Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Reflect Mini NC

Pienet urheilukuulokkeet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Äänentoistolaitteisiin keskittynyt JBL on hiljattain kasvattanut valikoimaansa langattomilla Reflect Mini NC -kuulokkeilla. Ne ovat yrityksen vastine alati kasvavalle treenimusan kuuntelulle, jossa ylimääräiset johdot ja muut härpäkkeet halutaan karsia pois urheilusuorituksen tieltä.

Muotoilultaan kuulokkeet noudattavat evämallisten urheilukuulokkeiden linjaa. Molemmissa kuulokkeissa on pieni eväksi kutsuttu uloke, joka lepää korvalehden sisäpintaa vasten. Osan tarkoituksena on auttaa kuulokkeita asettumaan korvakäytävän suulle oikein, mikä parantaa napakkaa istuvuutta. Tästä on hyötyä etenkin tärähdyksiä sisältävässä urheilussa, kuten juoksussa.

JBL Reflect Mini NC

Reflect Mini NC ei riko evämuotoilun toimivaa lähtökohtaa, vaan niillä on tismalleen yhtä hyvä istuvuus kuin millä tahansa muilla evämallisilla kuulokkeilla. Vaikka uniikista innovaatiosta ei sinällään voida puhua, on JBL:n urheilumallistolla yksi käyttäjäystävällinen etu. Sekä evien että korvakäytäviä vasten asettuvien pehmusteiden mitat ovat valittavissa molemmille korville erikseen. Pakkauksessa on kolmen kokoisia vaihtopaloja, joita voi yhdistellä vapaasti.

Tämä on mainos:

Itse löysin parhaan istuvuuden asettamalla vasempaan korvaan pienen pehmusteen ja keskikokoisen evän, kun taas oikealle puolelle tungin vain keskikokoisia täytteitä. Säätövara on oikein tervetullut ominaisuus, jollainen olisi suotavaa olla kaikissa evämallisissa kuulokkeissa. Evämalliset muotoilut kärsivät nimittäin, perinteisten nappikuulokkeiden ohella, ensimmäisenä pienistäkin istuvuusongelmista, mikä johtaa helposti kesken treenin lattialle putoilevaan äänentoistoon.

JBL Reflect Mini NC

Vaikka muotoilu ja säädettävyys tuovat kuulokkeille täydet pisteet käyttömukavuudesta, varsinainen äänimaisema jättää ristiriitaiset fiilikset. Basso soi hämmentävän voimakkaasti ja syväalaisesti, mikä luo vaikutelman pippurisen purevasta äänentoistosta, mutta samalla muu ääniala kärsii. Jo perusasetuksilla korostettu basso hautaa muita ääniä alleen. Tilanteeseen ei saa merkittävästi helpotusta, vaikka kuulokkeiden hienosäätöön tarkoitetulla puhelinsovelluksella kytkisi bassoefektit minimiin.

Urheilukuulokkeiden kuvitteellisen kohdeyleisön mukaisesti äänimaisemassa on selvästi priorisoitu bassopainotteinen "jaksa vielä hetki" treenimusiikki, mikä ei ilahduta harmonisempien kannustinäänien ystäviä. Rauhallisten joogahetkien ja idyllisten metsävaellusten parhaaksi valinnaksi ei Reflect Mini NC siis taivu. Selkeän bassosuosimisen takia laaja-alaiseen hifistelyyn kuulokkeita ei voi myöskään suositella, mutta arkista peruskuuntelua hakevalle ne tyydyttävät tarpeet.

Tämä on mainos:
JBL Reflect Mini NC

Pelkän äänentoiston ohella äänimaisemaan vaikuttavat kuulokkeiden melunvaimennusominaisuudet. Sisäänrakennettu smart ambient -tekniikka pyrkii estämään ulkomaailman häiriöäänet, jotta musiikkiin ja muuhun äänisisältöön saa keskittyä rauhassa. Samaan teknologiaan sisältyy myös lupaus puheäänen tunnistamisesta, jolloin kuulokkeita ei tarvitse repiä pois, kun haluaa vaihtaa pari sanaa treenikaverin kanssa.

Smart ambient toimii valikoiden, sillä keskustelun mahdollistajaksi siitä ei ole. Neutraali puheääni tulkitaan häiriötekijäksi, vaikka kuulokkeiden asetuksista koettaisi kuinka priorisoida keskustelemisen. Autoliikenteen ja pyöräilijöiden ääniä kuulokkeet osaavat kuitenkin päästää sopivissa määrin läpi, joten ulkona uskaltaa liikkua pelkäämättä, mitä näkökentän ulkopuolella tapahtuu.

JBL Reflect Mini NC

Hiukan yllättäen hikiseen urheiluun suunniteltujen kuulokkeiden paras paikka onkin puutteiden takia äänekäs koti tai toimisto, sillä ihmisten lisäksi kuulokkeet blokkaavat äärimmäisen tehokkaasti samassa huoneessa sijaitsevien tietokoneiden ja näppäimistöjen ääniä. Kun tämän yhdistää noin 7 tunnin ja 20 minuutin akunkestoon, täyteen ladattu Reflect Mini NC on varsin toimiva rauhallisen työpäivän takaaja.

Tarvittaessa akkukeston saa varsin vaivattomasti tuplattua, sillä kuulokkeiden säilytysrasia toimii kevyesti mukana kulkevana varavirtalähteenä, jolla kuulokkeet saa nopeasti ladattua ilman pistorasiaa. Taskun pohjalle mahtuva lisävirta onkin eittämättä paketin parhaita puolia, vaikka se ei kumoa äänimaiseman ongelmia. Niinpä JBL:n langattomat uutukaiset sopivat parhaiten heille, jotka haluavat vain keskustelutonta rauhaa ja mukavaa istuvuutta välittämättä äänen tasapainoisesta kokonaisuudesta.

JBL Reflect Mini NC
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvä muotoilu, säädettävä istuvuus, säilytyskotelo toimii vara-akkuna
-
Basso syö liikaa muuta äänialaa, asetusten vaikutus bassopainotukseen minimaalinen, smart ambient ei täytä lupauksia vierustoverin puheäänen kuulemisesta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä