Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Live Pro 2 TWS

Miellyttävät nappikuulokkeet päivittäiseen käyttöön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Live Pro 2 TWS

JBL:llä riittää erilaisia nappikuulokkeita joka lähtöön. Nyt arviossa olevat JBL Live Pro 2 TWS -nappikuulokeet ovat sieltä firman tuotevalikoiman kalliimmasta päästä 140 euron hintalapullaan, mutta antavatko ne rahalle vastinetta?

Pienessä paketissa on hyvin tyypillinen niukka kattaus sisältöä. Kuulokkeiden ja latauskotelon lisäksi saa lyhyen pikaoppaan, maailman lyhimmän USB-piuhan ja kaksi paria vaihtopäitä, joilla voi säätää nappien kokoa omalle korvalle sopivaksi. Harmittavasti mukana ei tule minkäänlaista varsinaista säilytysratkaisua kuulokkeiden vaihtopäille, vaan ne täytyy säilöä alkuperäiseen pahvipakkaukseen.

Pikaopas opastaa englanniksi kuulokkeiden käyttöönoton ja tärkeimmät asiat kuten hipaisupintojen toiminnallisuudet. Käyttäjän kannattaa kuitenkin tutustua tarkemmin kuulokkeiden hallintaohjelmiston sisältöön, sillä opas jättää kertomatta paljon asioita. Ohjelmiston avulla voi esimerkiksi tarkistaa kuulokkeiden sopimisen omaan korvaan, säätää taajuuskorjaimen tasot musiikkiin sopivaksi, vaihtaa hipaisupintojen toiminnallisuuksia ja niin edelleen. Peruskäyttäjälle nappikuulokkeiden käyttöönotto ei tuottane ongelmia, kunhan vain englanti taittuu.

Tämä on mainos:

Itse napit ovat ulkonäöltään hillityn tyylitellyt. Muutoin mattapintaisissa kuulokkeissa on kiiltäväpintaiset ja pienet ulkonevat mikrofonit JBL:n logolla. Korviin sujautettuna kuulokkeet toki näkyvät, mutta eivät pistä mitenkään erityisesti silmään.

JBL Live Pro 2 TWS

Käytössä JBL Live Pro 2 TWS näyttää kyntensä. Kuulokkeiden 11 millimetrin kaiuttimista kantautuva ääni on kauttaaltaan selkeää. Itse pidän raskaammasta räimeestä, ja kyllä näiden avulla kelpaa kuunnella erilaista örinää ja pärinää. Erilaisia asetuksia ulkomaailman melun käsittelyyn on pari kappaletta. Toisessa ulkomaailman äänet vaimennetaan tehokkaasti, jolloin musiikkia voi kuunnella vaikkapa nurmikkoa leikatessa. Toisessa taas ulkomaailman ääniä voimistetaan, jolloin esimerkiksi toimistossa tiimikaverin puhe ei huku metelin alle. Tätä viimeisintä ominaisuutta ei kannata käyttää meluisassa ympäristössä, sillä muuten korvaparat joutuvat koville.

Puheluissa ääni on myös selkeä, kiitos kuulokkeiden hyvien mikrofonien. Sen myötä kilautukset kavereille, tai vaikkapa työpuhelut, hoituvat hyvin musiikin kuuntelemisen lomassa.

Tämä on mainos:

Nappikuulokkeiden hipaisupinnoissa on sekä hyvät että huonot puolensa. Toisaalta niiden ansioista esimerkiksi erilaisten aktiivisten melunvaimennusten vaihtaminen on helppoa, toisaalta taas vaarana ovat tahattomat hipaisut, joiden ansiosta onnistuu hyppäämään lempibiisin yli tai vaikkapa bussissa kytkemään päälle ulkomaailman melua voimistavan asetuksen.

Käyttömukavuudeltaan nämä ovat mukavimmat nappikuulokkeet, joita olen koskaan testannut. Esimerkiksi JBL Reflect Aerot ovat kyllä hyvät liikkuessa, mutta alkavat painaa ikävästi korvia pidemmissä sessioissa. Sen sijaan näiden kanssa olen istunut koko päivän toimistossa ilman ongelmia. Jotain on siis tehty muotoilussa oikein etenkin, kun kaiutinelementeissä on kokoa 11 millimetriä, kun taas vaikkapa Reflect Aerossa elementit olivat kooltaan 7 millimetriä. Akkukin kestää pitkät sessiot, sillä yhdellä latauksella luvataan 10 tunnin kestoa, ja latauskotelon avulla virtaa riittää vielä 30 tunniksi. Ihan kymmentä tuntia en ole näitä päässäni pitänyt putkeen, mutta kyllä nämä selviävät normaalista päivästä toimistolla ihan hyvin.

Kokonaisuutena JBL Live Pro 2 TWS on mainio paketti. Mukautuva melunvaimennus, selkeä ääni puheluissa, 10 tunnin akunkesto ja hyvin istuvat napit ovat kaikkea sitä, mitä hyviltä nappikuulokkeilta voi vaatia toimistoon tai vapaa-ajalle. Aikaisemmin pistin päähäni useimmiten kuppikuulokkeet musiikin kuuntelemista varten, mutta nykyään olen käyttänyt pääasiassa näitä nappeja, koska ne kulkevat kätevästi mukana koko ajan.

JBL Live Pro 2 TWS
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä äänenlaatu, loistava käyttömukavuus, hyvä akunkesto
-
Hipaisupinnat aiheuttavat tahattomia painalluksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä