Suomi
Gamereactor
uutiset
Ninja Gaiden 2

Itagaki jättää Team Ninjan

Emoyhtiö Tecmolle korvausvaatimus

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ninja Gaidenin ja Dead or Aliven luojana viime vuodet tunnettu Tomonobu Itagaki aikoo erota pelistudionsa Team Ninjan ja tämän emoyhtiön Tecmon palveluksesta. Itagaki väittää, ettei Tecmo ole maksanut hänelle työsopimuksen mukaisia bonuksia pelien valmistumisesta. Lisäksi hän syyttää Tecmon johtajaa Yoshimi Yasudaa loukkaavista kommenteista, jotka ovat heikentäneet työilmapiiriä. Rikkomusten vuoksi Itagaki on jättänyt tokiolaiseen oikeuteen 148 miljoonan jenin (914 000 euron) korvausvaatimuksen Tecmoa vastaan.

Pelimaailman rokkitähdeksikin kutsuttu Itagaki kertoi jo aiemmin, ettei aio jatkaa arvostettua Ninja Gaiden -sarjaa perjantaina julkaistavan Ninja Gaiden 2:n jälkeen. Hänen oli tarkoitus työskennellä täysin uuden peliprojektin parissa. Jää nähtäväksi, miten Team Ninja jatkossa selviytyy ilman keulakuvaansa.

Itagaki on ollut myös Microsoftin Xbox-konsoleiden suurin puolestapuhuja Japanissa. Ero sinänsä ei välttämättä heikennä Xboxin vaikeaa asemaa Japanin pelimarkkinoilla, mutta suositun Dead or Alive -sarjan päättymisellä voisi olla välillisiä vaikutuksia konsolin kysyntään. Tecmo ja Team Ninja voivat toki jatkaa sarjaa toisen suunnittelijan johdolla, mutta fanien rakastama Itagaki ei enää osallistu sen kehitykseen. Ehkä Microsoftin kannattaisi vilauttaa Itagakille työsopimusta - ja huolehtia palkanmaksusta.

Ninja Gaiden 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Ninja Gaiden 2Score

Ninja Gaiden 2

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Kulttipelin jatko-osa on kesän verisin peli, mutta vimmaisten viiltojen seasta löytyy myös oikeasti hyvää toimintaa.Ladataan seuraavaa sisältöä