Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Tour Pro 2 ovat kenties markkinoiden parhaat lajissaan

Kenties markkinoiden parhaiten istuvat in-ear-kuulokkeet loistavalla äänenlaadulla ja huikeilla säätömahdollisuuksilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Tour Pro 2 ovat kenties markkinoiden parhaat lajissaanJBL Tour Pro 2 ovat kenties markkinoiden parhaat lajissaan

JBL:n Tour Pro 2 -kuulokkeet ovat merkille tuttuun tapaan äänenlaadultaan, ominaisuuksiltaan ja säätömahdollisuuksiltaan loistavat, mutta myös muutoksia muihin malleihin verrattuna on tapahtunut. Ulkonäöltään TP 2:t ovat hieman lelumaiset ja kotelo on melkoinen möhkäle. Lelumaisuuden ohella mukana on kuitenkin kenties markkinoiden paras istuvuus, sillä napit sujahtavat korvaan kuin jalka monoon ja mono sukseen eivätkä liiku tahtomatta, vaikka päätä hakkaisi seinään. Napit ovat myös niin kevyet, ettei niitä aina edes huomaa, ja mukavuudessaan TP2 onkin aivan omaa luokkaansa. Mukana tulee myös kolme erikokoista vaihtoparia silikonisia päitä, joilla istuvuutta saa viilattua omaan korvaan sopivaksi.

Kotelon ulkonäkö ei ole yhtä tyylikäs kuin Live Flex -mallilla, sillä koteloon on mahdutettu pieni kosketusnäyttö. Vaikka näytön ansiosta tyylipisteet putoavatkin, korvaa sen käytännöllisyys menetetyt pisteet mennen tullen. Näytöstä voi säädellä äänenvoimakkuutta ja vaihtaa raitaa, sekä säätää melunvaimennuksen tilaa ja käyttää find my buds -toimintoa, joihin muuten tarvitsisi vaivautua avaamaan sovellus. Näytössä on valittavana muutamia eri taustakuvia ja myös omia kuvia voi ladata koteloa koristamaan. Näytön toiminnot jakautuvat 13 sivulle, joiden välillä navigoidaan pyyhkäisemällä. Näytön toiminnot ovat yksinkertaiset, ja selkeästi käytännön toteutus tarvitsee vielä hiomista, mutta idea on mainio. Jo tällaisenaan näyttö on kätevä ja tervetullut lisä.

JBL Headphones -sovellus kannattaa kosketusnäytöstä huolimatta ladata ja ottaa käyttöön, sillä JBL:n tapojen mukaisesti sen avulla säätömahdollisuudet ja ominaisuuksien määrä kohoavat kuulokkeiden parhaimmistoon. Sovelluksen kautta voi viritellä taajuuksia täysin vapaasti tai valita valmiista profiileista. Myös melunvaimennusta ja virransäästön asetuksia voi viritellä. Sovelluksesta pääsee lisäksi käsiksi JBL:n omaan Personi-Fi-toimintoon, joka on käytännössä kuulotesti, jonka perusteella sovellus luo yksilöllisen taajuusprofiilin. Find my buds -toimintoa käyttämällä kuulokkeet saa piippaamaan äänekkäästi, minkä avulla hajamieliset löytävät hukkuneet kuulokkeensa helpommin. Ominaisuutta ei kannata käynnistää kuulokkeiden ollessa korvissa, sillä syntyvä mekkala on melkoinen. SilentNow -toiminto aktivoi melunvaimennuksen ja sammuttaa Bluetooth-yhteyden. Ominaisuuden myötä napit toimivat ikään kuin korvatulppina ja SilentNow mahdollistaa oman rauhan ja hiljaisuuden hälinän keskellä. Sovelluksesta ominaisuuden voi myös ajastaa ja siihen voi säätää herätyksen.

Tämä on mainos:

Kuulokkeiden melunvaimennus on aktiivinen, eli ne sisältävät neljä mikrofonia, jotka havaitsevat ulkopuolisia ääniä ja säätävät melunvaimennusta sen mukaan. Tämä ANC onkin mahtava ominaisuus, mutta sen toimivuus jää Tour Pro 2:ssa keskinkertaiseksi. Vaimeat äänet suodattuvat hyvin, mutta vähääkään lujemmat äänet pääsevät vaimennuksen läpi tahrimaan kuuntelukokemusta, ja lähellekään Bosen kuulokkeiden tasoa ei päästä. Melunvaimennuksen vaihtoehtoina on täyden vaimennuksen lisäksi Ambient Aware- ja Talk Thru -tilat, joiden myötä kuulokkeet vaimentavat tai vahvistavat ulkopuolisia ääniä valikoidusti, jotta esimerkiksi puhe pääsee läpi ja haluttaessa voimistuu.

JBL:n tilaäänitoiminto on niin ikään kiva ominaisuus, jonka tarkoitus on parantaa pelien ja elokuvien immersiota. Ominaisuus toimii kohtalaisesti, muttei tarjoa mitään mieltä mullistavaa. Sovelluksen käyttö on helppoa ja selkeää, mutta sen käynnistäminen on jokseenkin ärsyttävää, sillä sovellus tarvitsee joka kerta käyttöoikeuden sijaintiin.

Itse kuulokkeissa on kosketustoiminto, jolla oletusarvoisesti säädellään melunvaimennusta ja musiikin toistoa. Välillä toiminto toimii hyvin. Välillä se on kuitenkin liiankin herkkä ja kuulokkeen asentoa korjatessa tapahtuu herkästi vahinkopainalluksia ja välillä taas komentoa joutuu yrittämällä yrittämään useita kertoja. Kosketustoimintoja pystyy niinikään vaihtamaan sovelluksen kautta.

Äänenlaadun osa-alueella Tour Pro 2 loistaa kirkkaana. 10 mm dynaamiset kaiutinelementit kattavat 20 Hz - 20 kHz taajuudet ja kaikki taajuudet kuuluvat hyvin ja häiriöittä, vaikka musiikkia popittaisi (liiankin) kovaa. Melko matalan 16 Ohmin impedanssilla kuulokkeet on selkeästi optimoitu lähinnä mobiililaitteille, ja testaus tapahtuikin miltei yksinomaan puhelimella.

Tämä on mainos:

Puheluihin TP2 soveltuu hyvin ja niitä varten napeissa on kuusi laadukasta mikforonia. Laite onnistuu suodattamaan ylimääräisiä ääniä pois todella hyvin. Tuuli tai liikenteen melu ei juurikaan kuulu läpi ja puheluiden äänenlaatu pysyi mintissä kaikissa testaustilanteissa. VoiceAware -ominaisuudella voi lisäksi säädellä voimakkuutta, jolla oma ääni kuuluu itselle takaisin.

Myös akunkestosta TP2 keräilee täydet pisteet, sillä nappien virta riitää noin 10 tunnin luukutukseen ja kotelosta löytyy löpöä 32 tunnin lisälatauksen verran. Yhteensä siis 40 tuntia kuunteluaikaa ilman latausta on langattomille napeille loistava lukema. Jos aktiivinen melunvaimennus on päällä, putoavat lukemat 8:n ja 24:n tuntiin, mikä on silti hyvä suoritus. Lataus on myös ilahduttavan nopeaa, ja valmistaja lupaa 15 minuutin latauksella 4 tuntia kuunteluaikaa. Lataus tapahtuu mukana tulevalla USB-C-kaapelilla, jolle on paikka kotelon pohjassa. Laite tukee myös langatonta latausta Qi-alustalla. Sitä ei kuitenkaan tule mukana, vaan se on hommattava erikseen.

Yhteys muodostuu Bluetooth 5.3:lla ja pakkauksenhallintamuotoina toimivat AAC ja SBC. Yhteys on huomattavasti vakaampi kuin Live Flex -mallissa ja läpäisee hyvin yhden seinän, oven tai ikkunan verran. Laitteella on IPX5 luokitus, joten ne kestävät kosteutta ja pölyä kohtalaisen hyvin, mutta eivät kuitenkaan ole vedenpitävät. Tässä kuulokkeet kuuluvat samaan kastiin kuin valtaosa kilpailijoista. Kuulokkeita pystyy ohjaamaan myös äänellä Alexan tai Googlen assistantin kautta, ja sovellus auttaa ääniohjauksen määrittämisessä.

Tour Pro 2:t ovat kaikenkaikkiaan todella laadukkaat kuulokkeet. Istuvuus on kenties markkinoiden paras ja säätömahdollisuuksia ja lisäominaisuuksia on hurjasti. Myös äänenlaatu ja akunkesto ovat huipputasoa. Joidenkin lisäominaisuuksien toiminta kuitenkin jää keskinkertaiseksi ja varsinkin melunvaimennuksen osalta toivoisi melkoisen hintavien (noin 280 euroa) kuulokkeiden yltävän parempaan suoritukseen. TP2:t ovat siitä huolimatta huipputason kuulokkeet ja hintaluokassaan varsin varteenotettava vaihtoehto. Erityisesti istuvuus ja kätevä älykotelo saavat kuulokkeet erottumaan joukosta edukseen.

JBL Tour Pro 2 ovat kenties markkinoiden parhaat lajissaanJBL Tour Pro 2 ovat kenties markkinoiden parhaat lajissaan
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Loistava äänenlaatu, erinomainen istuvuus, kotelon kosketusnäyttö, hyvä akunkesto, paljon lisäominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia
-
Keskinkertainen melunvaimennus ja tilaäänitoiminto, kotelo on melkoinen möhkäle, hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä