Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeet

Kahden maailman välissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeetJBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeet

JBL:n nappikuulokkeiden uusin vesa Tune Flex iskee markkinoille lupauksella, että näistä kuulokkeista voi nauttia kahdella eri tavalla. Niitä voi käyttää sekä perinteisinä suljettuina että avoimina nappikuulokkeina. Joustavuutta lupaavat saturaisen hintaiset napit kuulostavat kyllä hyvältä paperilla, mutta onko lupauksille katetta?

Kuulokkeet tulevat tyypillisessä JBL:n paketissa, jossa on aika lailla peruskattaus tarvikkeita. Itse nappien ja latauskotelon lisäksi mukaan on pakattu USB-C-tyyppinen latauskaapeli ja yhteensä neljä paria korvasovitteita, joista yksi pari on avoin ja kolme muuta ovat erikokoisia eristäviä sovitteita. Toiveisiini on myös vastattu, sillä nyt mukana tulee myös pieni muovikotelo, johon eri korvasovitteet voi pakata mukaan.

Kuten muissakin JBL:n malleissa, kuulokkeiden toimintaa hallitaan sovelluksen avulla. Uutuutena sovelluksessa on nyt kaksi eri tilaa kuulokkeille: avoin ja eristävä. Tämä vaikuttaa äänenlaatuun, joten kannattaa muistaa käydä kytkemässä oikea tila päälle korvasovitteita vaihdettaessa. Muutoin ohjelmisto ja hipaisupinnat toimivat kuten muissakin malleissa. Etenkin tahattomia painalluksia tulee edelleen, mutta tämä näyttää olevan suunnitteluongelma, jonka kanssa on vain opittava elämään.

Tämä on mainos:
JBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeetJBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeet

Ulkoasultaan nappikuulokkeet ovat tyylikkään huolitellut. Mattapintainen musta muovi tekee kuulokkeista huomaamattomat, mutta samalla myös tyylikkäät. Latauskotelo on suunniteltu aivan uusiksi, ja tällä kertaa kuulokkeet pujotetaan latautumaan lyhyeltä sivulta. Kotelo on kyllä tyylikkään näköinen, mutta samalla se on todella epäkäytännöllinen. Kuulokkeita on vaikea saada välillä hyppysiinsä, koska tarttumapinta-alaa niihin on todella vähän. Pidän enemmän esimerkiksi JBL Live Pro 2:n latauskotelosta. Nyt suunnittelua on tehty lähinnä suunnittelun vuoksi, sillä vanha ratkaisu toimi paremmin.

Käytössä JBL Tune Flex on kahtiajakoinen tapaus. Avoimella mallilla en saanut säädettyä ääniä mielestäni mieleisekseni. Olivatpa asetukset mitkä tahansa, äänenlaatu jäi ohueksi ja hengettömäksi. Eristäviin sovitteisiin vaihtaminen auttaa tähän ongelmaan, jolloin musiikista pystyy nauttimaan kiitos tasapainoisen äänimaailman.

Käyttömukavuudeltaan kuulokkeet menevät eristävillä sovitteilla Live Pro 2:n ja Reflect Aeron välimaastoon. Avointa mallia voi pitää korvissa ilman ongelmia, mutta eristävässä tilassa napit tuntuvat pitemmän päälle epämukavilta. Korvaosan sovite tulee suoraan kiinni hieman paksumpaan osaan, joka ainakin itselläni painoi sitten ikävästi korvaa.

Tämä on mainos:
JBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeetJBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeet

Nappikuulokkeissa on hyvät sisäänrakennetut mikrofonit, joiden ansiosta ääni kuuluu vastapuolelle kirkkaasti. Useimmiten he eivät edes huomanneet, että puhuin kuulokkeet päässäni.

Kuulokkeiden akunkesto on hyvä. Yhdellä latauksella voi kuunnella 6-8 tuntia musiikkia asetuksista riippuen, ja latauskotelon avulla saa 18-24 tuntia lisää aikaa. En onnistunut kuluttamaan kuulokkeiden akkua loppuun työpäivän aikana, tosin tähän kuuluivat pakolliset korvien lepuuttamistauot.

Mitä Tune Flexistä jää lopulta käteen? Minulle kuulokkeet jättivät tunteen, että ne ovat näin Tampereen hupiveikkoja Kummelia lainatakseni "välimallin jätkä". Rahalla ei saa kahta täysin mahtavaa kokemusta, sillä molemmat jättivät toivomisen varaan. Avoimena mallina äänenlaatu on ohut, kun taas eristävänä mallina käyttömukavuus ei ollut paras mahdollinen. Mikäli kaipaat hyviä eristäviä nappikuulokkeita, suosittelisin kokeilemaan JBL Live Pro 2 -mallia. Toisaalta taas Tune Flexin saa mukaansa 50 euroa halvemmalla, joten ne sopivat hieman pienempään budjettiin.

JBL Tune Flex ovat välimallin kuulokkeet
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Äänenlaatu on hyvä eristävässä tilassa, erilaisille sovitteille tulee vihdoinkin säilytyskotelo, tyylikäs ulkoasu, akunkesto
-
Hipaisupintojen tyypilliset ongelmat, avoimilla korvasovitteilla äänenlaatu jää hengettömäksi, eristävillä sovitteilla käyttömukavuus kärsii, latauskotelon suunnittelu ontuu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä