Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Live Flex ovat kehnosti istuvat hyvät nappikuulokkeet

Todella tyylikkäät ja äänenlaadultaan erinomaiset langattomat nappikuulokkeet loistavilla lisäominaisuuksilla, joita kuitenkin tahraa huono istuvuus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

JBL:n uudet Live Flex -nappikuulokkeet iskevät silmään ja tekevät jo ulkonäöllään pysäyttävän ensivaikutelman. Kuulokkeet ovat todella tyylikkäät ja laadukkaan oloiset aina latauskotelosta lähtien. Pidemmälle tutustuessa teema pysyy samana, sillä kuulokkeet ovat myös teknisiltä ominaisuuksiltaan mainiot.

Varsinkin se kuulokkeiden oleellisin ominaisuus eli äänenlaatu on loistava. Taajuudet kuuluvat laidasta laitaan kirkkaina, eikä ääni säröile kovastakaan äänenvoimakkuudesta huolimatta. Taajuusalue on 20 Hz - 20 kHz ja äänentoistosta vastaavat 12 mm neodyymielementit. Jotta kuulokkeista saa kaiken irti, on todella suotavaa ladata JBL Headphones -sovellus. Sovellus on erinomaisesti toteutettu, helppokäyttöinen ja sen kautta kuuntelukokemusta pystyy räätälöimään todella hyvin. Melunvaimennuksen säätämisen lisäksi sovelluksen kautta pääsee käsiksi taajuuskorjaimeen, jonka avulla voi äänenlaatua ja eri äänialoja säädellä laajasti. Valittavana on lukuisia valmiita profiileita tai vaihtoehtoisesti taajuuksilla voi kikkailla täysin vapaasti ja oman mielensä mukaan. Kuulokkeissa on myös JBL:n oma tilaääni-toiminto, joka on suunniteltu elokuvien katseluun ja pelien pelaamiseen. Tähän pääsee niinikään käsiksi sovelluksen kautta. Kaiken kukkuraksi sovelluksen kautta voi yksilöidä kuulokkeiden äänentoiston omalle kuulolleen sopivaksi Personi-Fi 2.0 -ominaisuuden avulla. Tämä tapahtuu laajan kuulotestin perusteella ja luo täysin yksilöllisen taajuusprofiilin. Myös kosketustoimintoja, virransäästön asetuksia ja kuulokkeiden äänen tasapainoa voi säädellä. Mukaan on vieläpä mahtunut kätevä "find my buds" -toiminto, jonka avulla hukkuneet napit saa piippaamaan voimakkaalla äänellä. Sovelluksesta ainoa huono sanottava on, että se ei toimi ilman käyttölupaa sijaintiin, vaikka kuinka rämpyttää "Use without accessing your location" -nappulaa.

Melunvaimennus on aktiivista ja mukautuu ympäristöön. Se vaimentaa ulkopuolisia ääniä tarpeen mukaan, muttei valitettavasti kovinkaan hyvin. Vähänkään kovemmat äänet peittävät herkästi musiikin alleen ja tehosekoittimella surruttaessa on turha toivoa kuulevansa, mitä podcastissa pölistään. Melunsuodatus siis jättää paljon toivomisen varaa, eikä yllä lähellekkään esimerkiksi Bosen kuulokkeiden tasoa.

Puheluihin kuulokkeet sopivat loistavasti. Molemmissa kuulokkeissa on kuusi mikrofonia ja niiden laatu on vallan hyvä. Puheluissa ei esiinny häiriöääniä, vaan mikrofonit onnistuvat suodattamaan ylimääräiset äänet pois hyvin.

Tämä on mainos:

Laitteen istuvuus on sen suurin kompastuskivi ja osa-alue, joka aiheuttaa tupottain harmaita hiuksia. Live Flexit eivät ole tyypilliset in-ear-kuulokkeet, joissa tulppa laitetaan korvan sisään, vaan kuulokkeet asetetaan korvakäytävän suulle. Tämänkaltaiset korvanapit eivät vain yksinkertaisesti kaikkien korvaan istu, eikä sopivuutta ole myöskään mahdollista säätää tulpallisten in-ear-kuulokkeiden tapaan vaihdettavilla osilla. On olemassa paikallaan pysymistä parantavia koukkuja ja lisäosia, mutta paketin mukana niitä ei tule. Myös testatessa juuri istuvuus oli isoin ongelma. Jopa paikallaan istuessa kuulokkeet pompsahtelevat spontaanisti pois paikoiltaan, mikä aiheuttaa isosti turhautumista ja ärsytystä. Varsinkin jos painisaleilta on jäänyt muistoksi vähääkään kukkakaalikorvaa tai muuten vain korvan rakenne on normaalista poikkeava, ovat Flexit todennäköisesti huono valinta.

Akunkesto ilman aktiviista melunvaimennusta on noin kahdeksan tuntia ja kotelossa on latausta 32 tunnin verran, joten yhteensä kuulokkeilla pystyy luukuttamaan 40 tuntia ilman pääsyä verkkovirtaan. Tämä onkin langattomille nappikuulokkeille kiitettävä suoritus ja päihittää useimmat kilpailijat. Kuulokkeiden lataus tapahtuu kotelossa nopeasti, ja jo 15 minuutissa kuunteluaikaa saa neljä tuntia. Kotelo ladataan mukana tulevalla USB-C-kaapelilla. Kotelo tukee myös langatonta latausta, mutta latausalusta ei kuulu pakettiin.

Napeilla on IP54-luokitus, joten ne sietävät melko hyvin pölyä ja kosteutta. Ne sopivat siis hyvin esimerkiksi treenikäyttöön (jos istuvuus ei tuota ongelmia). Täysin vedenpitävät ne eivät kuitenkaan ole.

Yhteys muodostuu uusimmalla Bluetooth 5.3:lla, mutta yhteys ei tästä huolimatta ole kovin vahva, vaan pätkii todella herkästi seinän, oven tai ikkunan tullessa väliin. Monipisteyhteyden avulla kuulokkeet voi vaihtaa kahden laitteen välillä nopeasti ja kivuttomasti. Kuulokkeiden käskyttäminen onnistuu kosketustoimintojen lisäksi myös ääniohjauksella, ja laite tukee Google assistantia ja Alexaa.

Tämä on mainos:

Live Flex toimittaa takuuvarmaa äänenlaatua todella tyylikkäässä paketissa. Lisäominaisuuksia on hyvin ja niitä hallitseva sovellus erinomainen. Mikrofoni ylittää hintaluokan riman heittämällä ja akunkesto taas on hintaluokan kirkasta parhaimmistoa. Istuvuus, melunvaimennuksen taso ja pätkivä yhteys sen sijaan laskevat pisteitä melkoisesti. Kaiken kaikkiaan 10,1 gramman painoiset Live Flexit ovat tyylikkyydessään, äänenlaadussaan ja keveydessään kuitenkin 180 euron hintalappunsa arvoiset. Mutta vain jos on aivan varma, että tämän malliset kuulokkeet omaan korvaan sopivat. Jos kuitenkin haluaa takuuvarmaa istuvuutta ja siihen säätömahdollisuuksia ja hyvä melunvaimennus on tarpeiden kärkipäässä, kannattaa JBL:n sijaan satsata esimerkiksi Bosen QCE II -kuulokkeisiin.

JBL Live Flex ovat kehnosti istuvat hyvät nappikuulokkeetJBL Live Flex ovat kehnosti istuvat hyvät nappikuulokkeetJBL Live Flex ovat kehnosti istuvat hyvät nappikuulokkeet
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erinomainen äänenlaatu, todella hyvät säätömahdollisuudet sovelluksen avulla, paljon hyviä lisäominaisuuksia, huipputason akunkesto, ulkonäkö
-
Istuvuus, Bluetooth-yhteys pätkii herkästi, keskinkertainen melunvaimennus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä