Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Quantum 910 Wireless kääntää pään

Pätevän 810-mallin kalliimpi versio jättää raapimaan päätä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Quantum 910 Wireless kääntää päänJBL Quantum 910 Wireless kääntää pään

Aktiivisen melunvaimennuksen sisältävät JBL Quantum 810 -kuulokkeet onnistuivat vakuuttamaan edellisessä testissä, joten sen Head Tracking -teknologialla varustettu 910-versio oli mielenkiintoista saada testattavaksi. Halvemman mallin hyvät puolet ovat ennallaan, mutta lisähinnalle ei oikein ole vastinetta.

Laitteen ulkoisten ominaisuuksien arvion voisi käydä suoraan lukemassa 810:n arvostelusta. Mustat pääosin muovia olevat luurit tuntuvat jämäköiltä päässä, ja jo niiden passiivinen melunvaimennus hävittää ison osan ympäröivästä maailmasta. LED-valoelementtejä on nyt kolme edellisen kahden sijasta, ja komeus on edelleen säädettävissä oudosti lo-fi Cyberpunk-estetiikkaa henkivällä hallintasovelluksella. Mukana ovat edelleen aktiivinen melunvaimennus, samat 50 mm kaiutinelementit, DTS Headphone X 2.0 -tuki 3D-äänellä, Bluetooth 5.2 -yhteys ja 2,4 GHz radioyhteys. Suurin erikoisuus on 910:n pään suuntaa tarkkaileva sensori, joka kääntää peliäänien suunnan sen mukaan, mihin pelaaja itse katsoo. Kuulokkeiden lisäksi paketissa on USB-latauskaapeli, 3,5 mm äänikaapeli, USB-dongle langatonta yhteyttä varten, suhinasuoja mikrofonille ja pieni kangaspussi.

Tukevat luurit ja niiden isokokoiset korvien ympärille menevät keinonahkaiset kupit istuvat päähän hyvin, mutta painavat silmälasien sankoja hieman turhan lujaa. Muovistaan huolimatta raskastekoinen kokonaisuus käy pidemmissä sessioissa hieman ahdistavaksi, joten taukoja on hyvä pitää etenkin kesällä, jahka sellainen tänne pohjolaan taas saapuu. Kuppien sivuissa olevia nappeja on paljon melunvaimennuksen ANC-napista keskustelun ja peliäänien balanssisäätöön, volyymirullaan ja mikrofonin mykistykseen asti. Muistettavaa onkin varsin paljon, mikäli aikoo tehdä pikasäätöjä kiihkeiden pelisessioiden aikana.

Tämä on mainos:

Yhteys onnistuu niin langattomasti joko USB-donglella, Bluetoothilla tai perinteisellä äänikaapelilla. Lataus kestää varsin pitkään, mutta vastapainoksi saa 24 tunnin akunkeston. LED-valojen ja muiden lisäominaisuuksien käyttäminen vaikuttaa tähän paljon.

Äänipuoli on hyvällä tolalla, kuten JBL:ltä sopii odottaa. Mikki riittää hyvin pelin aikana viestintään, mutta nauhoitushommia sillä ei kannata tehdä. Puomi nousee myös ylös sen mykistämiseksi. Puheääni on selkeä, joskin aavistuksen terävä. Kuppien 50 mm elementit pelittävät sekä peleissä että elokuvissa. Äänimaailma on tasapainoinen, joskin hieman lattea, mutta bassoja saa esiin säätöohjelman avulla varsin mukavasti. Head Trackingin järkevyys herätti kysymysmerkkejä jo ennen testien aloittamista, eikä sille oikein tahdo keksiä perusteita. Jos pelin yhteydessä silmät ovat liimautuneet jonnekin muualle kuin ruutuun, ei tarvitse 250 euron hintaisia kuulokkeita pelisuoritusta parantamaan. JBL Quantum 910:n menestyksen suurin este onkin sen oma "pikkusisarus", joka tekee saman halvemmalla.

JBL Quantum 910 Wireless kääntää päänJBL Quantum 910 Wireless kääntää päänJBL Quantum 910 Wireless kääntää pään
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tukeva rakenne, hyvät ominaisuudet, tasapainoinen äänimaailma
-
Hiostava keinonahka, Head Trackingin tarpeettomuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä