Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Live Free NC+

Paljon vähällä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Live Free NC+

Bluetooth-nappikuulokkeiden saralla on liikuttu eteenpäin muutamien viime vuosien aikana suorastaan harppoen. Tekniikka on kehittynyt ja hinnat ovat tulleet alas, joten kustannustehokkaita moniottelijoita on lähes jokaisen valmistajan tallissa. JBL:n tuoreet Live Free NC+ -napit kuuluvat myös tähän kategoriaan. Huomattavasti alle 150 €:n hintaan saa reilun 20 tuntia akkukestoa, IPX7-vedenpitävyyden, langattoman latauksen ja aktiivisen melunvaimennuksen. Vaikuttaa siis siltä, että omiksi arkinapeikseni ja vertailukohdaksi valikoituneet perustason Airpodit saavat eteensä kunnon haasteen.

JBL, joka kuuluu Harmanille, joka kuuluu nykyään Samsungille, tekee siis ainakin tilastojen valossa kovan tarjouksen langattomien nappien budjettimarkkinoille, mutta kuinka ne pärjäävät Suomen synkän alkuvuoden tunnelmissa?

JBL Live Free NC+
Tämä on mainos:

Muotoilusta on hyvä aloittaa, sillä varsinkin nappikuulokkeissa se vaikuttaa käyttökokemukseen tolkuttoman paljon. Live Free NC+ -nappeja voi muokata paketissa olevilla lisäosasilla, ja noin päivän testailun jälkeen löysin itselleni melko hyvin istuvan kokoonpanon. Pientä painetta korvassa tuntuu edelleen, mutta säätö kannatti, sillä oletuskokoisena kuuntelusta ei oikein tullut mitään. Tämä on tietenkin täysin subjektiivinen asia, mutta paketissa on todennäköisesti sopiva kombinaatio valtaosalle käyttäjistä.

Applen Airpodien muotoilu sopii useimmiten korvaani tällaista "tulppaa" paremmin, vaikka kääntöpuolena aktiivista melunvaimennusta ei Applen perusnapeissa olekaan. Melunvaimennuksesta puheenollen, JBL:n tarjoama tekniikka toimii ihan kivasti, mutta esimerkiksi Sonyn luurikuulokkeiden tasoisesta hiljaisuudesta voidaan vain haaveilla. Vaimennus kuitenkin mahdollistaa selkeämmän äänen matalammalla äänenvoimakkuudella myös meluisemmassa ympäristössä, kuten kaupungilla, eikä volyymiä tarvitse enää rullata niin tappiin, kuten vaikka edellä mainituissa Airpodeissa.

JBL Live Free NC+

Live Free NC+:n äänenlaatu keskittyy spektrin keskialueelle, siinä missä korkeimmat ja matalimmat äänet jäävät hieman piiloon. Tämä lienee aika normaali kompromissi kyseisten nappien hintaluokassa, mutta verrokkina käyttämäni muutaman kympin kalliimmat Airpodit tarjoavat heti monipuolisemman ääniprofiilin. Peruspopin, rokin ja miksei räpinkin kuuntelu sujuu kuitenkin oikein mukavasti, vaikka etenkin bassoa jää kaipaamaan lisää. Erityismaininnan kuulokkeet saavat podcastien kuuntelumukavuudesta. JBL:n ääntä pitäisi lisäksi voida hienosäätää sovelluskaupoista ladattavalla virallisella sovelluksella, mutta valitettavasti se kieltäytyi toimimasta iPhone XR:lläni useammasta kokeilukerrasta huolimatta.

Tämä on mainos:

Lenkkinappeina tai salilla JBL:n uutukainen toimii puolestaan kerrassaan mainiosti, eikä hiestä tai sateesta kastuminen aiheuta minkään maailman haastetta. Napit pysyvät korvassa kovassakin menossa ja tästä ehdottomasti pari ansaittua lisäpistettä. Nappien ominaisuuksia sekä musiikkia ohjataan niiden ulkopintaa näpäyttämällä, ja periaatteessa homma on selkeää. Valitettavasti välillä komennot tuntuvat ottavan pienen viiveen tai jäävät rekisteröitymättä, ja tästä voi seurata turhaa hämmennystä.

JBL Live Free NC+

Kaiken kaikkiaan JBL Live Free NC+ on kestävä ja käyttökelpoinen arkinappi, joka edustaa kustannustehokkaiden Bluetooth-nappikuulokkeiden uutta aaltoa. Ne tarjoavat yllättävän paljon ominaisuuksia maltilliseen hintaan. Ainoa varsinainen miinus itselleni on nappien heikohko bassontoisto, ja lievä korkean rekisterin kirkkauden puute. Toisaalta mikäli äänenlaatu olisi huomattavasti nykyistä parempi, ei kyseessä voisi enää mitenkään olla tämän hintaluokan tuote.

JBL Live Free NC+
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hinta-laatusuhde, IPX7-vedenkestävyys, akkukesto
-
Turhan kevyt bassontoisto, nappien kontrollipintojen arvaamattomuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä