä on paljon. Näin ei kuitenkaan ole tällä kertaa.

John Wick: Chapter 4 ei ole täydellinen. Käsikirjoittajat tietävät katsojien odottavan taisteluita, joten näiden välissä olevat tarinalliset osuudet jäävät ajoittain turhan vähälle huomiolle. Juoneen jää aukkoja, jotka katsojan on tilkittävä itse omilla arvauksilla. Joistakin kohtauksista näkee, että teemaan ehkä palataan jatko-osissa tai spinoff-elokuvissa. 170 minuutin mittaan luulisi kuitenkin mahtuvan edes joitakin loppuun saatettuja juonikuvioita.

Toimintaelokuvana John Wick: Chapter 4 on silti mahtava. Kyseessä on se sarjansa paras osa, ja se tarjoilee katsojalle kaikkea tarvittavaa. Tämän rainan parissa on hyvä viettää aikaansa nyt maaliskuussa.

Tämä on mainos:
John Wick: Chapter 4
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä